printlogo


کد خبر: 242868تاریخ: 1400/10/27 00:00
شبکه تلویزیونی روسیه اعلام کرد رئیس‌جمهور ایران در روز‌های آینده به مسکو می‌رود
از پکن به مسکو

گروه سیاسی: منابع روسی یکشنبه اعلام کردند سفر حجت‌الاسلام «سید‌ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران به مسکو در روز‌های آینده انجام خواهد شد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، خبرگزاری رویترز گزارش داد شبکه «روسیا- وان» اعلام کرده «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هفته آینده میزبان رئیسی خواهد بود و یکی از محورهای این سفر حل مسائل پیرامون احیای توافق هسته‌ای است. رویترز نوشت این شبکه تلویزیونی روسی درباره روز آغاز این سفر یا محورهای آن جزئیات دقیقی ارائه نکرد. چهارشنبه گذشته «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه گفت اقدامات مربوط به سفر آیت‌الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران به مسکو در حال انجام است. به گزارش خبرگزاری تاس، پسکوف در جمع خبرنگاران گفت:‌ «حقیقت دارد که در حال تلاش درباره انجام این سفر احتمالی هستیم».
در همین راستا شبکه خبری «تی‌آر‌تی» چندی قبل گزارش داد انتظار می‌رود در سفر رئیس‌جمهور ایران به مسکو، روسیه یک توافق ۲۰ ساله برای همکاری‌های نظامی و دفاعی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را با ایران به امضا برساند. این قرارداد ممکن است خرید ماهواره را نیز پوشش دهد. در این گزارش ادعایی آمده است: روسیه دست‌کم ۲۴ فروند جنگنده «سوخو ۳۵» به ایران می‌فروشد. این جنگنده‌ها ابتدا قرار بود به مصر فروخته شوند اما آمریکا، مصر را تهدید به تحریم کرد. بنابراین ۱۵ فروند از این نوع جنگنده‌ها که آماده شده ممکن است تا اوایل سال آینده میلادی بر اساس قرارداد دوجانبه تحویل ایران شوند. 
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز جمعه در نشست خبری سالانه خود درباره سفر رئیسی به روسیه گفت: «این یک دیدار مهم است و باید ارتباطات در عالی‌ترین سطح ادامه پیدا کند. البته اخیراً این ارتباطات تحت تأثیر «کووید-۱۹» قرار گرفته‌اند. رؤسای‌جمهور 2 کشور تلفنی صحبت داشته‌اند اما دیدار حضوری سازنده‌تر خواهد بود. اهمیت این دیدار در لزوم تطبیق یادداشت‌ها درباره تمام مسائل و دستورکارها بویژه با توجه به تغییر ریاست دولت ایران است و باید تضمین تداوم تبادلات اقتصادی و دیگر حوزه‌ها را تحلیل کنیم».
لاوروف افزود: «زمانی که پروژه‌های مشترک زیادی وجود دارند، باید به جزئیات توجه داشته باشیم و دولت در حال کار کردن روی آنهاست و کمیسیون مربوط به ریاست وزرای انرژی باید سهم خود را در این گفت‌وگوها داشته باشد. همچنین مسائلی در زمینه سیاست‌های بین‌المللی، برجام و اوضاع کلی خلیج‌فارس وجود دارد که اخیرا نیز بین ۲ طرف مورد بحث قرار گرفته‌اند. دستور کار ما شامل همکاری با سازمان ملل و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی است. ایران یکی از اعضای تیمی است که از اصول قوانین بین‌المللی دفاع می‌کنند نه یک سری توافقات محدود گروه کوچکی از کشورها». وزیر خارجه روسیه گفت: «ایران همچنین عضوی از گروه دفاع از منشور ملل متحد است. درباره برخی مسائل منطقه‌ای، همکاری‌های نزدیکی در سوریه داریم و در کنار ترکیه عضو نشست آستانه هستیم. این یک مثال عالی از چگونگی اتحاد ۲ کشور با محور اهداف مشترک با وجود دیدگاه متفاوت است. هنگامی که نتیجه این شد که ایجاد پلتفرمی برای کمک به سوریه قابل اجراست، تروئیکای آستانه و کنگره سوریه کمک کردند پیش‌نویس سندی نگاشته شود که اکنون چارچوب مذاکرات است و به تقویت مذاکرات سوری‌ها کمک زیادی کرده است».سفر رئیس‌جمهور در میانه مذاکرات وین و همچنین پس از اعلام عملیاتی شدن همکاری‌های جامع ایران و چین در جریان سفر حسین امیرعبداللهیان به پکن توسط وزرای خارجه ۲ کشور اهمیت مضاعفی پیدا کرده است. بر این اساس شراکت راهبردی مثلث تهران، پکن و مسکو پس از آنکه سیاست خارجی دولت سیزدهم با پیگیری راهبرد نگاه به شرق، افراط‌گرایی دیپلماسی غربگرایانه دولت سابق را به نقطه تعادل رسانده، شکل معنادارتری به خود گرفته است. علاوه بر این، این ۳ کشور در برهه فعلی از نگاه واشنگتن محور خصم را تشکیل داده‌اند، از این رو در دورانی که کارشناسان و اندیشمندان شرایط فعلی جهان را گذار به یک نظم جدید می‌خوانند، این امر اتحاد ایران، چین و روسیه را ضروری‌تر کرده است. 

Page Generated in 0/0203 sec