printlogo


کد خبر: 241975تاریخ: 1400/10/5 00:00
کارگردان «خاطرات آن مرد» بیان کرد
حاج‌قاسم از زبان اهالی روستای زادگاهش

ساسان فلاح‌فر، کارگردان مستند «خاطرات آن مرد» می‌گوید این مجموعه مستند روایتی است از مردمی که بلد نیستند قداست اضافه به شهید سلیمانی بدهند. 
به گزارش «وطن‌‌امروز»، نشست خبری مجموعه مستند ۱۰ قسمتی «خاطرات آن مرد» با حضور ساسان فلاح‌فر کارگردان، سعید دولتخواه تصویربردار و عباس وهاج تدوینگر این پروژه در محل بنیاد مکتب حاج‌قاسم برگزار شد. 
در ابتدای این نشست، ساسان فلاح‌فر، کارگردان این مجموعه مستند گفت: این مستند به خاطرات مردم روستای قنات‌ملک، زادگاه شهید حاج‌قاسم سلیمانی می‌پردازد؛ مردمی که خاطرات شخصی از حاج‌قاسم دارند و این نشان می‌دهد حاج‌قاسم تا چه اندازه به زادگاه و مردم روستای خود اهمیت می‌داده است. در مستند «خاطرات آن مرد» سراغ مردم این روستا رفتیم، چرا که حاج‌قاسم نگاه ویژه و محبت خاصی به این مردم داشته و همین مساله سبب شده است مردم عاشق وی شوند. 
وی با اشاره به اینکه این سفر برای من بسیار جالب بود و روایت مردم از حاج‌قاسم سلیمانی می‌تواند بسیار جذاب باشد، تاکید کرد: ۳ هفته تصویربرداری این پروژه طول کشید و ما تمام تلاش خود را کردیم تا در زمان فشرده موجود کار را برای پخش از تلویزیون آماده کنیم. سعید دولتخواه، تصویربردار این مجموعه نیز درباره تصویرهای این مستند توضیح داد: در واقع کارگردان به دنبال تصاویر ساده روستایی بود و من هم همین روند را ادامه دادم. 
فلاح‌فر نیز تاکید کرد: در واقع استفاده از فضای روستا و تصاویر حرکتی در این پروژه برای ما بسیار مهم بود. 
عباس وهاج، تدوینگر این پروژه نیز ادامه داد: این مجموعه کارگردانی بسیار خوبی دارد و می‌توان این مجموعه را یک کار سخت و طاقت‌فرسا دانست. در واقع مستند مانند یک اجرای زنده است که برخی لحظه‌ها نمی‌تواند دوباره در آن تکرار شود. گروه تدوین نیز بسیار تلاش کردند تا تدوین یکنواختی در کل مجموعه وجود داشته باشد. 
فلاح‌فر نیز بیان کرد: ما در این مستند درباره مردی صحبت می‌کنیم که با ابعاد متفاوتی می‌توان درباره وی حرف زد. یکی از ویژگی‌های این مستند روایت مردمی است که از عمق جان حرف می‌زنند. از حاج‌قاسم خاطرات بسیاری در شهرهای مختلفی است که ما این بار به سمت روستای زادگاه وی رفتیم. دوست دارم در حوزه مقاومت حرف بزنم و اکثر تولیدات من در این زمینه است و از مستند برای گفتن حرف‌هایم استفاده می‌کنم. 
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه هر چند ما در ایران شهدای بسیاری داشته‌ایم اما آن طرفی‌ها به خود افتخار می‌کنند که حاج‌قاسم را به شهادت رسانده‌اند، توضیح داد: لزوما کار سفارشی بد نیست و همه چیز بستگی به نوع نگاه افراد دارد، به عنوان مثال «منصور» کاملا بی‌پرده حرف می‌زند و با مخاطب ارتباط می‌گیرد، رفتن به این روستا به این علت بود که ما از زبان این مردم از کودکی تا شهادت حاج‌قاسم را بشنویم، از زبان کسانی که بلد نیستند به افراد قداست اضافه دهند. اگر به ‌دنبال این مساله بودیم به سمت فرماندهان بلندپایه و کسانی که بلد هستند در مطبوعات حرف بزنند، می‌رفتیم. در واقع تمام تلاش خود را کردیم در این مستند از حاج‌قاسم و اخباری که از وی در رسانه‌ها و تلویزیون منتشر می‌شد فاصله بگیریم. 
فلاح‌فر در پایان گفت: سینمای ما نسبت به گذشته ضعیف شده و تعداد کمی می‌خواهند درباره این شخصیت فیلم بسازند و شاید دلایل مختلفی وجود دارد اما کار در این زمینه بی‌شک بسیار سخت است و تولید مستند درباره حاج‌قاسم راحت‌تر است.

Page Generated in 0/0075 sec