printlogo


کد خبر: 242046تاریخ: 1400/10/6 00:00
نگرانی کارشناسان بهداشت از فوران «اُمیکرون»
رعایت پروتکل‌ها به 45 درصد رسید

به‌‌رغم توصیه‌های مکرر مبنی بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی با توجه به خطر شیوع سویه اُمیکرون اما طبق گزارش‌های موجود رعایت پروتکل‌ها به 45 درصد رسیده است؛ موضوعی که می‌تواند بستر مناسبی برای جولان اُمیکرون در کشور فراهم کند. به گزارش «وطن‌امروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه در شبانه‌روز گذشته ۵۲ بیمار «کووید‌-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۵ دی‌ماه، یکهزار و ۸۵۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید‌-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳۱۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۵۲ بیمار «کووید‌-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ نفر برسد. در شبانه‌روز گذشته ۱۹ استان کشور، مرگ‌و‌میر صفر و یک داشته‌اند اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استان‌های تهران با ۹ نفر، اصفهان با ۷ نفر و کرمان با ۵ نفر بوده است. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۲۶ هزار و ۳۷۸ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۲ هزار و ۷۷۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید‌-۱۹» هم در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر هیچ‌کدام از شهرهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی نیستند و ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. همچنین طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۱۶ میلیون و ۷۰۷ هزار و ۷۱۵ دوز رسید. گفتنی است تاکنون ۵۹ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۹۴۷ نفر دوز اول، ۵۱ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۵۵۵ نفر دوز دوم و ۵ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۲۱۳ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۱۶ میلیون و ۷۰۷ هزار و ۷۱۵ دوز رسید. 
 
* ابرسویه کرونایی به نام دلمیکرون در راه است؟
در حال حاضر جهان با سویه جدید کروناویروس (اُمیکرون) دست‌وپنجه نرم می‌کند و گفته می‌شود این سویه بسیار قابل انتقال است اما مرگبارتر از سویه دلتا نیست. با این وجود این بیماری شانس روزگار عاری از بیماری همه‌گیر را در سال ۲۰۲۲ کمرنگ کرده است. همچنین مقصر موج جدیدی از بیماری در ایالات‌‌متحده و اروپا با نام دلمیکرون - ترکیبی از هر ۲ سویه اُمیکرون و دلتا - شده است. دلمیکرون ترکیبی از سویه‌های دلتا و اُمیکرون است که می‌تواند حتی سریع‌تر منتقل شود. دلمیکرون مانند انواع اُمیکرون و دلتا شامل درجه حرارت بالا، سرفه مداوم، از دست دادن چشایی یا بویایی، آبریزش بینی، سردرد و گلودرد است. در حالی که دلتا علائم شدیدتری ایجاد می‌کند، جهش اُمیکرون بسیار قابل انتقال است. دکتر پل برتون، مدیر ارشد پزشکی مدرنا اظهار کرد: اگر نوع اُمیکرون و دلتا به‌ طور همزمان فردی را آلوده کنند، ابرسویه جدید ایجاد خواهد شد. 
 
* بیم از شیوع موج ششم کرونا در کشور
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به وقوع پیک ششم کرونا در کشور گفت: شواهد وقوع پیک ششم مشخص و قابل دیدن است؛ به شکلی که در برخی مناطق طغیان‌های از اپیدمی قابل مشاهده است. حمید سوری درباره «آخرین وضعیت اپیدمی اُمیکرون در ایران و جهان» بیان داشت: اکنون اُمیکرون بیش از 100 کشور از جمله ایران را آلوده کرده و عملا هشدار جهانی است تا اقدامات لازم برای کنترل و مهار آن انجام شود. وی ادامه داد: در ایران نیز تاکنون موارد مشکوک فراوان است و به‌رغم اینکه میزان کشندگی نسبت به دلتا کمتر است اما به علت اینکه فراوانی ابتلا خیلی بیشتر بوده و بیش از ۲ برابر است، لذا ما نگران فراوانی بستری و مرگ نیز در کل کشور هستیم. سوری با اشاره به ضرورت اعمال تدابیر لازم برای مقابله با اپیدمی خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند افزایش پوشش واکسیناسیون و در صورت نیاز دوزهای بعدی باید انجام شود. سوری با بیان اینکه عمده‌ترین کاری که باید انجام شود این است که پروتکل‌ها بیشتر رعایت شود و در عین حال واکسیناسیون را تقویت و مرزها را کنترل کنیم، بیان داشت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور به طور میانگین حدود 45 درصد است که رقم ناچیزی است.
 

Page Generated in 0/0065 sec