printlogo


کد خبر: 242902تاریخ: 1400/10/28 00:00
عرضه رمزپول ملی؛ بزودی
انتشار آزمایشی رمز ارز ملی ایران

 رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: هفته گذشته رمزپول ملی در شورای پول و اعتبار تصویب و چارچوب آن مشخص شد و بزودی در کشور راه‌اندازی می‌شود. علی صالح‌‌آبادی در حاشیه مراسم هفتمین همایش مالی اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران، در تشریح اقدامات بانک مرکزی در حرکت به سمت بانکداری اسلامی اظهار داشت: ۳ سال است شورای فقهی بانک مرکزی راه‌اندازی شده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما این مقدمه‌ است و باید کارهای زیادی انجام شود. 
وی افزود: اخیرا نیز دستورالعمل شورای فقهی بانک مرکزی اصلاح شد و در کنار آن کارگروه تخصصی شورای فقهی در قم راه‌اندازی شد تا موضوعات با دقت بسیاری بررسی شود. بحث مهم دیگر این است که در نظام بانکداری آیا بانک ما اسلامی کار می‌کند یا نه و برای این کار مقرر شد مصوبه شورای فقهی چک‌لیست شود و بانک مرکزی بر آن نظارت کند. آموزش بانکداری اسلامی نیز اهمیت دارد، زیرا ترویج بانکداری اسلامی به آموزش بازمی‌گردد. 
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در این نشست با بیان اینکه برای مدل جدید رمزارزها باید به ابعاد نظارتی، فناوری، حقوقی، قانونی، فقهی، اقتصادی و ارزی توجه‌ ویژه داشته باشیم، اظهار داشت: رمزارز موضوعی بین ‌پدیده‌ای است، بنابراین یا باید با مدل‌سازی جدید یا مدل‌های موجود در دنیا تلاش کنیم رمزارز را توصیف کنیم. این در حالی است که مدل‌های موجود دارای کمبود و مشکل است و کارایی لازم را ندارد. 
مهران محرمیان تصریح کرد: سال ۹۸ با ابلاغ مصوبه‌ای از سوی مرکز ملی فضای مجازی پروژه‌ای را آغاز کردیم که بررسی آینده‌پژوهی رمزارز با استفاده از ابزارهای سناریونگاری بود. این ابزار برای موضوعاتی استفاده می‌شود که از آینده محتمل دقیق آن موضوع‌ شناختی نداریم. 
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: در این سناریونگاری اصل بر این است که بتوانیم پارامترهایی را انتخاب کنیم که کنترل‌پذیر توسط ما نیستند اما در عین حال در آن موضوع بسیار مهم‌ هستند. در نهایت ۲ پارامتر را برای این موضوع استخراج کردیم؛ نخست میزان اقبال مردم به رمزارزها و پارامتر دوم میزان اقبال حاکمیت به رمزارزها. 
محرمیان افزود: بر اساس این ۲ پارامتر، فضای بازی را به ۴ قسمت آب، باد، خاک و آتش تقسیم کردیم. در سناریوی آب مردم اقبال بسیاری نسبت به این حوزه دارند و حاکمیت‌ها نیز آن را پذیرفته‌اند و به آن اقبال دارند. در سناریوی آتش مردم اقبال دارند اما حاکمیت‌ها اقبالی به آن ندارند و حتی به شکل سلبی با آن برخورد می‌کنند. در سناریو سوم یعنی باد، نه مردم و نه حاکمیت اقبالی به رمزارزها ندارند. در سناریوی خاک نیز مردم به آن اقبال ندارند اما حاکمیت اقبال زیادی دارد. 
وی ادامه داد: توصیفاتی برای این ۴ سناریو تعریف کردیم که آنها را به برخی نشانه‌ها مجهز کردیم که چگونه متوجه شویم به سمت کدام یک از سناریوها حرکت می‌کنیم و با مشخص شدن سناریوی مورد نظر، تلاش کردیم وظایف حوزه‌های مختلف حاکمیتی را احصا کنیم که این موضوع به تصویب مرکز ملی فضای مجازی رسید. 
محرمیان گفت: از صاحبنظران می‌خواهیم نگاه مثبت و منفی متعصبانه به حوزه رمزارزها را کنار بگذارند و بر اساس هر کدام از این ابزارها که قبول دارند، تلاش کنند سناریوهای محتمل حوزه را استخراج کنند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اگر رمزارزها کل دنیا را بگیرد، در GDP کشورها چه تاثیری خواهد داشت؟ سبک زندگی مردم چه تغییری می‌کند؟ برای بانک‌ها چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ برای مردم نیازمند جامعه چه برنامه‌ای داریم؟ پاسخ این پرسش‌ها باید از سوی پژوهشگران حوزه رمزارز داده شود. 
وی تصریح کرد: بنده هم در این باره معتقدم با توجه به آنچه این‌ روزها در این‌ حوزه شاهد هستیم، به نظر من دنیا در حالت تعادلی بین تمرکززدایی و وضعیت فعلی متوقف خواهد شد که این نقطه تعادلی می‌تواند پدیده‌ای مانند رمزپول بانک مرکزی‌هایی ‌باشد که در ایران نیز کارهای خیلی خوبی برای آن انجام شده و مصوبه شورای پول و اعتبار دارد و امیدواریم بزودی بتوانیم آن را عملیاتی کنیم. 

Page Generated in 0/0144 sec