printlogo


کد خبر: 242496تاریخ: 1400/10/18 00:00
اخبار

تصویب اعطای وام ۹۰ میلیون دلاری به ایران در بانک جهانی
رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران از تصویب اعطای وام ۹۰ میلیون دلاری به ایران در بانک جهانی برای مقابله با بیماری کرونا با وجود مخالفت آمریکا و لابی رژیم صهیونیستی خبر داد. 
 «علی فکری» با بیان این مطلب افزود: بانک جهانی با نادیده گرفتن تلاش آمریکا و لابی صهیونیستی، با اعطای وام به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران موافقت کرد. 
وی با اشاره به اینکه این وام از پایین‌ترین نرخ سود در مقایسه با سایر فاینانس‌های بین‌المللی برخوردار است، اظهار داشت: تمام نیاز‌های دارویی و تجهیزاتی وزارت بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا توسط سازمان جهانی بهداشت خریداری و به کشورمان تحویل می‌شود و به این ترتیب مشکلات نقل و انتقال بانکی و تحریم‌ها در این باره بی‌اثر خواهد بود. 
 
***
کاهش قیمت طلا در هفته دوم دی‌ماه
قیمت طلا در هفته دوم دی‌‌ماه کاهشی بود و در این سیر نزولی رقم‌های جدیدی ثبت شد. بازار سکه و طلا در هفته دوم دی‌ماه، سیر نزولی در پیش گرفت که این روند تا پایان هفته ادامه داشت. سکه طرح جدید شنبه گذشته روند نزولی خود را شروع کرد و با نرخ ۱۳ میلیون و ۷۰ هزار تومان معامله شد که روز بعد ۱۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت و به کانال ۱۲ میلیون تومان بازگشت.  بهای سکه روز دوشنبه رشد اندک ۵۰هزار تومانی را ثبت کرد و به قیمت ۱۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان معامله شد اما سه‌شنبه با کاهش ۱۷۰ هزار تومانی قیمت دوباره به مدار افت نرخ بازگشت و با رقم ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دادوستد می‌شد. روز چهارشنبه که آخرین روز معاملات در هفته گذشته بود سکه در میانه کانال ۱۲ میلیون تومان نوسان داشت و قیمت آن به طور متوسط ۱۲ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان بود. قیمت‌ها در بازار طلای خام در هفته گذشته نیز نزولی بود. به این شکل که شنبه یک گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۹۷ هزار تومان و روز یکشنبه برابر یک میلیون و ۲۸۶ هزار تومان بود، یعنی ۱۱ هزار تومان کاهش داشت. تغییرات قیمت در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه نیز کاهشی بود. روز دوشنبه یک میلیون و ۲۸۳ هزار تومان و روز بعد یک میلیون و ۲۶۵ هزار تومان بود. روز چهارشنبه نیز طلای ۱۸ عیار گرمی با نرخ یک میلیون و ۲۶۱ هزار تومان داد‌وستد شد که در مقایسه با روز شنبه ۳۶ هزار تومان کاهش قیمت را ثبت کرد. قیمت هر مثقال طلا در هفته گذشته هم در میانه کانال ۵ میلیون تومان نوسان داشت و در روزهای پایانی هفته حتی از رقم 5/5 میلیون تومان هم گذشت. در نخستین روز هفته در گذشته قیمت هر مثقال طلا برابر با ۵ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان و روز یکشنبه ۵ میلیون و ۵۷۳ هزار تومان تعیین شده بود. 
 
***
برنامه‌های جدید برای نظارت بر بانک‌ها
مدیرکل عملیات پول و اعتبار بانک مرکزی ضمن تشریح برنامه‌های جدید بانک مرکزی در حوزه نظارت بر بانک‌ها، گفت: هر یک واحد پولی که از بانک مرکزی خارج می‌شود، در شبکه بانکی به 9/7 برابر تبدیل می‌شود. 
محمد نادعلی با اشاره به تکلیف سه‌گانه رئیس‌جمهوری برای بانک مرکزی، اظهار کرد: نظارت بر خلق نقدینگی توسط بانک‌ها، خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری از طریق رفع ناترازی و کنترل کفایت سرمایه بانک‌ها و کمک بانک مرکزی برای بهبود این موضوع ۳ محوری است که بنا به دستور رئیس‌جمهور به طور جدی پیگیر آنها هستیم. 
مدیرکل عملیات پول و اعتبار بانک مرکزی افزود: در همین راستا هیأت عامل بانک مرکزی به سرعت تشکیل جلسه داد و هماهنگی‌هایی میان بخش‌های مختلف بانک ایجاد شد که البته این موارد در بانک مرکزی سابقه داشت اما قرار شد روش‌های قبلی آسیب‌شناسی شود تا ما بتوانیم در این ۳ محور، برنامه عملیاتی شفاف و دقیق‌تری را ضمن اطلاع‌رسانی عمومی، به طور جدی نیز پیگیری کنیم. 
نادعلی تصریح کرد: در حال حاضر ضریب فزاینده نقدینگی یا قدرت خلق نقدینگی توسط بانک‌ها حدود 9/7 است؛ یعنی هر یک واحد پولی که از بانک مرکزی خارج می‌شود در شبکه بانکی به 9/7 برابر تبدیل می‌شود. 
به گفته وی، بانک مرکزی در همه دنیا از ابزارهایی استفاده می‌کند که بتواند قدرت خلق پول توسط بانک‌ها را محدود کند تا پولی که در شبکه بانکی خلق می‌شود به سمت فعالیت‌های مولد هدایت شود. 
مدیرکل عملیات پول و اعتبار بانک مرکزی با اشاره به ابزارها و روش‌ها و مقرراتی که بانک مرکزی برای محدود کردن خلق نقدینگی استفاده می‌کند، اظهار کرد: یکی از این ابزارها ضریب فزاینده نقدینگی است که بانک مرکزی از طریق سپرده قانونی که از بانک‌ها می‌گیرد آن را کنترل می‌کند. بانک مرکزی برای اینکه چرخه تسهیلات و سپرده را کند و قدرت خلق بانک‌ها را محدود کند در هر مرحله از سپرده‌گذاری بانک‌ها، آنها را موظف می‌کند درصدی را به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی نگهداری کنند که این رقم در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۳ درصد میان بانک‌های ما است. 
وی با اشاره به شاخص کفایت سرمایه تصریح کرد: بانک‌ها وقتی بخواهند این شاخص را رعایت کنند مجبور هستند در فرآیند اعطای تسهیلات و به نوعی سرمایه‌گذاری و خرید دارایی طوری رفتار کنند که نسبت کفایت سرمایه را رعایت کنند. در این زمینه‌ها مقررات لازم به شبکه بانکی ابلاغ شده است و خلأیی نداریم اما در بعد نظارتی باید برنامه‌های بیشتری داشته باشیم. مدیرکل عملیات پول و اعتباری بانک مرکزی گفت: کشورهای مختلف برای اینکه شیوه نظارت بر بانک‌ها را بهبود بخشند از ابزارهای حوزه فناوری اطلاعات استفاده می‌کنند و به جای نظارت‌های حضوری نظارت غیرحضوری دارند و بر این اساس از طریق نرم‌افزار و سیستم در خود شعبه نظارت را شروع می‌کنند. ما نیز این فرآیند را آغاز کرده‌ایم اما هنوز از دنیا عقب هستیم. به عنوان مثال، برای بخش تسهیلات سامانه سمات را داریم که هر تسهیلات‌دهی با کد ملی دریافت‌کننده ثبت می‌شود. 
نادعلی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بانک مرکزی در حوزه نظارت برنامه‌ریزی جدیدی در دستور کار دارد تا بتواند با استفاده از ابزارها و سایت‌ها و دانش فناوری اطلاعات در زمینه نظارت بر بانک‌ها عملکرد مؤثرتری داشته باشد. 

Page Generated in 0/0063 sec