printlogo


کد خبر: 242024تاریخ: 1400/10/6 00:00
گفت‌وگو با حسن نجاریان تهیه‌کننده سریال تاریخی «جشن سربرون»
سربرون روی میز تدوین

گروه فرهنگ و هنر: بدون شک سریال‌ها و مجموعه‌های جدید تلویزیون از پرمخاطب‌ترین برنامه‌ها محسوب می‌شوند. سریال‌های جدید بسیاری مواقع حکم برگ‌برنده یک شبکه را در جذب مخاطب ایفا کرده‌اند اما در یکی، دو سال اخیر که کشور درگیر مشکلات شیوع ویروس کرونا شده است، برنامه‌سازان صداوسیما هم همانند سایر هنرمندان برای تولید آثارشان با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند که در نتیجه شاهد نیمه‌کاره ماندن برخی سریال‌ها و کند شدن روند تولید مجموعه‌های تلویزیونی هستیم. این مساله کار را برای مدیران شبکه‌ها بسیار سخت کرده و آنها به همین خاطر در یکی، دو سال اخیر با مشکلات بسیاری برای بستن کنداکتور پخش سریال‌ها روبه‌رو شده‌اند. به هر حال با وجود همه این شرایط، برخی برنامه‌سازان صداوسیما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مشغول تولید سریال‌ها و مجموعه‌های جدید تلویزیونی هستند و هنرمندان هم با وجود شرایط دشوار تولید، با تمام وجود جلوی دوربین می‌روند تا کنداکتور شبکه‌های رسانه ملی از سریال‌های جدید خالی نباشد. سریال تاریخی «جشن سربرون» از آن دست پروژه‌های بزرگ سیما فیلم محسوب می‌شود که تمام روند تولید این سریال در سخت‌ترین شرایط کرونایی کشور انجام شد. حسن نجاریان، تهیه‌کننده سریال در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» از اتمام تصویربرداری این سریال به کارگردانی مجتبی راعی خبر داد و گفت: سریال ۴۵ قسمتی «جشن سربرون» به سفارش سیما فیلم تولید شده است و به روایت دوران قبل از مشروطه می‌پردازد. همچنین آخرین لوکیشن اصلی سریال «جشن سربرون»، شهرک غزالی و بیابان‌های خاوران بود که سکانس‌های جنگی به مدت 5 روز در این بیابان‌ها ضبط شد. این تهیه‌کننده درباره این سکانس‌ها و وقوع آنها در تاریخ بیان کرد: داستان ما عین به عین تاریخ نیست، بلکه برگرفته از مسائل تاریخی است و این جنگ هم از جمله جنگ‌هایی بوده که در میان قبایل و طوایف وجود داشته است. این سریال به دوران مظفرالدین شاه و پیروزی مشروطه‌خواهان می‌پردازد که البته داستان آن در میان عشایر می‌گذرد. به گفته راعی، این سریال در ۳ فصل نوشته شده ‌و اکنون تصویربرداری فصل اول آن به اتمام رسیده که ماجرای چند خان و رعیت را به تصویر می‌کشد. 
وی درباره حضور بازیگران در ادامه سریال نیز گفت: در این سریال ما با جمعی از بازیگران باسابقه و جوان و مطرح همکاری می‌کردیم که بدون شک ترکیبی جذاب و حرفه‌ای برای مخاطبان خواهد بود. در این میان می‌توان به بازیگرانی چون لیلا اوتادی،حسین محجوب، نادر فلاح، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصر‌نصیر، مهدی فقیه، کریم اکبری‌مبارکه، بیوک میرزایی، ارسلان قاسمی، مهران نایل، جواد قامتی، ابراهیم برزیده و سیامک اشعریون اشاره کرد. 
وی درباره قسمت‌های تدوین‌شده نیز بیان کرد: سریال ۴۵ قسمت دارد و تدوین همزمان توسط حسین زندباف انجام می‌شود که براساس آنچه گرفته شده مونتاژ اولیه ۴۲ قسمت گرفته شده و صداگذاری توسط آرش قاسمی انجام می‌شود. فرید سعادتمند هم کار موسیقی را برعهده دارد. 
تهیه‌کننده درباره سختی‌های شرایط تولید در دوران کرونا گفت: متاسفانه ۲ مرتبه در ۲ بازه زمانی 40 روزه پروژه ما به خاطر اپیدمی کرونا با تعطیلی مواجه شد که این تعطیلی‌ها ضرر و زیان سخت مادی و معنوی را به روند تولید سریال وارد کرد و از سوی دیگر با مبتلا شدن برخی عوامل اصلی سریال به کرونا، چندین وقفه کوتاه‌مدت هم به پروژه وارد شد که همه این مسائل سختی‌های تولید در دوران نفسگیر کرونا را دوچندان کرد اما خدا را شکر که همه این موارد به خیر گذشت و توانستیم کار تصویربرداری فصل نخست این پروژه را به سرانجام برسانیم. همچنین درباره اقدامات انجام‌شده در گروه سازنده «جشن سربرون» در مقابله با شیوع ویروس کرونا باید گفت از ابتدا با رعایت نکات ایمنی و ارائه دستکش، ماسک و گندزدایی از محل اقامت و تصویربرداری، کار را ادامه دادیم و در کارگاه لباس پروژه، ماسک تولید کردیم و علاوه بر تامین ماسک گروه به گروه دیگری از سازندگان سریال هم ماسک ارائه دادیم. خانه سینما هم می‌توانست با استفاده از پتانسیل طراحان و گروه‌های لباس، تهیه ماسک را در برنامه خود قرار دهد که این کار را هم به انجام نرساند. نجاریان درباره برخی انتقادات درباره طولانی شدن روند تولید سریال «سربرون» گفت: جدا از وقفه‌هایی که به خاطر اپیدمی کرونا با آن مواجه شدیم، در مجموع باید گفت روند و سرعت تولید به نسبت تعهداتی که به سیمافیلم داده بودیم از شرایط مناسبی برخوردار بود، از سویی این واقعیت را نمی‌توان فراموش کرد که سختی تولید سریال‌های تاریخی چندین برابر سریال‌های آپارتمانی است و از یکسری ظرافت و ریزه‌کاری‌های خاصی برخوردار است که در صورت عدم رعایت آن، اثر تاریخی از جذابیت لازم برخوردار نخواهد بود. وی ادامه داد: یک نکته‌ای که نباید فراموش کرد این مساله است که سینما یک صنعت حرفه‌ای است که بودجه کافی حرف اصلی را در تولیدات آن می‌زند و مسلما هر چه بودجه بیشتری برای پروژه‌های تاریخی دست سازندگانش باشد، آنها می‌توانند ضمن سرعت‌بخشیدن به روند تولید، اثر باکیفیت‌تری را به مخاطبان عرضه کنند. 
نجاریان درباره کارگردانی پروژه توسط مجتبی راعی گفت: همان‌طور که همه اهالی سینما می‌دانند آقای مجتبی راعی، کارگردان گزیده‌کاری است و برای هر پروژه، وقت بسیاری را می‌گذارد و برای جشن «سربرون» نیز ایشان چندین سال وقت خود را صرف پژوهش پروژه کرد که مسلما این مساله به ارتقای سطح کیفی سریال می‌افزاید. وی در پایان درباره زمان پخش سریال اظهار کرد: هنوز صحبتی درباره زمان قطعی پخش انجام نشده اما احتمالا به بعد از ماه رمضان سال بعد می‌افتد تا کار پس‌تولید و فنی تمام شود.

Page Generated in 0/0057 sec