printlogo


کد خبر: 242355تاریخ: 1400/10/13 00:00
سیل و طغیان در جنوب
میزان بارش‌ها در قشم به 114 میلی‌متر رسید

بارش برف و باران دیروز همچون روزهای گذشته سراسر ایران را فرا گرفت تا جایی که شدت این بارش‌ها منجر به طغیان رودخانه‌ها، جاری شدن سیل، انسداد راه‌های موصلاتی و همچنین آبگرفتگی معابر بویژه در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور شد. به گزارش «وطن‌امروز»، زمستان امسال با برف و باران شروع شد و با آنکه هنوز 2 هفته از آغاز این فصل نگذشته است اما اغلب استان‌های کشور طی این مدت با بارش برف و باران مواجه بوده‌اند. طبق پیش‌بینی کارشناسان، بارش‌های زمستانی امسال مطلوب، بسیار امیدوار‌کننده و فراتر از نرمال خواهد بود. بارش‌های کم‌نظیر و سیل‌آسا در جنوب کشور رکورد 40 ساله را شکست و در برخی مناطق بارندگی‌ها بیش از 250 میلیمتر به ثبت رسیده است. برف و باران طی چند روز اخیر در حالی طراوت تازه‌ای به اکثر استان‌های کشور بخشیده است که ارتفاعات سفیدپوش شده و در مراکز برخی استان‌ها چون آذربایجان شرقی، کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد و چهارمحال‌وبختیاری برف سفره زمستانی خود را بر زمین پهن کرده است به طوری که برخی گردنه‌های کوهستانی برف‌گیر مسدود شده و سازمان راهداری و نیروهای امداد و نجات مجبور به بازگشایی راه‌ها و امدادرسانی به خودروهای گرفتار در برف شده‌اند. از طرفی شدت بارش باران بویژه در شهرهای جنوبی کشور موجب طغیان رودخانه‌ها و راه افتادن سیلاب و همچنین آبگرفتگی معابر در برخی شهرها چون اهواز، میناب و کنارک شده است که مدارس برخی شهر‌ها را به تعطیلی کشاند.
 
* بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور
در این باره رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دیروز از بارش برف و باران و وزش باد شدید در بیشتر نقاط کشور خبر داد و گفت: روز ‌دوشنبه 13 دی در اغلب مناطق کشور بارش برف و باران رخ خواهد داد. البته یکشنبه شدت بارش‌ها اغلب در استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد، فارس، بوشهر، کرمان، هرمزگان، سیستان‌و‌بلوچستان بود و دوشنبه نیز در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان‌و‌بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بارش شدید پیش‌بینی می‌شود. صادق ضیاییان افزود: روز سه‌شنبه عمده بارش‌ها در استان سیستان‌و‌بلوچستان و سواحل دریای عمان خواهد بود و در شمال شرق، شرق، مرکز، جنوب و شمال غرب کشور بارش پراکنده خواهیم داشت. همچنین چهارشنبه ۱۵ دی دوباره در اغلب مناطق کشور بارش رخ خواهد داد. شدت بارش‌ها در این روز در استا‌ن‌های ساحلی خزر خواهد بود. پنجشنبه 16 دی نیز سامانه بارشی در استان‌های سیستان‌و‌‌بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان سبب بارش باران در این مناطق خواهد شد. وی با اشاره به مواج بودن دریای خزر در ۳ روز آینده اظهار کرد: در ۲ روز آینده در شرق و جنوب شرق کشور شاهد وزش باد شدید خواهیم بود. خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان در ۳ روز آینده و دریای خزر نیز در روزهای دوشنبه (۱۳دی‌ماه) و چهارشنبه (۱۵دی‌ماه) مواج خواهند بود. رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران 13 دی (امروز) ابری و در بعضی ساعات بارش باران و در بعدازظهر وزش باد با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد و طی سه‌شنبه صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. وی ادامه داد: از روز دوشنبه (امروز) با ورود جبهه سرد سامانه بارشی چه از قسمت شمالی و چه از قسمت جنوبی کشور کاهش دما در بیشتر مناطق کشور بین ۳ تا ۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود و این وضعیت جوی تا روز سه‌شنبه نیز ادامه دارد، همچنین وزش باد خیلی شدید در استان‌های کرمان و سیستان‌و‌بلوچستان مورد انتظار است.
 
* آبگرفتگی معابر و تعطیلی مدارس در پی بارندگی شدید
در پی بارندگی‌های شدید که از عصر روز شنبه در نقاط مختلف هرمزگان از جمله در بندرعباس اتفاق افتاد، مدارس برخی شهرها تعطیل شد. همچنین شدت باران در منطقه جنوب کشور باعث انسداد راه‌های مواصلاتی و آبگرفتگی برخی شهرستان‌های استان هرمزگان شد. در قشم، سیلاب وارد بازار قدیم این شهر شد و آبگرفتگی گسترده‌ای به دنبال داشت. به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، بارش باران امروز و فردا نیز در هرمزگان ادامه خواهد داشت و دستگاه‌ها در آماده‌باش کامل قرار دارند. مدارس شهرستان‌های قشم، هرمز، بندرعباس و بشاگرد به دلیل شدت بارش‌ها تعطیل شد. در قشم تا 114 میلیمتر باران باریده است و در لاوان و ابوموسی نیز ۶۱ و ۵۵ میلیمتر بارندگی گزارش شده است. بندرلنگه با ۵۲ میلیمتر و بستک با ۵۰ میلیمتر بارندگی، بارش‌های خوبی را تجربه کرده‌اند. در میناب و رودان نیز ۴۷ و ۴۴ میلیمتر باران باریده است. راه‌های چند روستای میناب نیز به دلیل طغیان رودخانه‌ها بسته شده و تردد در مسیر آبنماها متوقف شده است. فرماندار بندرعباس با اشاره به بروز برخی آبگرفتگی‌ها در سطح شهر بندرعباس از مردم خواست تا حدالامکان از ترددهای غیرضروری در شهر بپرهیزند. عزیزالله کناری در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: بارش شدید باران سبب بروز برخی آبگرفتگی‌ها در سطح شهر شده است که با تلاش عوامل شهرداری، در حال رفع است اما شدت بارندگی به گونه‌ای است که وسعت آبگرفتگی‌ها را در مناطق مختلف شهر شاهد هستیم. وی از محدوده چهارراه مطهری، جنوب مجتمع ستاره جنوب، بخش‌هایی از بولوار نخل ناخدا و مناطق متعددی از بلوار ساحلی و برخی محلات به عنوان نقاط دچار آبگرفتگی یاد کرد و عنوان داشت: مردم عزیز حدالامکان جز برای ترددهای ضروری از منازل‌شان خارج نشوند. فرماندار بندرعباس درباره وضعیت شهرک پیامبر اعظم(س) نیز عنوان داشت: اقداماتی پیش از بارندگی در این منطقه صورت گرفت که کارساز بوده اما بخشی از این مناطق نیز دچار آبگرفتگی است که عمدتا به دلیل شدت بارش رخ داده است و با پایان بارش فروکش خواهد کرد. مناطق و معابر مختلف شهر اهواز نیز دیروز به علت بارندگی باز هم دچار آبگرفتگی شد.
***
  برف، کولا و آبگرفتگی در ۲۵ استان  
طبق گزارش‌های موجود طی 3-2 روز گذشته اغلب استان‌های کشور با بارش‌های زمستانی مواجه بوده‌اند و از آنجا‌که عمده بارش‌ها به صورت برف، کولاک و باران‌های سیل‌آسا بوده، موجب شده نیروهای امداد و نجات در ۲۵ استان کشور روزهای پرکاری را در انجام خدمات تجربه کنند. رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر گفت: در پی تغییرات جوی طی ۴ روز گذشته، ۱۰ استان، ٣٦ شهرستان، ١٦ شهر، ٣٨ روستا، ٥ منطقه عشایری و ١٨ جاده کوهستانی نیاز به امدادرسانی پیدا کردند. مهدی ولی‌پور درباره کولاک و آبگرفتگی گفت: در پی تغییرات جوی برف و کولاک و آبگرفتگی طی ۴ روز گذشته در ۲۵ استان کشور، ۱۰ استان آذربایجان غربی، بوشهر، فارس، کرمان، کهگیلویه‌و‌‌بویراحمد، چهارمحال‌و‌بختیاری، زنجان، سیستان‌و‌بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان در ٣٦ شهرستان شامل ١٦ شهر، ٣٨ روستا، ٥ منطقه عشایری و ١٨ جاده کوهستانی نیاز به امدادرسانی پیدا کردند. در ۴ روز گذشته با امدادرسانی ٤٥١٨ نفر، ١٥٣٣ نفر اسکان اضطراری داده شدند که بر این اساس ۳ اردوگاه به ظرفیت ۵۰۰ نفر در چابهار و با ظرفیتی ۱۰۶ نفری در کنارک برپا شده است. همچنین ۴۸ نفر به مناطق امن و یک نفر به مرکز درمانی منتقل شدند و یک نفر درمان سرپایی شد. با کمک ۱۴۴ تیم عملیاتی شامل ۶۳۸ امدادگر و نجاتگر، ۱۰۳ دستگاه خودرو از برف رهاسازی و ١٣ واحد مسکونی از آب تخلیه شدند. وسایلی مانند ٥٤ دستگاه چادر، ۵۶۵ تخته موکت، ۵۶۷ تخته پتو، ۱۷۸۴ کیلو نایلون، ۱۲۲ بسته غذایی، ۲۳۰۰ کیلو برنج و ٢٤٠٠ بطری آب معدنی میان متاثران توزیع شد. گفتنی است امدارسانی در ١٤ شهرستان سیستان‌و‌بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس همچنان ادامه دارد.

Page Generated in 0/0101 sec