printlogo


کد خبر: 242079تاریخ: 1400/10/7 00:00
استقلال به وزارت صمت رسید، پرسپولیس به وزارت اقتصاد
تغییر مالکیت؛ آخرین راهکار

سرانجام بعد از چند روز تشکیل جلسه در دل وزارت ورزش با مدیریت دکتر حمید سجادی، استقلال و پرسپولیس به وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد واگذار شدند تا این ۲ باشگاه به دریافت مجوز حرفه‌ای امیدوار شوند. بحث حذف استقلال و پرسپولیس از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا به سوژه داغ این روزهای فوتبال ایران تبدیل شده است؛ ۲ تیمی که برای دریافت مجوز آسیایی و شرکت در نسخه آتی ACL‌ با مشکلات بزرگی نظیر مالکیت مشترک، بدهی‌ به بازیکنان داخلی و خارجی و مسائل مربوط به حسابرسی و مالیاتی روبه‌رو بودند. چند روز پیش بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا با ارسال نامه‌ای به این ۲ باشگاه، خواستار شفاف‌سازی بیشتر در این زمینه شد. این ۲ تیم مدارکی را برای AFC ارسال کرده بودند که کمیته صدور مجوز حرفه‌ای نیز در این نامه ایرادات خود را مطرح کرد و به مدت 5 روز (تا دیروز دوشنبه) به سرخابی‌ها زمان داد تا مشکلات خود را حل کرده و مدارک و دفاعیات جدید را مجددا بارگذاری کنند. در حالی که ایراد اصلی کنفدراسیون فوتبال آسیا به استقلال و پرسپولیس بحث مالکیت مشترک بود، وزارت ورزش و جوانان به عنوان مالک و رئیس مجمع این ۲ تیم بزرگ پایتخت به دنبال حل مشکلات پیش آمده بود تا بتواند با واگذاری مالکیت ۲ تیم، مانع از حذف آنها از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا شود. پس از اینکه بحث مشکلات مالیاتی ۲ تیم به میان آمد، مذاکرات و جلسات متعددی با سازمان امور مالیاتی برگزار شد تا در نهایت این معضل بزرگ حل شده و وزارت ورزش در پی حل مشکل مالکیت ۲ تیم باشد که به نظر می‌رسد این مساله نیز حل‌وفصل شده باشد. 
با آنکه چندی پیش مساله مجمع مشترک ۲ باشگاه برای ورود به فرابورس حل و هر کدام صاحب مجمع جداگانه‌ای شدند اما بحث مالکیت آنها همچنان در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار داشت تا پس از واگذاری در فرابورس این موضوع نیز حل شود. با این حال با واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس به وزارت امور اقتصادی و دارایی و باشگاه استقلال به وزارت صنعت، معدن و تجارت این موضوع حل شده و به اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا رسیده است. 
۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس دیروز دوشنبه مدارک و مستندات خود را بارگذاری کردند تا با ارائه دفاعیات جدید، در انتظار تصمیم نهایی کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره صدور مجوز حرفه‌ای جهت شرکت در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا 2022 بمانند. 
 
* دلایل حذف احتمالی سرخابی‌ها از لیگ قهرمانان آسیا
کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در سال جدید فوتبال به ۵ باشگاه استقلال، پرسپولیس، فولاد، سپاهان و گل‌گهر مجوز حرفه‌ای اعطا کرد و در یک اقدام عجیب و البته غیرپذیرفته در مجامع بین‌المللی پیشوند موقت را روی آن گذاشت، چرا که از تخلفات گسترده رخ داده در آن آگاه بود و راهی برای فرار در آن گذاشته بود. در ادامه، شرکت BALLYMPICS که یک ذی‌حسابی خصوصی آلمانی و طرف قرارداد «ای‌اف‌سی» است، مدارک ۵ باشگاه ایرانی را بررسی و در نیمه اول آذرماه گزارشی را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال کرد و در این گزارش مدعی شد ۳ باشگاه پرسپولیس، گل‌گهر و استقلال هیچ‌یک از معیارهای سطح A را پاس نکرده‌اند (پاس نشدن سطح A به این معناست که در صورت رعایت نشدن حتی یکی از قوانین این بخش، به صورت خودکار مجوز حرفه‌ای باشگاه باطل می‌شود. مهم‌ترین شاخصه‌های سطح A که از سوی
‌AFC ENTRY CONTROL BODY انتشار یافته به شرح زیر است:
1- پرونده پزشکی بازیکنان
2- برنامه‌های آموزشی
3- استادیوم خانگی
4- مدارک حقوقی
5- مالکیت باشگاه‌
6- حسابرسی سالانه مالی
بر اساس دادخواستی که «ای‌اف‌سی» اواسط آذر به ENTRY CONTROL BODY ارجاع داده، خواستار لغو سهمیه باشگاه‌های متخلف ایرانی از لیگ قهرمانان شده است و در نامه ارسالی به فدراسیون فوتبال ایران 5 روز فرصت جهت دفاع و جلوگیری از حذف سهمیه داده تا مستندات لازم را ارائه کنند. در ادامه این نامه به ENTRY CONTROL BODY این اجازه داده شده تا از ورود باشگاه‌های متخلف به لیگ قهرمانان جلوگیری کند. اما نامه ارسالی AFC به فدراسیون فوتبال ضمائمی دارد که در جمع‌بندی برای ۳ باشگاه ایرانی به 1100 صفحه می‌رسد که در نوع خود عجیب و قابل تأمل است. نکات گل‌درشت آن درباره ۳ باشگاه به شرح زیر است:
1- پرسپولیس، استقلال و گل‌گهر به ترتیب دارای بیشترین موارد تذکر از سوی ‌Entry control body هستند.
2- مهم‌ترین دلیل حذف گل‌گهر از لیگ قهرمانان عدم پرداخت بدهی مربی بدنساز خود تا قبل از 31 آگوست اعلام شده که البته با توجه به اینکه مجوز گل‌گهر مثل استقلال و پرسپولیس در زیرشاخه ستاره‌دار قرار می‌گیرد، احتمال رفع آن وجود دارد. 
3- عدم تسویه‌حساب باشگاه پرسپولیس با گابریل کالدرون قبل از 31 آگوست یکی از دلایل اصلی حذف بیان شده است. 
4- بدهی مالیاتی باشگاه استقلال(240 میلیارد تومان) و عدم تسویه آن از سوی این باشگاه در بررسی‌ها از سوی شرکت آلمانی تایید شده و یکی از دلایل جلوگیری از حضور آبی‌پوشان در مرحله مقدماتی جام باشگاه‌های آسیاست. 
* مالکیت مشترک ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس از مهم‌ترین نکاتی است که عامل حذف احتمالی آنها از آسیا شده است. 
در جمع‌بندی پرونده ارسالی به فدراسیون فوتبال نقطه امیدی برای گل‌گهر وجود دارد، چرا که می‌تواند درباره تسویه‌حساب با مربی بدنساز خود رایزنی کند و در مورد تاریخ پرداخت به توافق برسند و شاید سیرجانی‌ها راهی برای حضور در مسابقات 2022 لیگ قهرمانان آسیا پیدا کنند. این مربی اسپانیایی در دوره حضور مجید جلالی در گل‌گهر به کار مشغول بوده است. 

Page Generated in 0/0069 sec