printlogo


کد خبر: 242839تاریخ: 1400/10/27 00:00
دور دنیا

پایگاه ترکیه در شمال عراق هدف حمله راکتی قرار گرفت
رسانه‌های عراقی بامداد یکشنبه از وقوع حمله راکتی علیه یک پایگاه نظامی ترکیه در شمال این کشور خبر دادند. کانال تلگرامی «صابرین‌نیوز» در خبری فوری نوشت: «حمله راکتی شدیدی به پایگاه زلیکان، محل استقرار نیروهای اشغالگر ترکیه در شرق موصل انجام شده است». این رسانه عراقی توضیح داد: «حداقل ۳ راکت پایگاه زلیکان ترکیه در منطقه بعشیقه واقع در استان موصل را هدف قرار داده است. نیروهای اشغالگر ترکیه نیز با شلیک توپخانه به منابع آتش غیرمستقیم پاسخ دادند». صابرین‌نیوز همچنین نوشت: «موج دوم حمله با ۴ راکت، پایگاه ترکیه را هدف قرار داده که در پاسخ به شلیک توپخانه‌ای اشغالگران ترکیه است». این رسانه سپس گزارش داد هواپیماهای ناشناس منطقه نزدیک به کوه مخمور در استان موصل را هدف قرار داده‌اند که جزئیات بیشتری از پیامدهای این حمله هنوز در دست نیست. صابرین‌نیوز در ادامه افزود: «این بمباران مناطق قره‌‌جوغ و پیشاهنگی کردها در استان موصل را هدف قرار داده است». ترکیه مدت‌هاست با ادعای مقابله با «پ‌‌ک‌ک» در حال نقض تمامیت ارضی عراق است. آنکارا می‌گوید شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان، مسؤول مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر از شهروندان ترکیه هستند. ترکیه از آوریل گذشته چندین عملیات نظامی را به بهانه مبارزه با «پ‌ک‌ک» در شمال عراق آغاز کرده و براحتی از احتمال حمله به منطقه سنجار در غرب استان نینوا سخن می‌گوید؛ امری که با واکنش گروه‌های سیاسی و نظامی عراقی مواجه شده است. 
***
اعتراضات هزاران نفری در وین علیه واکسیناسیون اجباری
هزاران نفر از مردم وین، پایتخت اتریش در اعتراض به برنامه‌های دولت برای اجباری کردن واکسیناسیون در خیابان‌های این شهر دست به اعتراض زدند. به گزارش رویترز، هزاران نفر از معترضان در راهپیمایی روز شنبه وین که به رویداد معمول شنبه‌های این شهر تبدیل شده، با سر دادن شعار «دولت باید برود‍!» حضور یافتند. پارلمان اتریش قرار است در روزهای آتی درباره اجباری شدن واکسیناسیون علیه کرونا رای بدهد که باعث دودستگی در کشور می‌شود؛ این رای‌گیری همزمان با بیشتر شدن تعداد مبتلایان به کرونا برگزار می‌شود. نوامبر گذشته دولت اتریش چهارمین دور قرنطینه سراسری را اعلام کرد و گفت: برای تمام مردم اتریش واکسیناسیون اجباری می‌شود و این کشور به نخستین کشور اتحادیه اروپایی تبدیل خواهد شد که دست به چنین برنامه‌ای می‌زند. 
***
افراط‌گرایی جناح راست تهدیدی جدی برای اروپا
شبکه خبری «یورونیوز» در گزارشی از قول «ایلکا سلمی» که فرد نخست اتحادیه اروپایی در مبارزه با تروریسم محسوب می‌شود، گفت: بتازگی نقش هماهنگ‌کننده واکنش کشورهای عضو به تهدیدات امنیتی را در این نهاد اروپایی بر عهده گرفته است. این انتصاب در حالی است که تمایل به جناح‌های راست افراطی در حال افزایش است و تبلیغات آنلاین در این زمینه نگرانی‌ها را افزایش داده است.
 وی در گفت‌وگو با این شبکه خبری درباره اینکه به نظر می‌رسد تروریسم به نحوی از بین رفته و کمتر در دستور کار است، گفت: متاسفانه تهدید تروریسم دائما وجود دارد. باید بگویم این تهدید شاید بیشتر هم شده باشد. ما واقعا نمی‌توانیم بگوییم کاملا از بین رفته است. وی ۳ تهدید تروریستی برای اروپا را برشمرد که نخستین مورد تهدید ترویسم افراطی است که هنوز وجود دارد. بحث دوم افراط‌گرایی جناح راست، بویژه افراط‌گرایی خشن جناح راست سفید است که در اروپا برجسته‌تر شده است. موضوع سوم نیز توسعه فناوری است. فناوری جدید در گسترش سخنان نفرت‌‌انگیز یا محتوای تروریستی آنلاین نقش دارد. هماهنگ‌کننده مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپایی درباره پیوستن شهروندان اروپایی به سازمان‌های مرتبط با تروریست‌ها، هدف از جذب و علت استخدام آنها گفت: آنچه شاهد بودیم اگر برگردیم به سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ و البته سال ۲۰۱۵ مرتبط با بحران سوریه و تشکیل داعش در آن روزها، باید بگویم واقعا برخی چیزها اروپایی‌ها را برای پیوستن به صفوف آن سازمان‌های تروریستی وسوسه می‌کرد. از نظر تئوریک هنوز هم آن گرایش به نوعی وجود دارد. ما شاهد تحولات افغانستان بوده‌ایم و این موضوعی است که ما قطعا آن را دنبال خواهیم کرد. 
***
تظاهرات در مخالفت با رایزنی‌ برای امضای توافق «اقرار به گناه» با نتانیاهو
خبرگزاری فلسطینی «سما» به نقل از سایت عبری‌زبان «وای نت» گزارش داد صدها نفر از ساکنان فلسطین اشغالی در اعتراض به تماس‌هایی که برای امضای توافق «اقرار به گناه» با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در حال انجام است، تظاهرات کردند. بر اساس این گزارش تظاهرات‌کنندگان در میدان «گورین» در نزدیکی منزل «آویخای مندلبلیت» دادستان کل این رژیم تظاهراتی برپا کردند و خواستار عدم امضای هر گونه توافق با بنیامین نتانیاهو شدند. معترضان از فعالان احزاب چپگرا بودند. معترضان شعارهای متعددی از جمله «بی‌ بی‌ (لقب نتانیاهو) جنایتکار فاسد است» سر دادند. یک شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه بدون ذکر منبع گزارش داد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر پیشین این رژیم و آویخای مندلبلیت، دادستان کل رژیم صهیونیستی در حال مذاکره برای پایان دادن به محاکمه این رهبر اپوزیسیون کنست ظرف روزهای آتی هستند. 
بر اساس گزارش‌ها، اتهام رشوه‌خواری کنار گذاشته می‌شود اما نتانیاهو به تقلب و نقض اعتماد اعتراف می‌کند. با این کار، مجازات ۳ تا ۶ ماه حبس زندان در انتظار نتانیاهوست و ممکن است این حکم بعدا به کار در خدمات اجتماعی تبدیل شود. همچنین نتانیاهو باید موافقت کند اقداماتش باعث «تباهی اخلاق» بوده که این او را برای ۷ سال از تصدی مناصب دولتی منع می‌کند. این بدان معناست که نتانیاهوی ۷۲ ساله نمی‌تواند تا سال ۲۰۲۸ که ۷۹ ساله می‌شود، برای کسب مقام‌های دولتی تلاش کند. 

Page Generated in 0/0072 sec