printlogo


کد خبر: 242211تاریخ: 1400/10/9 00:00
جو بایدن با چند طرح ضد ایرانی «قانون اختیارات دفاع ملی» را امضا کرد هراس کنگره از غنی‌سازی 60 درصدی ایران
60 ترسناک

گروه سیاسی: «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه لایحه موسوم به «قانون اختیارات دفاع ملی» را امضا و بودجه 770 میلیارد دلاری آمریکا را به قانون تبدیل کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، رئیس‌جمهور آمریکا پس از امضای این لایحه و تبدیل آن به قانون در بیانیه‌ای نوشت: این قانون شامل اختیارات مهم برای حمایت از دفاع ملی کشورمان است. خبرگزاری رویترز در این رابطه گزارش داد اوایل همین ماه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا به این لایحه دفاعی سالانه که سیاست‌گذاری وزارت دفاع این کشور را مشخص می‌کند، رای دادند. طبق این گزارش، قانون اختیارات دفاع ملی سال مالی ۲۰۲۲ که حدود ۵ درصد هزینه‌کرد نظامی را به نسبت سال ما قبل آن بیشتر کرد، بعد از بحث‌های جدی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان و سنای آمریکا که بابت مناقشه بر سر سیاست چین و روسیه به بن‌بست رسیده بود، به تصویب رسید. 
این قانون یک افزایش حقوق 7/2 درصدی برای نظامیان در نظر گرفته و علاوه بر آن خرید هواپیماها و کشتی‌های بیشتر و همچنین تدوین استراتژی‌هایی برای تعامل با «تهدیدات ژئوپلیتیک» بویژه روسیه و چین مدنظر قرار گرفته است. بر این اساس ۳۰۰ میلیون دلار برای ابتکار کمک امنیتی به اوکراین برای حمایت از نیروهای مسلح کی‌یف و همچنین ۴ میلیارد دلار برای ابتکار دفاع اروپایی و ۱۵۰ میلیون دلار برای همکاری امنیتی بالتیک در نظر گرفته شده است. درباره چین، این لایحه شامل 1/7 میلیارد دلار برای ابتکار بازدارندگی پاسیفیک و بیانیه کنگره در حمایت از تایوان و همچنین ممنوعیت وزارت دفاع آمریکا در خرید محصولاتی است که به ظن آنها با کار اجباری در منطقه سین‌کیانگ چین تولید شده است. همچنین یک کمیسیون ۱۶ عضوی برای بررسی جنگ افغانستان تشکیل می‌شود. 
در همین حال، این لایحه حاوی چندین بند است که در آن سیاست‌های کلی پنتاگون در قبال ایران مشخص شده است. مصوبه کنگره علاوه بر این، حاوی چندین طرح ضد ایرانی است که در دل این لایحه به تصویب رسیده است. این بندها و طرح‌ها اینگونه معرفی شده‌اند:
 
* ممنوعیت انتقال وجه به ایران
در بند ۱۲۲۶ این لایحه تصریح شده هیچ مقداری از وجوهی که به موجب این قانون در اختیار وزارت دفاع آمریکا قرار می‌گیرد نباید برای انتقال یا تسهیل انتقال ارز یا سایر اقلام ارزشمند به حکومت ایران، نهادهای تابعه حکومت ایران یا عوامل آن مورد استفاده قرار گیرد. 
 
* گزارش‌دهی درباره توان نظامی ایران
بند 1227 لایحه بودجه دفاعی آمریکا مدیر اطلاعات ملی این کشور را ملزم می‌کند ظرف حداکثر ۱۸۰ روز بعد از تصویب این لایحه گزارشی شامل محورهای زیر تقدیم کمیته‌های مقتضی کنگره کند:
۱- شرح مفصلی از پیشرفت‌های نظامی ایران از جمله توانمندی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، ارتش و بسیج
۲- تمام موارد عرضه، فروش یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران
۳- تمام موارد پرتاب موشک از سوی ایران که با اهداف مختلف از جمله آزمایش یا ساخت یا استفاده در عملیات‌های نظامی انجام می‌شود.
۴- تغییرات در توانمندی‌های نظامی گروه‌های تحت حمایت ایران بویژه حزب‌الله لبنان، عصائب اهل‌الحق، حرکت حزب‌الله، النجبا، کتائب سیدالشهدا، کتائب امام علی، کتائب حز‌ب‌الله، سازمان بدر، فاطمیون، زینبیون و انصارالله 
۵- ارزیابی‌ اثرات تحریم‌های اقتصادی یکجانبه آمریکا بر توانمندی‌های نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین و گروه‌های تحت حمایت ایران بویژه حزب‌الله لبنان، عصائب اهل‌الحق، حرکت حزب‌الله، النجبا، کتائب سیدالشهدا، کتائب امام علی، کتائب حزب‌الله، سازمان بدر، فاطمیون، زینبیون و انصارالله
۶- ارزیابی‌ تهدیدهای شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق علیه پرسنل ایالات متحده در عراق و خاورمیانه 
۷- ارزیابی‌تأثیر ممنوعیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل بر توانایی ایران در عرضه، فروش یا انتقال سلاح به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (در زمانی که این ممنوعیت‌ها اعمال می‌شد).
۸- ارزیابی‌ توسل ایران به عملیات‌های آدمربایی علیه شهروندان ایالات متحده و ارائه تحلیلی درباره فرصت‌ها برای مقابله با چنین اقداماتی یا تحمیل هزینه‌هایی در ارتباط با آنها به ایران. 
به گزارش فارس، جو بایدن در بیانیه‌ای که بعد از امضای این لایحه صادر کرد مخالفت خود را با بخش‌هایی از این بند ابراز کرد. او در این بیانیه نوشته است: «برخی از مفاد این قانون، از جمله بندهای 1048، 1213، 1217 و 1227 (a)(1) عملا قوه مجریه و سازمان‌ها را ملزم می‌کند گزارش‌هایی را به کمیته‌های معین کنگره تحویل دهند که شامل اطلاعات بسیار طبقه‌بندی‌شده هستند و این گزارش‌‌دهی‌ها می‌توانند برخی منابع اطلاعاتی حیاتی یا برنامه‌های عملیات نظامی را افشا کنند». با این حال، بایدن این بیانیه را به عنوان قید تحفظ ذکر کرده و موضع او تأثیری در تبدیل شدن این بند به قانون نخواهد داشت. 
 
* غنی‌سازی در ایران
بخش دیگری از این لایحه به توضیح درباره «برداشت کنگره» از غنی‌سازی اورانیوم در ایران پرداخته و ادعا کرده است: «تصمیم ایران برای غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰ درصد یک اقدام تنش‌آمیز دیگر است و زمان گریز ایران برای ساخت مواد غنی‌سازی‌شده جهت ساخت بمب اتم را کوتاه می‌کند».
***
    روسیه خواستار فروش ده‌ها «جنگنده سوخو 35» به ایران   
چند وبگاه تخصصی امور نظامی روز سه‌شنبه از احتمال فروش جنگنده‌های «سوخو ۳۵ اس‌ای» از سوی روسیه به ایران خبر دادند. به گزارش فارس، وبگاه آمریکایی «1945» به نقل از وبگاه «اویاسیون لاین» نوشت که روسیه درخواست‌هایی برای فروش جنگنده‌های «سوخو ۳۵ SE» از سوی ترکیه و الجزایر دریافت کرده اما با توجه به وضعیت هشداردهنده خاورمیانه، این کشور خواستار فروش این جنگنده‌های چند منظوره به ایران است. در این گزارش ادعایی آمده است روسیه دست‌کم ۲۴ فروند جنگنده «سوخو ۳۵» را به ایران می‌فروشد. این جنگنده‌ها ابتدا قرار بود به مصر فروخته شوند اما آمریکا، مصر را تهدید به تحریم کرد. بنابراین ۱۵ فروند از این نوع جنگنده‌ها که اینک آماده شده ممکن است تا اوایل سال آینده میلادی بر اساس قرارداد دوجانبه عازم ایران شود. در خاتمه این گزارش آمده است، ایرانی‌ها باید قبل از عملیاتی شدن «سوخو ۳۵»، آموزش‌های فراوانی را روی آنها انجام دهند اما این جنگنده در نهایت باید تا زمان فروش وارد خدمت در ایران شود. این جنگنده ارتقای قابل توجهی برای نیروی هوایی ایران خواهد بود که معمولا از جنگنده‌های «اف ۱۴ تامکت»، «اف ۴ فانتوم» و «میگ ۲۹» در میان انبوهی از هواپیماهای جنگنده قدیمی‌تر استفاده می‌کند. «سوخو ۳۵» توانایی انجام گستره‌ای از دشوارترین مانورها را در بالاترین کیفیت داراست. شرکت آمریکایی «رندکورپوریشن» پس از یک بررسی در سال ۲۰۰۸، جنگنده «سوخو ۳۵» را برتر از جنگنده «اف ۳۵» خواند. چندی قبل اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» به گمانه‌زنی در زمینه نوع خرید‌های تسلیحاتی ایران از روسیه پرداخت و نوشت، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا بر این باور است که ایران مایل به خرید جنگنده‌های «سوخو ۳۰»، جت‌های آموزشی «یاک ۱۳۰»، تانک‌های «تی ۹۰»، سامانه‌های دفاع موشکی زمین به هوای «اس ۴۰۰» و سامانه‌های موشکی متحرک دفاع ساحلی «کا ۳۰۰ باستیون» است. 

Page Generated in 0/0064 sec