printlogo


کد خبر: 242099تاریخ: 1400/10/7 00:00
دور هشتم گفت‌و‌گو‌های ایران و 1+4 در هتل کوبورگ وین آغاز به کار کرد
دستور کار: تضمین و راستی‌آزمایی
امیرعبداللهیان: باید به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران بدون هیچ منعی فروخته شود و پول آن به صورت ارزی به حساب‌های بانکی ایران وارد شود

گروه سیاسی: دور هشتم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام روز گذشته در هتل کوبورگ با برگزاری نشست افتتاحیه آغاز شد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، بر این اساس علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران که با هیأت همراه صبح روز گذشته برای شرکت در دور هشتم مذاکرات ایران و گروه 1+4 به منظور رفع تحریم‌ها وارد وین شد با نمایندگان چین و روسیه در نشستی سه‌جانبه به گفت‌وگو نشست. «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در گزارشی توئیتری از دیدار هیأت‌های روسیه، چین و ایران نوشت: این دیدار برای مقایسه یادداشت‌ها پیش از آغاز رسمی هشتمین دور مذاکرات وین درباره برجام که قرار است امروز (دیروز) برگزار شود، انجام شد. همچنین دیدار و رایزنی دوجانبه‌ با انریکه مورا، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام از دیگر برنامه‌های بعد از ظهر دیروز باقری بود. 
 
* خواست شفاف ایران
در همین حال وزیر امور خارجه صبح دیروز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز مذاکرات وین 8 گفت: امروز (دیروز) دور جدید مذاکرات در وین شروع می‌شود، از جمله موضوعاتی که در دستور کار ما است بحث تضمین و راستی‌آزمایی است. امروز سند مشترک و قابل قبولی روی میز مذاکره‌کنندگان داریم که آنها را اسناد یک دسامبر و ۱۵ دسامبر می‌خوانیم، هم در موضوع هسته‌ای و هم در بحث تحریم‌ها، یعنی دیگر سند ژوئن ۲۰۲۱ را کنار گذاشتیم و به سند جدید و مشترکی رسیدیم. حسین امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: از امروز مذاکرات ما حول آن سند مشترک شروع می‌شود، از جمله موضوعات در دستور کار در مذاکرات جاری ما بحث تضمین و راستی‌آزمایی است. وی گفت: برای ما مهم‌ترین مساله این است که باید در ذیل این واژه‌ها و موضوعات به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حساب‌های بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی در برجام پیش‌بینی شده بتوانیم استفاده کنیم. 
 
* آمریکا: توافق بدتر از برجام را نمی‌پذیریم
«رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران مدعی شده کشورش با آنچه به گفته او «توافق بدتر» نسبت به برجام است، موافقت نخواهد کرد. 
وی در مصاحبه‌ای با پایگاه «نیویورکر» مدعی شده پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در مدت ۵ ماهه وقفه در مذاکرات وین باعث شده برجام به سمت تهی شدن از منافع منع اشاعه‌ای حرکت کند. 
به نوشته نیویورکر، رابرت مالی تصریح کرده زمانی که دور جدید مذاکرات وین در اواخر ماه نوامبر از سر گرفته شده، برنامه هسته‌ای ایران از محدودیت‌های وضع‌شده در برجام عبور کرده بود. 
وی ادعا کرد: «این پیشروی‌هایی که آنها می‌کنند، به مرور آن توافق را از مزایای منع اشاعه‌ای که ما بر سر آن چانه‌زنی کرده بودیم، تهی می‌کند». رابرت مالی در این مصاحبه اضافه کرد: «ما با توافق بدتر موافقت نخواهیم کرد، زیرا ایران برنامه هسته‌ای خودش را تقویت کرده است». او همچنین مدعی شده ممکن است زمانی برسد که تلاش برای احیای برجام «مثل تلاش برای احیای یک مرده باشد».
 
* لاپید هم شرط گذاشت!
وزیر خارجه و نفر دوم کابینه رژیم صهیونیستی ساعاتی قبل از آغاز مذاکرات دیروز درباره ایران و مذاکرات وین اظهارنظر کرد. به گزارش رویترز، «یائیر لاپید» درباره مذاکرات در وین و آنچه که به نظر او و این رژیم «توافق خوب با ایران» است برای این توافق نسخه پیچید. در این راستا لاپید ادعا کرد: «اسرائیل با هر توافقی مخالفت ندارد. یک توافق خوب، موضوعی خوب خواهد بود». 
وی همچنین گفت: «ما با توافقی که باعث نظارت واقعی روی برنامه هسته‌ای ایران نشود و همچنین باعث نظارت روی پول ایران و شبکه ترور ایران نشود، مخالف هستیم». 
اظهارات نفر دوم کابینه اسرائیل در حالی است که پیشرفت پرشتاب برنامه هسته‌ای ایران با غنی‌سازی 60 درصدی مخمصه‌ای را برای تل‌آویو ایجاد کرده که فارغ از نگاه حداکثری و امکان‌ناپذیر این رژیم در تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای ایران با «غنی‌سازی صفر» و خط و نشان کشیدن‌های سران صهیونیست، اسرائیل چندین بار به طور شفاف این سیگنال را ارسال کرده که با احیای برجام برای توقف پیشروی‌های فعلی هسته‌ای تهران موافق است. 
گفتنی است در میانه تهدیدات ضدایرانی مقامات کابینه نفتالی بنت، لاپید چند روز قبل هم در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «ولت» تاکید کرده بود زمان «طرح بی» علیه ایران فرا رسیده است. او در تشریح «طرح بی» به 4 اهرم فشار علیه تهران اشاره کرد و گفت با این 4 اهرم برای ایران روشن می‌شود چاره‌ای جز دست کشیدن از اهداف غیرقانونی هسته‌ای خود ندارد. 
لاپید ابزارهای فشار را شامل فشار اقتصادی در قالب تشدید تحریم‌ها و انزوای سیاسی و دیپلماتیک ایران نامید و افزود: «سومین اهرم این است که ایران متوجه شود اتحاد جدیدی از میانه‌روها در منطقه وجود دارد که با هم به نفع همه مردم همکاری می‌کنند و با تروریسم ایران و هم‌پیمانانش مخالف هستند». وی درباره چهارمین اهرم نیز ادعا کرد: «در نهایت یک تهدید نظامی معتبر باید روی میز باشد!»
***
   هاآرتص: روسیه، چین و ایران می‌دانند نظم آمریکایی به پایان رسیده است   
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در یادداشتی اذعان کرد روسیه، چین و ایران می‌دانند نظم جهانی آمریکا به پایان رسیده است. در این یادداشت آمده است: «پوتین چه قصد حمله به اوکراین را داشته باشد یا نداشته باشد، یقینا می‌خواهد همسایگانش و دیگر کشورهای جهان این باور را داشته باشند که او قادر است این کار را انجام دهد». هاآرتص می‌نویسد: «پوتین تصور مداخله نظامی غرب در اوکراین را منسوخ کرد و بار دیگر به آنچه باراک اوباما علاقه داشت «نظم قانون‌محور» بنامد، ضربه وارد کرد». این یادداشت می‌افزاید: «شی جین‌ پینگ، رئیس‌جمهور چین دلایل خوبی برای قمار نکردن روی حمله به جزیره همسایه (تایوان) دارد اما این نکته را به جهانیان گوشزد می‌کند که انجام چنین کاری به او بستگی دارد و تایوان تا زمانی استقلال خواهد داشت که او اجازه دهد». در این یادداشت همچنین آمده است: «با اینکه ایران قدرت جهانی مشابه روسیه و چین را ندارد اما تاکتیک‌های مشابهی را در مذاکرات دشوار و کند بر سر بازگشت به توافق هسته‌ای اتخاذ کرده است. در ۳ سال و نیم گذشته و از زمانی که ترامپ از توافق با ایران خارج شده و تحریم‌های «فشار حداکثری» را اعمال کرده، ایران توانسته ثابت کند (البته کمک روسیه و چین کم نبوده) می‌تواند در برابر این فشارها مقاومت کرده و هم‌ توان هسته‌ای خود را توسعه دهد و هم نیروهای نیابتی خود در منطقه را تجهیز کند». هاآرتص می‌نویسد با روی کار آمدن دولت جدید ایران نگرانی درباره امتیازدهی بیش از حد از سوی تهران در مذاکرات از بین رفته و تیم جدید مذاکره‌کننده قرار نیست همزمان با چرخش سانتریفیوژها، سازشی انجام دهد. در ادامه یادداشت آمده است: «ایران نیازی ندارد تمام مسیر را طی کرده و از آستانه هسته‌ای گذر کند. این کشور نیازی ندارد ذخایر اورانیوم خود را در مسیر کاربرد نظامی افزایش دهد. این کشور همین حالا ثابت کرده به‌ رغم تحریم‌ها و همچنین خرابکاری‌ها و ترورهای منتسب به اسرائیل، قادر است به نقطه‌ای برسد که ظرف چند ماه تا چنین قابلیتی فاصله داشته باشد. هاآرتص در پایان می‌نویسد اگر هر کسی این توهم را داشت که با ورود رئیس‌جمهوری جز ترامپ به کاخ سفید، این قوانین (نظم جهانی آمریکا) احیا خواهد شد، سال ۲۰۲۱، سالی بود که غیاب هرگونه قانون دیکته شده از سوی غربی‌ها کاملا واضح و روشن شد و روسیه، چین و ایران بر این واقعیت اتفاق نظر دارند.

Page Generated in 0/0069 sec