printlogo


کد خبر: 242836تاریخ: 1400/10/27 00:00
حمله مردم آمریکا به قطارهای باری و غارت اجناس و محموله‌های پستی، جلوه جدیدی از گسترش فقر و شکاف طبقاتی در این کشور را نشان داد
غارتگر غارت می‌شود

گروه بین‌الملل: طی روزهای اخیر فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی آمریکا منتشر شده است که در آن شهروندان آمریکایی‌ای دیده می‌شوند که به یک قطار حامل محموله‌های الکترونیک که در حال حرکت است، حمله کرده‌اند. آنطور که در این فیلم‌ها مشخص است، تعدادی از شهروندان آمریکایی با حمله به کانتینرهای نصب شده روی قطار در حال حرکت، محتویات داخل آن را خارج و برای جمع زیادی از مردم که در مسیر قطار در حال دویدن هستند پرتاب می‌کنند. «یونیون پاسفیک» شرکت راه‌آهن آمریکا با تایید این فیلم‌ها اعلام کرده مدتی است با معضل دزدی از محموله‌های باری خود از مبدا بنادر واقع در ایالت کالیفرنیا به سبک غرب وحشی مواجه است و در برخورد با ربایندگان کالا کاری از پیش نبرده است. رسانه‌های آمریکایی نظیر شبکه خبری «سی‌ان‌ان» و نشریه آمریکایی «فوربس» با پرداختن به این خبر از افزایش ۱۶۰ درصدی دستبرد شهروندان آمریکایی به قطارهای باری یونیون پاسفیک خبر می‌دهند که در این میان محموله شرکت‌هایی همچون «فدکس»، خدمات پست آمریکا، «یوپی‌اس» دیگر شرکت پست آمریکا و «آمازون» شرکت تجارت الکترونیک آمریکا در میان کالاهای مسروقه دیده می‌شود. نشریه فوربس با قدمتی ۱۰۴ سال در این باره گزارش داد: راهزنی و دزدی به سبک غرب وحشی از قطارهای باری یونیون پاسفیک از مبدا بنادر واقع در لس‌آنجلس و «لانگ بیچ» (Long Beach) در ایالت کالیفرنیا طی ماه‌ها و سال‌های اخیر شدت یافته است. 
 
* دستبرد روزانه به ۹۰ کانتینر
تارنمای فوربس در گزارش خود می‌افزاید: به گفته مقامات یونیون پاسفیک، دزدی از محموله‌های باری قطارهای این شرکت راه‌آهن طی سال گذشته ۱۶۰ درصد افزایش داشته و روزانه ۹۰ کانتینر باری از سوی مردم مورد دستبرد قرار می‌گیرد. این شرکت خط‌آهن آمریکایی اعلام کرده خسارت به واگن‌های آن تاکنون 5 میلیون دلار هزینه به بار آورده است. 
 
* ایجاد اختلال در حرکت قطارها
فوربس گزارش داد: در مسیر ۲۰ مایلی که قطارهای باری از بندر طی می‌کنند تا از شهر خارج شوند، از سوی همسایگان که در اطراف خط آهن به سر می‌برند، اختلال ایجاد می‌شود و سنسورهای قطار با تصور آنکه مشکلی بروز کرده، باعث توقف یا کند شدن حرکت می‌شوند و آنگاه مردم به سوی کانتینرهای حامل بار هجوم برده و کالاهای موجود را به سرقت می‌برند. شبکه خبری «سی‌ان‌ان» نیز در این باره گزارش داد: شرکت خط‌آهن یونیون پاسفیک که بیش از ۳۲ هزار مایل (۵۱ هزار کیلومتر) خط‌آهن را در اختیار دارد، از نیروهای امنیتی مخصوص خود برای حفاظت از این خطوط برخوردار است و این نیروها با پلیس محلی نیز همکاری دارند. بنا بر این گزارش، طبق قوانین آمریکا چون سرقت به این روش جزو جرایم سخت نیست، سارقان پس از ۲۴ ساعت از بازداشتگاه آزاد می‌شوند. فوربس در این باره گزارش داد: حدود ۴۰ درصد نقل و انتقال کالا در خاک آمریکا از طریق شرکت یونیون پاسفیک انجام می‌شود و این دستبردها بر انتقال زنجیره کالا در آمریکا تاثیر می‌گذارد. نیروهای امنیتی این شرکت در ۳ ماه گذشته حدود ۱۰۰ نفر از این سارقان را بازداشت کرده‌اند. در این میان هر ۲ رسانه آمریکایی به کیت‌های آزمایش خانگی «کووید-۱۹» اشاره می‌کنند که در میان کالاهای مسروقه از قطارها دیده می‌شود. فوربس در این باره گزارش داد: فروش کالاهای مسروقه بازار داغی دارد، از جمله فروش تلویزیون‌‌های دزدی. فوربس در پایان افزود: لس‌آنجلس هم اکنون در میان 5 شهر جرم‌خیز آمریکا قرار دارد. شهرهای جرم‌خیز دیگر آمریکا سان‌فرانسیسکو، شیکاگو، نیویورک و میامی اعلام شده‌اند.
 
* ارتباط مستقیم فقر با بزهکاری در آمریکا
کارشناسان معتقدند افزایش بزهکاری در جامعه آمریکا ارتباط مستقیمی با فقر و افزایش شکاف طبقاتی در این کشور دارد. روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌تایمز» اخیرا با اشاره به روند صعودی ابتلا به کرونا و فوتی‌های این ویروس در ایالات متحده گزارش داد بر اساس تازه‌ترین آمار، ۵ میلیون آمریکایی شاغل به دلیل شیوع اُمیکرون خانه‌نشین شده‌اند و این مساله تهدید جدیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی آمریکاست. بر اساس اعلام اداره سرشماری آمریکا، میزان فقر در این کشور در سال 2020 در پی پاندمی کرونا رشد 4/11 درصدی داشت. 
 بر اساس این آمار در سال 2020، 2/37 میلیون نفر در آمریکا در فقر بودند که یک درصد بیشتر از ۲۰۱۹ است؛ در آن سال نرخ فقر در آمریکا روی عدد 5/10 درصد توقف داشت که پایین‌ترین میزان از زمان ثبت این آمار در ۱۹۵۹ محسوب می‌شود. این جدیدترین آمار و همچنین نخستین افزایش فقر در آمریکا پس از 5 سال متوالی کاهش نرخ فقر است. در پی شیوع کرونا بیش از ۲۲ میلیون نفر در آمریکا در ماه‌های مارس و آوریل ۲۰۲۰ شغل خود را از دست دادند. بر اساس جدیدترین آمار وزارت کار آمریکا، این کشور 4/8‌میلیون بیکار تا آگوست سال 2021 داشته است. 
 
* سناتور کنگره: فقر در آمریکا با مرگ یکسان است
«برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت آمریکا با اشاره به افزایش تعداد فقرا و شکاف اقتصادی در این کشور در پیامی توئیتری از فاصله طبقاتی در این کشور بشدت انتقاد کرد. وی در این پیام توئیتری نوشت: «من از شما می‌خواهم در این باره فکر کنید. سن امید به زندگی مردم پولدار در این کشور 15 سال طولانی‌تر از سنی است که برای مردم فقیر است. این را گرفتید؟ فقر در آمریکا نباید با حکم اعدام مساوی باشد».  سندرز چندی پیش نیز از سفر تعدادی از ثروتمندان آمریکایی به فضا با هزینه هنگفت انتقاد کرده و گفته بود: «در اینجا در کره زمین، در ثروتمندترین کشور در کره زمین، نیمی از مردم ما در پرداخت هزینه‌های زندگی ناتوان هستند. مردم به سختی شکم خود را سیر می‌کنند و با مشقت برای معاینات پزشکی به مطب می‌روند اما در کمال تعجب ثروتمندترین افراد جهان به فضا سفر می‌کنند. بله! اینک وقت آن رسیده که از میلیاردرها مالیات بگیریم». 
سندرز در ادامه پیام خود به آمارهایی در این کشور اشاره کرد. بر اساس این آمار، ۱۴۰ میلیون آمریکایی جزو کم‌درآمدها حساب شده و ۹۲ میلیون نفر نمی‌توانند هزینه‌های خدمات درمانی را بپردازند. در این آمار آمده که ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نبوده و ۴۰میلیون نفر با خطر بی‌خانمان شدن مواجه هستند. وی نوشته بود: «طی دوران همه‌گیری، ده‌های میلیون آمریکایی بیکار شدند. 22 میلیون آمریکایی می‌گویند غذای کافی برای خوردن ندارند اما امروز در آمریکا، تعدادی از میلیاردرها 3/1 تریلیون دلار ثروتمندتر شدند. این چیزی است که یک اقتصاد تقلبی به آن شباهت دارد». 

Page Generated in 0/0069 sec