سالار عقیلی درگفتوگو با«وطنامروز» پس از اجرا در مراسم مقام حماسه، یادبود سردار دلها:
فرزانه غلامیتبار: یکی از نکات قابل توجه برپایی کنسرتهای آنلاین توسط هنرمندان مختلف، تنوع ژانرهای موسیقایی این هنرمندان است اما در عین حال همگی، کنسرتهای آنلاین خود را در شرایط سخت کرونایی به خاطر حفظ روحیه مخاطبانشان برگزار کردند. البته ناگفته نماند که با شیوع ویروس کرونا، دیگر خبری از برگزاری کنسرت آنلاین نبود تا اینکه سالار عقیلی حاضر شد در آن شرایط سخت به عنوان سردمدار موج جدید برگزاری کنسرتهای آنلاین، پیشقدم شود و چندین ماه پیش کنسرت آنلاین خود را از طریق اپلیکیشنهای رسمی کشور برگزار کند اما موج کنسرت آنلاین که به صورت جدی و حرفهای توسط سالار عقیلی آغاز شد، آنچنان که باید توسط سایر هنرمندان کشور ادامه نیافت تا اینکه چند روز پیش، 8 دیماه سالار عقیلی در قالب مراسم «مقام حماسه، یادبود سردار دلها» در کنار چند تن از هنرمندان دیگر به اجرای برنامه پرداخت تا به نوعی سالار عقیلی از نخستین هنرمندان موسیقی فاخر ایرانی باشد که با فروکش کردن ویروس کرونا و بازگشایی مجدد کنسرتها، چراغ کنسرتهای موسیقی را روشن میکند. به همین بهانه گفتوگوی کوتاهی با این خواننده ایرانی داشتیم.
***
* جناب عقیلی! ابتدا درباره نخستین کنسرت آنلاینی که چندین ماه پیش توسط شما در تالار وحدت برگزار شد، توضیحی بفرمایید.
مسلما بنده هم مانند همه مردم نازنین ایرانزمین در این دوران سخت کرونا، روزهای سختی را گذراندم و بخوبی آگاهم مردم کشورم در این دوران با چه مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند اما به نظرم یک هنرمند واقعی باید از هر شرایط بهترین بهره را ببرد تا موجب ایجاد امید و شور در میان مردمانش شود و من هم بر اساس همین رسالت بود که چند ماه پیش کنسرت آنلاینی را به عشق سرزمینم اجرا کردم تا به نوعی این پیام را به مردم مخابره کنم که باید در شرایط سخت کرونایی در کنار هم باشیم تا با همدلی و تزریق روحیه امید به مردم از این شرایط سخت به سلامت عبور کنیم.
* اینکه چند روز پیش بالاخره پس از حدود 2 سال با حضور تماشاگران روی صحنه تالار وحدت رفتید، چه احساسی داشتید؟
واقعا دلم برای مخاطبان عزیز موسیقی در سالنهای کنسرت تنگ شده بود و خوشحالم که همانند برپایی کنسرتهای آنلاین جزو نخستین هنرمندانی هستم که در دوران فروکش کردن اپیدمی کرونا روی صحنه رفتم.
* درباره قطعهای که در مراسم «مقام حماسه» اجرا کردید، توضیح میدهید؟
بله! این قطعه را حدود 5 سال پیش با آهنگسازی استاد مجید انتظامی ساختیم و این اثر را برای قهرمانان ملی ایران خواندم.
* جناب عقیلی! همانطور که اشاره کردید، این روزها حس همدلی مهمترین نیاز اقشار مختلف جامعه است و از آنجا که شما به عنوان هنرمندی شناخته میشوید که بیشترین آثار ملی و میهنی را در تاریخ موسیقی ایران برای مردم سرزمینتان خواندهاید و اغلب آنان به آثاری خاطرهانگیز و پرطرفدار برای مردم بدل شده است، به نظر میرسد شنیدن این آثار این روزها بیش از همیشه حال مردم را خوب کند؛ نظرتان در این باره چیست؟
به هر حال مردم همیشه با لطف و محبتشان بنده را شرمنده کردهاند و من هم همیشه سعی کردهام هر اثری که میخوانم با جان و دل اجرا کنم و تولید آثار ملی- میهنی هم از این قاعده مستثنا نبوده است. در مجموع همیشه تمام تلاش خود را کردهام که این آثار را با حس عمیق عشق به وطن و مردم کشورم بخوانم تا بیشترین تاثیر را بر هموطنان بگذارد که با لطف خدا و عنایت مردم همه آثار ملیام، لحظات غرورآفرین و امیدبخشی را برای ملت رقم زده است.
به جرأت میتوان گفت مردم نجیب سرزمینم در شرایط سخت چشم امیدشان به هنرمندان سرزمینشان دوخته میشود، به همین دلیل به همراه هنرمندان گروه ارکستر این کنسرت تصمیم گرفتیم در این شرایط خاص با رعایت همه نکات بهداشتی به عشق وطنم و با آرزوی سلامتی و شادی مردم روی صحنه برویم. در پایان به هموطنان عزیزم میخواهم بگویم مطمئن باشید با رعایت نکات بهداشتی و حفظ همدلی از پس این روزهای سخت کرونایی برخواهیم آمد و دوباره در کنار هم و به عشق ایران عزیزمان، قطعه «وطنم...» را در کنسرتهایی که در نقاط مختلف سرزمینم برگزار خواهیم کرد، همخوانی میکنیم. همچنین این اجرای اخیرم را به طور ویژه و با تمام وجود به عزیزان کادر درمانی کشور تقدیم میکنم که طی ۲ سال اخیر با فداکاریهایشان همانند قهرمانان سنگ تمام گذاشتند و در انتها برای همه هموطنانم آرزوی سلامتی و دلی خوش میکنم.
***
«شهر خاموشی» منتشر شد
آلبوم «شهر خاموشی» به آهنگسازی ابوالفضل صادقینژاد و خوانندگی سالار عقیلی عنوان یکی از تازهترین آثار موسیقایی است که طی روزهای اخیر در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. «شهر خاموشی» با شعر احمد امیرخلیلی و تنظیم بهتاش زرین و حامد حسینی، «زندان تکراری» با شعر محمدرضا یار و تنظیم فرید قهرمان پور، «برگرد» با شعر احمد امیرخلیلی و تنظیم فرید قهرمان پور، «پرنده جان» با شعر غلامرضا سلیمانی و تنظیم حسین فاضل، «ققنوس» با شعر احسان افشاری و تنظیم ایوب صادقی، «ازچشم ترت می ترسم» با شعر مهدیه عرب و تنظیم فرید قهرمان پور، «خداحافظی مکن» با شعر محمدرضا یار و تنظیم غلامرضا صادقی و «دنیای بی مادر» با شعر محمدرضا یار و تنظیم سعید زمانی قطعاتی هستند که در آلبوم «شهر خاموشی» گنجانده شدهاند.