کد خبر: 242857تاریخ: 1400/10/27 00:00
آمادهباش مراکز درمانی برای مقابله با شیوع گسترده احتمالی ویروس جهشیافته کرونا
اُمیکرون جان ۳ هموطن را گرفت
وزارت بهداشت: واکسیناسیون جانباختگان کامل نشده بود
با جان باختن ۳ تن از هموطنانمان، خطر مرگ بر اثر ابتلا به اُمیکرون در کشور نمایان شد. حال به گفته کارشناسان بهداشت، چنانچه پوشش واکسیناسیون تکمیل نشود و مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی کنند موج این بیماری مرگبار کشور را فرامیگیرد. ویروس جهشیافته «اُمیکرون» که از قدرت سرایت بسیار بالایی برخوردار است، هماکنون به خیلی از نقاط کشور رسوخ کرده است. این ویروس دیروز با مرگ 3 نفر از هموطنانمان نقاب از چهره برداشت تا نشان دهد بیماری «کووید-19» همچنان تهدیدکننده سلامت کشور است. سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اشاره به جان باختن ۳ نفر به دلیل ابتلا به اُمیکرون در کشور گفت: این افراد سالمند بوده و واکسیناسیون خود را به طور کامل (در ۳ نوبت) انجام نداده بودند. محمد هاشمی از افزایش تعداد مبتلایان به اُمیکرون در کشور به یکهزار و ۱۶۲ مورد خبر داد و گفت: تعداد مبتلایان اُمیکرون در مشهد مقدس با ۲۴۹ مورد، افزایش چشمگیری داشته است. وی گفت: متاسفانه در هر یک از شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد، شاهد فوت یک بیمار مبتلا به اُمیکرون بودیم و یک بیمار بدحال هم در اهواز تحت مراقبت است. وی افزود: افرادی که در شهرهای یادشده جان خود را از دست دادند، سالمند بوده و واکسیناسیون خود را به طور کامل (در ۳ نوبت) انجام نداده بودند. هاشمی تاکید کرد: همچنین در سنین بالا امکان وجود عوامل خطر از جمله بیماریهای مختلف مانند فشار خون بالا و دیابت وجود دارد و همین موضوع ضرورت توجه به هشدارهای بهداشتی را بویژه در این سنین جدیتر میکند. سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت یادآور شد: اگرچه قدرت مرگبار بودن اُمیکرون اندک است و همانطور که مشاهده میشود از یکهزار و ۱۶۲ مورد مبتلا، ۳ نفر جان خود را از دست دادهاند اما باید پروتکلها را رعایت و در اسرع وقت نسبت به تکمیل واکسیناسیون اقدام کرد.
* آمادهباش مراکز درمانی
مطابق نظر کارشناسان، ضرورت مقابله با اُمیکرون از 2 جنبه بسیار حائز اهمیت است؛ اول خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ دوم تکمیل واکسیناسیون. معاون درمان وزارت بهداشت در این باره گفت: زنگ خطر اُمیکرون در کشور به صدا در آمده است. سعید کریمی درباره سویه اُمیکرون تصریح کرد: در حال حاضر میزان کل مراجعان سرپایی و بستری تفاوتی نکرده اما تعداد تستهای مثبت افزایش یافته و این یک زنگ خطر است، از این رو تمام مراکز باید در حالت آمادهباش باشند. همچنین رئیس هیاتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ، نسبت به بروز پیک ششم و احتمال اعمال محدودیتها در سال نو هشدار داد. سیدموید علویان گفت: روند قبلی مقابله و مدیریت کرونا، روند چالشبرانگیزی بود و منجر به بروز ۵ پاندمی در کشور شد. پاندمی پنجم هم با سویه دلتا بود که هم میزان ابتلا و هم تلفات بالایی داشت. وی افزود: همه اینها توسط محققان قابل پیشبینی بود اما سیاستمداران و مسؤولان به آن توجه نمیکردند. در کشور ما ۲ اتفاق افتاد؛ اول اینکه در زمان شیوع نوع دلتا، عده زیادی از مردم مبتلا شدند و فاصله بین پیک دلتا و شیوع اُمیکرون فاصله کمی است و آنتیبادیهای افرادی که مبتلا شده بودند، کاهش نیافته است. از طرفی واکسیناسیون علیه کرونا هم در مدتی کوتاه و در حجم بالا انجام شد که همین مساله باعث ایجاد ایمنی نسبت به سویه اُمیکرون شده است. در حالی که در اروپا به علت اینکه مدتی است از واکسیناسیون گذشته و آنتیبادیها کاهش پیدا کرده، تعداد مبتلایان به این سویه بیشتر است. حالا سوال مهم این است که چه اتفاقی بعد از این خواهد افتاد؟ علویان ادامه داد: واقعیت این است که امروز باید هوشمند عمل کنیم. یک سناریوی خوشبینانه و یک سناریوی بدبینانه وجود دارد. شفاف به مردم میگویم؛ اگر میخواهید در تعطیلات عید به مسافرت یا دید و بازدید و میهمانی بروید، شرط دارد. وی افزود: ما به علت شرایطی که پیش آمد توانستیم مقابل اُمیکرون مقاومت کنیم و میزان مبتلایان افزایش جدی پیدا نکرده است اما با روندی که پیش میرود اگر دوز سوم واکسیناسیون انجام نگیرد و استفاده از ماسک و سایر پروتکلها رعایت نشود، افزایش مبتلایان و تلفات مانند دلتا خواهد شد. رئیس هیأتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ تاکید کرد: هر چه آمار ابتلا بالا برود، طبیعی است که باز هم در معرض خطر مرگومیر و افزایش بستریها قرار خواهیم داشت. در سناریوی خوب، اگر مردم نسبت به تزریق دوز سوم اقدام کنند و استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود، تعداد مبتلایان و فوتیها کمتر خواهد شد و کسانی مبتلا خواهند شد که احتمالا واکسن نزدهاند. علویان افزود: اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم در 2 ماه پایانی سال دوز سوم واکسن کرونا را بزنند، همه میتوانیم در تعطیلات عید خیال آسودهتری داشته باشیم.
***
۳۱ فوتی و شناسایی ۲۲۹۲ بیمار جدید
آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور روند افزایشی را طی میکند. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۳۱ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند و ۲ هزار و ۲۹۲ بیمار دیگر نیز شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه 26 دی، ۲ هزار و ۲۹۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۲۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۳۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۷۵ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۶۴ هزار و ۶۴۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی یکهزار و ۳۴۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۱۲۵ میلیون و ۹۷۳ هزار و 179 دوز واکسن کرونا برای جمعیت هدف کشور تزریق شده است. ۶۰ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۰۸ نفر در کشور دوز اول، ۵۳ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۲۱۵ نفر دوز دوم و ۱۲ میلیون و ۵۲۱ هزار و ۸۵۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.