printlogo


کد خبر: 241867تاریخ: 1400/10/1 00:00
سرعت تکثیر سویه اُمیکرون ۷۰ برابر دلتا
دوز سوم را جدی بگیرید

علاوه بر رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی، تزریق دوز سوم واکسن کرونا ضروری است و کسانی که تا به حال واکسن نزده‌اند هر چه سریع‌تر باید اقدام به تزریق این نوع واکسن کنند. معاون بهداشت ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به قدرت سرایت بسیار بالای سویه اُمیکرون کرونا گفت: در برخی کشورها ظرف چند ساعت آمارها افزایش ۲ برابری را تجربه کرد. برای جلوگیری از این موضوع اکنون دنیا به این نتیجه رسیده است که علاوه بر مراعات نکات بهداشتی، فقط دوز سوم می‌تواند جلوی ابتلا به این سویه را بگیرد. علیرضا اولیایی‌منش در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر شکننده بودن شرایط فعلی اظهار کرد: مشابه این وضعیت در کشورهای دیگر رخ داده است که به پایین پیک رسیده بودند اما با ورود سویه اُمیکرون الان در حال تجربه پیک دیگری هستند. نمونه بارز این موضوع کشور انگلستان است. وی افزود: خوشبختانه با تلاش‌هایی که دولت جدید انجام داد پوشش واکسیناسیون به حد بالایی رسید اما نمی‌توان گفت صرفاً با واکسیناسیون می‌توانیم خیال راحتی داشته باشیم. آمارها می‌گوید تزریق ۲ دوز واکسن بعد از ۶ ماه در مقابل سویه اُمیکرون ۲۰ تا ۲۵ درصد اثربخشی دارد و این یعنی حدود ۷۰ درصد مردم به این سویه مبتلا می‌شوند. اولیایی‌منش تاکید کرد: مردمی که هنوز دوز دوم واکسن را تزریق نکرده‌اند باید برای تزریق دوز دوم سریعا اقدام کنند و کسانی هم که هنوز دوز اول را تزریق نکرده‌اند به سرعت به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. او با اشاره به اهمیت تزریق دوز سوم واکسن کرونا تصریح کرد: اکنون دنیا به این نتیجه رسیده است که علاوه بر مراعات نکات بهداشتی، فقط دوز سوم می‌تواند جلوی ابتلا به اُمیکرون را بگیرد. 
 
* سرعت تکثیر سویه اُمیکرون ۷۰ برابر دلتاست
یافته‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اُمیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از سویه دلتا در نای و ریه‌ها تکثیر می‌شود. نتایج مطالعه محققان دانشگاه هنگ‌کنگ نشان می‌دهد که سرعت انتقال‌ سویه اُمیکرون در مقایسه با سویه‌های قبلی کروناویروس به مراتب بیشتر است. یافته‌های این مطالعه بیانگر آن است که عفونت اُمیکرون در ریه‌ها در مقایسه با کروناویروس اصلی به شکل قابل توجهی کمتر است که همین مساله می‌تواند نشانه شدت کمتر بیماری باشد. با آنکه سرعت تکثیر اُمیکرون در مقایسه با سویه دلتا ۷۰ برابر بیشتر است اما یافته‌ها نشان می‌دهد رشد سویه جدید در بافت ریه ۱۰ برابر کُندتر است. 
 
* بیمارستان‌های اُمیکرون مشخص شدند
برای رسیدگی به وضعیت مبتلایان احتمالی به اُمیکرون در هر استان بیمارستان‌های خاصی در نظر گرفته شده است. معاون درمان وزارت بهداشت از تعیین ۲ بیمارستان در هر استان برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا و سویه اُمیکرون در کشور خبر داد. قاسم جان‌بابایی با اعلام اینکه در فاز اول فعلا یک تا ۲ بیمارستان در هر استان برای بیماران کرونایی و سویه اُمیکرون در نظر گرفته شده است، گفت: در فاز اول حدود ۸ هزار تخت بیمارستانی را برای بیماران کرونایی در نظر گرفته‌ایم که اگر لازم شد، این تعداد افزایش خواهد یافت. وی افزود: بیمارستان‌هایی که برای کرونا مشخص شده‌اند، اختصاصی این بیماران خواهند بود. 
 
* ۴۳ فوتی جدید کرونا در کشور
آمار جان‌باختگان کرونا همچنان زیر 50 نفر در شبانه‌‌روز است، این در حالی است که به گفته کارشناسان، چنانچه کاهش آمار مرگ‌و‌‌میر و مبتلایان به کرونا منجر به عادی‌انگاری و بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی شود، بی‌تردید روزهای سخت کرونایی را دوباره در کشور شاهد خواهیم بود، چرا که اکنون ویروس جهش‌یافته کرونا موسوم به «اُمیکرون» نیز به کشور رسیده است. در همین باره وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۴۱۳ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۴۳ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سه‌شنبه ۳۰ آذر، ۲ هزار و ۴۱۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۷۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۴۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۱۶۷ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۱۲ هزار و ۶۹۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۲ هزار و ۸۳۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۰ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۶۸۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر هیچ‌کدام از شهرهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی نیستند و ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۵۹ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۳۸ نفر دوز اول، ۵۰ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۲۲۸ نفر دوز دوم و ۴ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۵۵۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. بر اساس این گزارش، مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۱۴ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۱۷ دوز رسیده است. 
 

Page Generated in 0/0071 sec