printlogo


کد خبر: 242896تاریخ: 1400/10/28 00:00
بارش‌های سنگین برف و باران در 19 استان راه‌های ارتباطی ۱۰۰۰ روستای کشور را مسدود کرد
برف سنگین در شمال و غرب

بارش سنگین برف و باران که از ابتدای هفته جاری در بیشتر مناطق کشور آغاز شده، همچنان ادامه دارد به طوری که دیروز ۱۹ استان با بارش شدید برف، باران و کولاک مواجه بودند. شدت بارش‌ها در شمال، شمال غرب و غرب کشور که اغلب به صورت برف گزارش شده است، باعث مسدود شدن نزدیک به  هزار راه روستایی، قطع برق خیلی از روستاها و شهرها، شکستگی لوله‌های آب، تعطیلی مدارس و ماندن صدها دستگاه خودرو در جاده‌ها شد که نیروهای امدادی بی‌وقفه در حال بازگشایی جاده‌ها، کمک‌رسانی به سرنشینان خودروهای در راه مانده و تامین نیازهای ضروری ساکنان مناطق صعب‌العبور هستند. در این میان بارش‌های کم‌نظیر و مسرت بخش مناطق کویری چون استان‌های یزد، کرمان و اراک را هم سفید پوش کرده است. این بارش‌ها خوشحالی مردم را در پی داشت. از طرفی اما در نیمه جنوبی کشور بارش‌های شدید باران موجب طغیان رودخانه‌ها، تخلیه اضطراری چند روستای پایین‌دست سد میناب، بازگشایی دریچه سد استقلال میناب و آبگرفتگی معابر شده است. علاوه بر این بارندگی‌های سیل‌آسا به بیش از 4 هزار واحد مسکونی در جنوب کشور خسارت رساند. این در حالی است که پنجشنبه 30 دی و در آخرین روز نخستین ماه فصل زمستان سامانه بارشی تازه‌ای از سمت غرب وارد کشور می‌شود تا بهمن‌ماه نیز خیلی از استان‌های کشور با بارش برف و باران مواجه شوند. 
در این باره رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و باران و وزش باد شدید در ۱۹ استان طی دیروز - دوشنبه 27 دی - خبر داد. صادق ضیاییان اظهار کرد: امروز استان‌های ساحلی خزر، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، شمال خوزستان، قزوین، البرز، تهران، خراسان جنوبی، سیستان‌و‌بلوچستان، هرمزگان، جزایر واقع در تنگه هرمز و جنوب کرمان شاهد بارش برف و باران بودند. وی افزود: سه‌شنبه 28 دی (امروز) در استان‌های فارس، بوشهر، کرمان، هرمزگان، سیستان‌و‌بلوچستان، لرستان، چهارمحال‌و‌بختیاری، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، شرق خوزستان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین، البرز، تهران، سمنان، همدان و مرکزی بارش خواهیم داشت و از بعد از ظهر بارش بتدریج از سمت غرب کاهش می‌یابد و چهارشنبه 29 دی در سیستان‌و‌بلوچستان و شرق هرمزگان بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود. وی ضمن اشاره به ورود سامانه بارشی جدید به کشور اظهار کرد: از اواخر چهارشنبه و روز پنجشنبه 30 دی، با نفوذ سامانه بارشی به کشور دوباره در شمال غرب و غرب کشور، استان‌های ساحلی خزر، دامنه‌های جنوبی البرز و دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش خواهیم داشت. روز جمعه اول بهمن‌ماه نیز در شرق دریای خزر و شمال شرق کشور بارش رخ خواهد داد. به گفته ضیاییان، طی ۲ روز آینده در غالب مناطق کشور بویژه در نیمه شرقی و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود. رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به مواج بودن دریای خزر اظهار کرد: پنجشنبه ۳۰ دی‌ دریای خزر و سه‌شنبه 28 دی خلیج‌فارس و تنگه هرمز مواج هستند. همچنین تا صبح پنجشنبه ۳۰دی‌ در شمال غرب، غرب، سواحل خزر و دامنه‌های جنوبی البرز و روزهای جمعه و شنبه (اول و دوم بهمن‌ماه) ‌جز جنوب شرق در سایر مناطق کشور افت محسوس دما خواهیم داشت. وی درباره وضعیت جوی تهران اظهار کرد: آسمان تهران سه‌شنبه 28 دی (امروز) قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲ - و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه 29 دی نیمه‌ابری تا ابری، گاهی بارش باران و برف و وزش باد با حداقل دمای ۴- و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. همچنین بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، با نفوذ و فعالیت سامانه سرد بارشی سرما و یخبندان 25 استان را فرا می‌گیرد.  وضعیت جوی استان تهران نیز در روزهای آینده، با بارش باران و برف پیش‌بینی می‌شود. 
 
* انسداد جاده‌ها در چند استان به دلیل برف و کولاک
بارش برف و باران که از ابتدای هفته جاری آغاز شده و همچنان ادامه دارد، دیروز ۱۹ استان را درگیر کرد. این وضعیت طبق گزارش سازمان هواشناسی تا آخر هفته ادامه خواهد داشت. این در حالی است که پنجشنبه سامانه بارشی تازه‌ای از سمت غرب وارد کشور خواهد شد. در این میان به دلیل وقوع کولاک و توفان، برخی جاده‌های فرعی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل و زنجان از ایمنی کافی برخوردار نیستند و دچار انسداد شده‌اند. 
 
* بارش برف و باران در برخی محورهای مواصلاتی
بارش برف اغلب راه‌های مواصلاتی و گردنه‌ها را مسدود کرده است. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی از بارش برف و باران در برخی محورهای ۱۹ استان کشور خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی دیروز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره محورهای مسدود اصلی گفت: محور چالوس و آزادراه تهران- شمال و بالعکس، محور دهگلان- حسین‌آباد، محور آزادراه خرم‌آباد- پل زال (باند غربی)، محور زهکلوت- ایرانشهر، محور بانه- سقز، محور سقز- بوکان، محور سنندج- کامیاران و محور سنندج- مریوان مسدود است. وی درباره محدودیت تردد نیز تصریح کرد: محور دالکی- برازجان تا اطلاع بعدی مسدود بوده و تردد از مسیر جایگزین کمربندی قدیم برازجان انجام می‌شود. همچنین محور بندرخمیر- بندرلنگه تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از مسیر جایگزین بندرخمیر- دژگان- بندرلنگه انجام می‌شود. به گفته وی، محور بندرخمیر- بندرعباس نیز تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از مسیر جایگزین سه‌راهی گچین- سه‌راهی منبع آب انجام می‌شود. شیرانی همچنین از محورهای میل نادر- سفیدآبه، یاسوج- چرام، پاتاوه - دهدشت، دندی- تکاب، سه‌راهی ایرانخواه- تکاب، برجک- زهکلوت، جیرفت - هیشین، مهاباد- پسوه، سقز- مریوان، سروآباد- اورامانات، عنبرآباد- توکل‌آباد، سرایان- بیرجند، جاسک - بشاگرد، سروآباد - کامیاران، منوجان - هشتبندی، رودبار - مظفرآباد، رودبار - آبسردوئیه، رودبار - بیژن آباد، بزمان - دلگان، ته - چورزق و رودان- منوجان به عنوان محورهای مسدود فرعی نام برد و افزود: برودت و بارش برف و باران در جاده‌ها باعث افزایش لغزندگی جاده‌ها بویژه جاده‌های کوهستانی خواهد شد. 
 
* تخلیه اضطراری ۳ روستا در میناب به دلیل بارش‌ شدید
به علت بارندگی‌های شدید ۳ روستای شهرستان میناب در استان هرمزگان با بیش از هزار نفر جمعیت تخلیه کامل شدند. این روستاها شامل مازغ بالا، مازغ پایین و تنبک است که در پایین‌دست سد استقلال میناب واقع شده‌اند. مردم این روستاها به شهرک صنعتی تیاب و مدارس روستاهای دُهو، حکمی و تیاب منتقل شدند. همچنین دریچه‌های سد استقلال میناب باز شده است و آب با سرعت و شدت بالا در حال عبور به‌ سمت دریا است و احتمال آنکه سیل وارد روستاها بشود بسیار بالاست. 
 
* مفقود شدن 2 نفر بر اثر طغیان رودخانه در قلعه‌گنج
رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان قلعه‌گنج در استان کرمان از جست‌وجوی مفقودان بر اثر طغیان رودخانه در این شهرستان خبر داد و گفت: با تلاش امدادگران یکی از مفقودان پیدا شد و جست‌وجو برای یافتن مفقودی دیگر ادامه دارد. ابراهیم ماندگاری بیان کرد: با وجود هشدارهای قبلی و مسدود بودن راه‌های روستایی 2 نفر سرنشین خودروی پژو پارس در روستای شریک‌آباد و چلپایی از توابع دهستان سرخ قلعه که قصد عبور از رودخانه را داشتند دچار حادثه شدند. وی افزود: در ساعات اولیه جست‌وجو یکی از مفقودان توسط امدادگران پیدا شد و دیروز (دوشنبه) در ساعات اولیه عملیات جست‌وجو، خودروی پژو پارس بدون سرنشین پیدا شد اما عملیات جست‌وجو برای فرد مفقودی ادامه دارد. 
***
رئیس سازمان هواشناسی: بارش‌های دی‌ماه ۱۸ درصد بالاتر از حد نرمال بوده است
رئیس سازمان هواشناسی ضمن بیان اینکه بارش‌های دی‌ماه ۱۸درصد بالاتر از حد نرمال بوده است، گفت: دمای کشور تا پایان زمستان حداکثر نیم تا یک درجه بالاتر یا پایین‌تر از حد نرمال خواهد بود. 
سحر تاج‌بخش با اشاره به نرمال بودن میزان بارش‌ها در فصل جاری اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال۱۴۰۰) بارش‌ها 8/19 درصد زیر حد نرمال قرار دارد اما از ابتدای فصل جاری (ابتدای دی‌ماه) بارش‌ها ۱۸درصد بالاتر از حد نرمال بوده و فقط میزان بارش ۵ استان خراسان جنوبی، سیستان‌وبلوچستان، قم، هرمزگان و یزد بالاتر از حد نرمال و در باقی استان‌ها کمتر از حد نرمال گزارش شده است. 
رئیس سازمان هواشناسی افزود: از ابتدای سال آبی بارش‌ها در کرمانشاه حدود ۱۳۰ میلی‌لیتر، ایلام حدود ۱۱۲میلی‌لیتر و لرستان ۷۵ میلی‌لیتر بوده که زیر حد نرمال است. بارش‌ها در کل کشور حدود ۱۷ درصد زیر حد نرمال قرار دارد که این میزان یعنی ما ۲۰ درصد کاهش بارش نسبت به حد نرمال داشته‌ایم. 
وی با بیان اینکه در فصل پاییز میزان بارش‌ها ۴۰ درصد زیر حد نرمال بود، افزود: ما سال گذشته بارش برف نداشتیم، این کمبود بارش در سال ۹۹ مزید بر علت شد تا شرایط منابع آبی مناسب نباشد و ذخیره بالادستی در ارتفاعات نتواند آب پشت سدها را تامین کند. موضوع مدیریت منابع آب در حوزه‌های شرب، کشاورزی، صنعتی و سایر کاربری‌ها باید با جدیت پیگیری شود. تاج‌بخش درباره پیش‌بینی بارش‌های فصل زمستان اظهار کرد: پیش‌بینی ما برای فصل زمستان بارش‌های نرمال است که ممکن است در بعضی استان‌ها میزان بارش به بالاتر از حد نرمال برسد. 
رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: سیستمی که در بیشتر مناطق کشور فعال است یک سیستم سرد همراه با کاهش دما است که با عبور این سیستم از کشور این کاهش دما جبران می‌شود. به ‌طور مثال بارش سیل‌آسای چند ماه پیش آلمان که ۱۰۰ کشته به همراه داشت، پیش‌بینی نشده بود و این وضعیت به تغییر اقلیم مربوط است و مدل‌های پیش‌بینی هوا نسبت به این بارش‌ها آشنا نیستند. تاج‌بخش ادامه داد: بارش در قم طی ماه‌های اخیر مربوط به دوره بازگشت ۱۰۰ ساله بود و چنین بارش‌هایی هر۱۰۰سال یک بار اتفاق می‌افتد، بنابراین چون مدل‌های هواشناسی با این نوع بارش‌ها آشنایی ندارند ۱۵ روز زودتر هشدار صادر می‌کنیم اما به ‌طور کلی طبق پیش‌بینی مدل‌های بلندمدت در فصل جاری بارش‌ها در حد نرمال هستند. رئیس سازمان هواشناسی درباره نحوه مدیریت آب حاصل از بارش‌ها اظهار کرد: بدیهی است که اگر مثل سال‌های قدیم و پرآب، بارندگی داشته باشیم اما نتوانیم آنها را مدیریت کنیم، شرایط بهتر نمی‌شود، بنابراین باید از روش‌های مختلف مثل آبخیزداری، سدسازی و از راه‌هایی که مسؤولان مرتبط تشخیص می‌دهند، ذخیره آب در دستور کار قرار گیرد. 

 


Page Generated in 0/0064 sec