گروه فرهنگ و هنر: اگرچه تلاش جریانهای اصلی رسانهای در غرب به نحوی است که امکان کمترین مخالفتی با رژیم صهیونیستی وجود نداشته باشد اما وجوه انسانی این مساله آنقدر پررنگ است که گاهی با همه فشارها، چهرههای مطرح سینمایی، ورزشی و رسانهای دنیا نمیتوانند این مساله فطری را مدنظر قرار ندهند و نسبت به قضایایی که در فلسطین اتفاق میافتد، واکنشی نداشته باشند. به گزارش «وطنامروز»، اقدام اخیر «اما واتسون» از بازیگران مطرح هالیوود در حمایت از مردم فلسطین که بازتابهای فراوانی در فضای بینالمللی داشت و موجب عصبانیت شبکههای مربوط به رژیم اشغالگر قدس شد، مورد حمایت 40 تن از چهرههای مطرح سینمای آمریکا قرار گرفت.
در پی انتشار مطلب حمایتآمیز خانم واتسون از مردم فلسطین، تلاشهای فراوانی برای تخریب او در فضای رسانهای مرتبط با رژیم صهیونیستی شد. کار به جایی رسید که گیلاد اردان، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل از مطلب «اما واتسون» انتقاد کرد. اظهارات او به دنبال اظهارات دنی دانون، سفیر سابق صهیونیستها در سازمان ملل متحد بود. دانون در توئیتی نوشت: کسر۱۰ امتیاز از گریفیندور به خاطر یهودستیز بودن! در ادامه اما بازیگران هالیوود در یک بیانیه از مطلبی که «اما واتسون» ۱۰ روز پیش در حمایت از جنبش فلسطین منتشر کرده بود، پشتیبانی کردند. بیش از ۴۰ چهره سینمای جهان از جمله سوزان ساراندون، مارک روفالو، پیتر کاپالدی، چارلز دنس، ویگو مورتنسن، ماکسین پیک و هریت والتر از «اما واتسون» و خواسته او درباره همبستگی برای مردم فلسطین حمایت کردند. این ماجرا فضای نگرانکنندهای را برای شرکتهای فیلمسازی که بخشی از سهامدارانشان از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی هستند، ایجاد کرده است.
حمایت سینماگران از اما واتسون و اعتراض آنان به کشتار مردم بیگناه غزه، از معدود فعالیتهای مدنی جمعی در تاریخ هالیوود به حساب میآید؛ اقدامی که حتما در ادامه به گستره آن افزوده خواهد شد. پیشتر اگرچه اعتراضات انفرادی به کشتار مردم بیگناه در فلسطین، یمن، سوریه و... از سوی برخی چهرههای سینمایی و ورزشی صورت گرفته بود اما این اقدام جمعی در حمایت از «اما واتسون» خبر از ورود به دوران تازهای میدهد.
در بیانیهای که به امضای ۴۰ چهره مشهور صنعت سینما رسیده، آنها به حمایت از تصویری پرداختند که چندی پیش واتسون در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده بود و در پسزمینه پرچم فلسطین این شعار به چشم میخورد: «همبستگی یک فعل است».
این ۴۰ شخصیت نوشتهاند: ما در حمایت از این حرف که «همبستگی یک فعل است» به اما واتسون میپیوندیم و با مردم فلسطین که برای حقوق انسانی خود تحت قوانین بینالمللی میجنگند اعلام همبستگی میکنیم.
این بیانیه که از سوی «هنرمندان در دفاع از فلسطین» منتشر شده، در ادامه متذکر میشود: ما به این وسیله بر عدم توازن قدرت میان اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر و فلسطینیان؛ مردمی که تحت سلطه یک رژیم آپارتاید با نیروهای نظامی قرار دارند، تاکید میکنیم.
در ادامه با اشاره به خانهسازیهای اسرائیل و بیرون راندن فلسطینیها از خانههایشان، آمده است: ما تلاشهای اسرائیل برای بیرون انداختن خانوادههای فلسطینی از خانههایشان در بخشهای شرقی اورشلیم در منطقه شیخ جراح، سلوان، و هر نقطه دیگری از سرزمین اشغال شده فلسطین را محکوم میکنیم.
در ادامه بیانیه همچنین تاکید شده: ما همه اشکال نژادپرستی از جمله یهودستیزی و اسلامهراسی را محکوم میکنیم. مخالفت با یک نظام یا سیاست بدون تعصب، نفرت و تبعیض، شکلی مشروع و ضروری از بیان سیاسی و اخلاقی است و مخالفتی که گروهی از انسانها را بر مبنای هویت آنها هدف قرار میدهد، به معنی نفرت و تبعیض و در یک کلام نژادپرستی خالص است.
این بیانیه با سخنانی از اسقف «دزموند توتو»، از چهرههای مشهور ضدآپارتاید آفریقای جنوبی که بهتازگی درگذشت به پایان رسیده است: اگر شما در وضعیت غیرعادلانه، خنثی بمانید، به معنی حمایت از طرف ستمگر است.
چند تن از بازیگران همراه اما واستون در فیلمهای «هری پاتر» از جمله میریام مارگولیس و جولی کریستی (بازیگر مشهور فیلم «دکتر ژیواگو» که از بازیگران هری پاتر هم بود) نیز این بیانیه را امضا کردهاند.
پست هفته پیش واتسون در اینستاگرام بیش از یک میلیون لایک گرفت و ۱۰۱ هزار نفر در دفاع از آن کامنت گذاشتند.
مقامات رژیم صهیونیستی تلاش کردند با زدن برچسب یهودستیزی، این دفاع را مخدوش کنند.