printlogo


کد خبر: 242860تاریخ: 1400/10/27 00:00
وعده رئیس کل بانک مرکزی برای تسهیل شرایط تضمین وام
سیمکارت وثیقه بانکی می‌شود
رشد 3/3 درصدی اقتصادی در 6 ماه ابتدایی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه صادرات نفتی و غیرنفتی به لحاظ حجم و ارزش نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته است، اظهار امیدواری کرد سال آینده به رشد اقتصادی ۸ درصد دست پیدا کنیم. علی صالح‌آبادی با اشاره به اینکه دولت جدید در شرایطی کار خود را آغاز کرد که شرایط اقتصادی در حوزه تورم، تنخواهی که دولت از بانک مرکزی دریافت کرده بود، در حوزه کالاهای اساسی و بسیاری از موارد دیگر یک شرایط خاص بود، ادامه داد: ۳ ماه پیش نرخ تورم 1/3 درصد بود، ۲ ماه قبل در آبان‌ماه 4/2درصد بود و در آذرماه به 8/1 درصد رسید، یعنی روند رشد تورم کاهشی بوده که این مساله امیدبخش است، البته کاهش نرخ رشد به معنای نبود تورم نیست، منتها نرخ رشد تورم کاهشی است، معنای این جمله این است که گران شدن کمتر شده و امیدواریم روند کاهش تورم در آینده تداوم داشته باشد. 
صالح‌آبادی با بیان اینکه یکی از اتفاقات مثبتی که در ماه‌های اخیر رخ داد به بازار ارز مربوط است، گفت: یکی از شاخص‌های بسیار مهم در اقتصاد کشور بازار ارز و نرخ ارز است که خوشبختانه در بازار ارز هم تعادل خوبی برقرار شده است. 
رئیس کل بانک مرکزی درباره ثبات بازار ارز و گمانه‌زنی‌هایی که پیرامون نرخ ارز می‌شود، خاطرنشان کرد: حجم فروش نفت و فرآورده‌های ما نسبت به قبل خیلی بهتر شده و از طرفی قیمت نفت هم بالاتر رفته به طوری که همین امروز نفت برنت ۸۶ دلار بود، بنابراین نرخ فروش نفتی که در بودجه لحاظ شده خیلی پایین‌تر از این عدد است و به همین علت است که می‌گوییم مفروضات بودجه سال آینده معقول است.
صالح‌آبادی ادامه داد: ما برنامه‌ریزی‌های خود را به‌گونه‌ای انجام داده‌ایم که با فرض تداوم شرایط فعلی و با مفروضات بودجه و برنامه‌ریزی‌هایی که در دولت صورت گرفته، وضعیت سال آینده قطعا از امسال بهتر خواهد بود. 
وی یادآور شد: بنابراین آرامش در بازارها از اصول و برنامه‌های ما است و همه تلاش ما آن خواهد بود که آرامش بازارها حفظ شود. کما اینکه نرخ ارز امروز نسبت به زمانی که چند ماه قبل کارمان را شروع کردیم پایین‌تر آمده و نسبتا هم باثبات بوده است، البته معتقدم برای فعالان اقتصادی تعادل و آرامش در بازار مهم‌تر از نرخ است. 
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در بحث تامین ارز، در ۹ماهه امسال حدود ۴۰ میلیارد دلار چه در نیما و چه در حوزه کالاهای اساسی تامین ارز داشتیم که نسبت به سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال بین ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار تامین ارز انجام خواهد شد که نسبت به سال گذشته وضعیت بسیار خوبی است. 
رئیس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی در ۶ ماهه نخست امسال 3/3 درصد بود که البته این میزان در ۳ ماهه اول بیشتر بود و در ۳ ماهه دوم به دلیل قطعی برقی که بر تولید اثرگذار بود کاهش یافت. 
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: افزایش سرمایه نقدی بانک‌ها نیز از برنامه‌های جدی سال آینده ما است که می‌تواند توان وام‌دهی بانک‌ها را افزایش دهد. 
صالح‌آبادی در ادامه گفت: فروش اموال مازاد بانک‌ها در رفع ناترازی آنها بسیار مهم است. با تک‌تک بانک‌ها جلسه می‌گذاریم و صورتجلسه می‌کنیم که چه کارهایی را باید انجام بدهند تا ناترازی خود را به حداقل برسانند. بانک‌ها در گذشته بعضا دچار اموال مازاد و معوقات شده‌اند که بانک مرکزی کمک می‌کند معوقات در سیستم بانکی کاهش پیدا کند. 
وی عنوان کرد: رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها دارای چارچوب شده تا هر بانکی به صورت بی‌رویه رشد ترازنامه نداشته باشد که این هم می‌تواند به تعادل منابع و مصارف سیستم بانکی کمک کند. 
رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: بانک‌ها باید حداقل ۳درصد منابع خود را در اوراق مالی اسلامی سرمایه‌گذاری کنند، چرا که این دارایی‌ها از نقدشوندگی بالایی برخوردارند و اگر بانکی با کسری نقدینگی مواجه شود، می‌تواند بلافاصله این اوراق را نقد و تراز نقدینگی خود را تنظیم کند. 
صالح‌آبادی تصریح کرد: بنابراین تلاش کرده‌ایم ناترازی بانک‌ها به حداقل برسد که خود یکی از دلایل جلوگیری از رشد پایه پولی و تورم است. 
وی با بیان اینکه منابع سیستم بانکی محدود است و هدایت آن به سمت اهداف مدنظر سیاست‌گذار حائز اهمیت است، افزود: ما در بانک مرکزی و نظام بانکی کشور به دنبال این هستیم که سرمایه‌های کشور به جای اینکه به سمت فعالیت‌های غیرمولد و سفته‌بازانه حرکت کند، به سمت بخش مولد مانند تولید، مسکن، توسعه صادرات و... هدایت شود. صالح‌آبادی ادامه داد: با هدایت منابع به بخش مولد کشور، فعالیت‌های بانکی نیز تحت رصد قرار خواهد گرفت. بر اساس موضوع مهم «حکمرانی ریال»، شاهد شفافیت فعالیت‌های اقتصادی و رصد جریان وجوه در کشور خواهیم بود که بر این اساس فعالیت‌های سفته‌بازانه مشمول مالیات خواهند شد. صالح‌آبادی همچنین با اشاره به نظام اعتبارسنجی مشتریان در نظام بانکی اظهار کرد: معتقدم در بخش وام‌های خرد باید به سمتی حرکت کنیم که دریافت تسهیلات از نظام بانکی را تسهیل کنیم تا با وثایق سهل‌تر وام پرداخت شود. بر همین اساس اگر کسی رتبه اعتباری خوبی دارد باید بتواند با کمترین وثیقه وام خود را دریافت کند، بنابراین اینطور نیست که یک بانک اعلام کند نیاز به ۵ ضامن است، چرا که ۲ ضامن هم اضافه است و به هیچ وجه قابل قبول نیست. وی ادامه داد: در حال بسترسازی این امر هستیم که رتبه اعتباری را در اختیار بانک‌ها قرار دهیم تا هر فرد بر اساس رتبه اعتباری خود تسهیلات دریافت کند. در این طرح درصدد هستیم تا فرد حتی با سیمکارت تلفن همراه خود به عنوان وثیقه بتواند وام دریافت کند. همچنین یارانه یا سهام عدالت هر فرد هم می‌تواند به عنوان وثیقه لحاظ شود. 
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: سعی ما بر این است که از سال آینده به گونه‌ای عمل کنیم تا مردم در این حوزه احساس آرامش داشته باشند و با سهولت بیشتری بتوانند تسهیلات خرد را از نظام بانکی دریافت کنند.

Page Generated in 0/0060 sec