printlogo


کد خبر: 242469تاریخ: 1400/10/18 00:00
افتتاحیه سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در گلزار شهدای کرمان برگزار شد
ارادت تئاتر به سردار دل‌ها

محمدرضا کردلو: آیین افتتاح سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در بیت‌الزهرا سلام‌الله علیها و گلزار شهدای کرمان برگزار شد. به گزارش «وطن‌امروز»، در افتتاحیه سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی که در بیت‌الزهرا (حسینیه حاج‌قاسم سلیمانی) و گلزار شهدای کرمان با حضور مسؤولان، هنرمندان و مردم برگزار شد، محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ضمن خیرمقدم به حاضران در مراسم افتتاحیه و هنرمندانی که آثارشان در این دوره از جشنواره در بخش‌های متنوع زینت‌بخش این دوره از رویداد است، گفت: از تمام هنرمندان حاضر در این رویداد و همچنین انجمن تئاتر انقلاب و دفاع‌مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، حمید نیلی مدیر عامل انجمن و آقای سیدوحید فخرموسوی دبیر این جشنواره که حضور و تلاش‌های شبانه‌روزی‌شان به برگزاری این رویداد منتج شد کمال تشکر را دارم. وی ادامه داد: جشنواره تئاتر سردار آسمانی نخستین رویداد فرهنگی- ‌هنری بود که بعد از شهادت سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی در سراسر کشور با نگاهی ملی برگزار شد و این نشان‌دهنده تعهد هنرمندان تئاتر ایران نسبت به اسوه‌ای بزرگ و مجاهدی نستوه چون حاج‌قاسم سلیمانی است که نامش معنای متجلی مقاومت و اقتدار ایران در سراسر جهان است. 
در ادامه مراسم حمید نیلی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع‌مقدس ضمن اشاره به استقبال پرشور و متعهدانه هنرمندان و ارسال 246 اثر به سومین دوره جشنواره تئاتر سردار آسمانی در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر به این دوره از جشنواره گفت: جشنواره تئاتر سردار آسمانی نخستین رویداد هنری بود که با نگاه ملی برای ادای دین هنرمندان به مقام شامخ سردار سلیمانی برگزار شد. وی افزود: بعد از شهادت سردار و همزمان با اربعین شهادت حاج‌قاسم نخستین دوره جشنواره برگزاری شد و همزمان با نخستین سالگرد شهادت سردار دل‌ها شاهد برگزار دومین دوره جشنواره تئاتر سردار آسمانی بودیم و حال در دومین سالروز شهادت این مجاهد بزرگ، سرباز وطن و انقلاب، گام به سومین دوره جشنواره گذاشته‌ایم. 
نیلی با اظهار امیدواری درباره برگزاری موفق سومین دوره جشنواره تئاتر آسمانی، این جشنواره را پلی برای برگزاری ادوار مستمر این رویداد بویژه در بعد بین‌المللی عنوان کرد. وی افزود: شخصیت حاج‌قاسم تنها متعلق به ایران و کشورهای محور مقاومت نیست؛ آنچنان که شاهد بودیم همزمان با بازتاب خبر شهادت سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی تمام جهان در شوک و حیرت فرورفت و هر یک تلاش کردند به نوبه خود عرض ارادتی به سردار دل‌ها داشته باشند. سیدوحید فخرموسوی، دبیر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی در ادامه این مراسم با اشاره به استقبال بی‌نظیر هنرمندان، فعالان و دست‌اندرکاران عرصه هنرهای نمایشی برای حضور در این جشنواره گفت: جشنواره تئاتر سردار آسمانی ثمره ارادت هنرمندان به حاج‌قاسم سلیمانی است و امیدواریم در کنار این نگاه متعهد، تبلور باشکوه آثار هنرمندان بتواند تجلی‌ساز استمرار مفهوم مقاومت در فرهنگ و هنر ایران زمین باشد. در این مراسم گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانی‌ها) به اجرای سرود و برنامه با محوریت سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی پرداختند و سپس تمام مسؤولان برگزاری استانی و دست‌اندرکاران سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی به گلزار شهدای کرمان رفتند. مسؤولان و دست‌اندرکاران این رخداد در گلزار شهدا با قرائت فاتحه به اهدای گل بر مزار شهیدان پرداختند و به مقام شامخ شهدای ۸ سال دفاع‌مقدس، شهدای حرم و بویژه مزار سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی ادای احترام کردند. سردار صدفی از دوستان، یاران و همرزمان سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی و عضو هیات‌ امنای حسینیه بیت‌الزهرا(س)، علی رمضانی مدیر صداوسیمای استان کرمان و دهقانی معاون اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان در این رویداد حضور داشتند. سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع‌مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به دبیری سیدوحید فخرموسوی در ۳ بخش نمایشنامه‌نویسی تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر ۱۷ تا ۲۱ دی‌ماه سال جاری در استان کرمان در حال برگزاری است. 
 
***
    معرفی داوران سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی   
پیش از مراسم افتتاحیه، داوران مرحله نهایی سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی معرفی شدند. سیدوحید فخرموسوی، دبیر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی در احکام جداگانه داوران ۳ بخش نمایشنامه‌نویسی، تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر این جشنواره را منصوب و معرفی کرد. بر این اساس در بخش تئاتر خیابانی حسین مسافرآستانه، دکتر مهرداد رایانی مخصوص و شهرام کرمی داوری آثار مرحله نهایی این بخش جشنواره را برعهده دارند. در بخش رادیو تئاتر هم، بهرام ابراهیمی، امین اشرفی و دکتر شهرام جهانبازی قضاوت و داوری آثار رادیو تئاتر را انجام خواهند داد. رضا گشتاسب، یوسف فخرایی و دکتر صادق رشیدی نیز داوری بخش نمایشنامه‌نویسی این جشنواره را انجام خواهند داد.
 
***
استقبال از تئاتر «بانوی بی‌نشان»

کارگردان تئاتر «بانوی بی‌نشان» گفت: این نمایش قصه مادر شهید مدافع حرم از تیپ فاطمیون است و علاوه بر مقاومتی که در جهان امروز اتفاق می‌افتد، ما چگونگی زندگی حضرت زهرا(س) را که می‌تواند الگو باشد، به نمایش می‌گذاریم. به گزارش «وطن‌امروز»، کورش زارعی، بازیگر و کارگردان در گفت‌وگو با برنامه «سرباز آرامش» رادیو مقاومت، درباره تئاتر خود که ویژه شهادت حضرت زهرا(س) روی صحنه برده است، گفت: قصه تئاتر «بانوی بی‌نشان» با یک قصه امروزی آغاز می‌شود، بعد به دل تاریخ می‌رویم و از تولد تا نبش قبر حضرت زهرا(س) را به تصویر می‌کشیم. 

وی ادامه داد: در حقیقت قصه مادر شهید مدافع حرم از تیپ فاطمیون است و تلاش کرده‌ایم پیوست‌های اجتماعی و امروزی در نمایش خود داشته باشیم. در حقیقت علاوه بر مقاومتی که در جهان امروز اتفاق می‌افتد، ما چگونگی زندگی حضرت زهرا(س) را که می‌تواند الگویی باشد، به نمایش می‌گذاریم. این بازیگر تئاتر تاکید کرد: ما مقاومت حضرت زهرا(س) را نیز در این نمایش به تصویر می‌کشیم. زارعی درباره استقبال مخاطبان گفت: ما در مرکز شهر یا بالای شهر مشهد اجرا نرفتیم، بلکه در حاشیه‌ای‌ترین نقطه مشهد تئاتر را در یک سالن ورزشی روی صحنه بردیم که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. در حقیقت شبی ۲۵۰۰ نفر تماشاگر داشتیم. 
وی همچنین با یادآوری  علاقه مرحوم ناصر عبداللهی، خواننده به حضرت زهرا (س) گفت: ناصر عبداللهی اهل تسنن بود اما به واسطه خوابی که می‌بیند شیعه می‌شود. همچنین وی ارادت خاصی به حضرت زهرا(س) داشت. این کارگردان ادامه داد: هر آلبومی این خواننده وارد بازار می‌کرد امکان نداشت که برای حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) نخوانده باشد. وی وقتی خانواده پیامبر را شناخت، خود را خادم آنها می‌دانست و اهل‌بیت را رها نکرد. زارعی در پایان خاطرنشان کرد: تئاتر، سینما و هنر باید برای مردم باشد و این حرکت باید از دانشگاه آغاز شود. «سرباز آرامش» تا ۳۰ دی هر شب ساعت ۲۱ روی آنتن رادیو مقاومت می‌رود. 

Page Generated in 0/0267 sec