printlogo


کد خبر: 242958تاریخ: 1400/10/29 00:00
ساخت سریالی با محوریت استان سیستان‌و‌بلوچستان توسط احمد‌رضا درویش
داستان سیستان زیبا

گروه فرهنگ و هنر: استقبال از «پایتخت» و «نون‌ خ» که در یک دهه گذشته از پرطرفدارترین سریال‌های تلویزیون بوده‌اند، واقعیتی را آشکار کرد؛ اینکه حضور در بستر جایی غیر از تهران و خارج شدن از فضاهای آپارتمانی برای تولید سریال چقدر می‌تواند جذاب باشد. به گزارش «وطن‌امروز»، موقعیت‌های خارج از تهران به خودی خود دارای ویژگی‌هایی است که می‌تواند در گام اول از مخاطبی که به فضای معمول و مرسوم سریال‌های تلویزیونی عادت کرده، آشنایی‌زدایی کند و تصویری بدیع و تازه به او ارائه دهد. از منظر بصری دکور و صحنه‌ای که بستر شهرها و استان‌های دیگر در اختیار تولید قرار می‌دهند، قابل قیاس با صحنه‌های تکراری و محدود آپارتمانی یا نماهای شهری نیست. شهرهای کوچک و روستاها موقعیت‌های خارق‌العاده‌ای‌ دارند اما از چشم کسانی که در حوزه نمایشی فعالیت می‌کنند، در همه این سال‌ها مغفول مانده‌اند.  
خبر ساخت سریالی به کارگردانی احمدرضا درویش با محوریت استان سیستان‌‌و‌بلوچستان از این منظر خبر خوب و قابل تاملی است. نگاه به سیستان‌و‌بلوچستان از منظری فرصت‌محور و در خدمت تمامیت ملی، یکی از کارهایی است که رسانه ملی باید با جدیت آن را پیگیری کند.  یکی از مصادیق مهم در تایید ساخت چنین آثاری بازخوردی است که سریال «نون خ» داشت.  توجه مردم مناطق کردنشین که بخشی مهم از تاریخ ایران بوده‌اند، به طور ویژه به این سریال و خود تلویزیون جلب شد و بازخوردهای مثبتی بعد از پخش این سریال در این مناطق شکل گرفت. سری سریال «پایتخت» نیز که بخش عمده آن در شمال کشور تصویر‌برداری شد، علاوه بر ایجاد جذابیت‌های بصری فراوان و نمایش تصاویر زیبایی از استان‌های شمالی، در همه این سال‌ها مخاطبان فراوانی را پای تلویزیون نشاند. از این منظر ادامه چنین روندی یک ضرورت برای صداوسیما نیز به شمار می‌آید.  
 
* ماجرای ساخت سریالی درباره سیستان‌و‌بلوچستان
علی دارابی که پیش از این معاون امور استان‌های صداوسیما بود و مدتی است همراه با عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما و وزیر فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به این وزارتخانه رفته است، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از ساخت سریالی با کارگردانی احمدرضا درویش خبر داد و نوشت: «در دفتر معاونت میراث فرهنگی میزبان فیلمنامه‌نویس و کارگردان شهیر ایران «احمدرضا درویش» و دکتر «مهدی فرجی» مدیر خوشنام و کاربلد سابق سیما و تهیه‌کننده حرفه‌ای امروز تلویزیون بودم. هر ۲ از خانواده معظم شهیدان هستند و برایم عزیز. خدمات زیادی به جامعه هنری کرده‌اند، با اخلاق، فهیم و وفادار به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی. در صدد ساخت سریالی به نام «کندو» هستند که عمدتا به زیبایی‌ها و پاکی‌های خطه سیستان‌و‌بلوچستان که معمولا از قاب دوربین‌ها گم بوده است، می‌پردازد. بخشی از مجموعه نمایشی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و بی‌شک اثری ماندگار و ارزنده خواهد بود بویژه آنکه «درویش» نخستین سریال تلویزیونی است که در دستور کار دارد و می‌تواند در نوع خود کم‌نظیر باشد».
توجه به زیبایی‌ها و ظرفیت‌های سیستان‌وبلوچستان یکی از کارویژه‌هایی است که در همه حوزه‌های رسانه‌ای باید پیگیری شود. یکی از مواجهه‌های عاقلانه، منطقی و دوراندیشانه با تلاش دشمنان برای ناامن نشان دادن این منطقه، مواجهه فرهنگی و رسانه‌ای است. متاسفانه برخی کارهایی که پیش‌تر در سیستان‌‌و‌بلوچستان و با محوریت این منطقه زیبا تولید شده، تهدیدمحور بوده‌اند و کمتر جهات مثبت، فرصت‌ها و ظرفیت‌های این استان را مورد توجه قرار داده‌اند. به عنوان مثال ۲ فیلم امنیتی «شبی که ماه کامل شد» و «روز صفر» که با محوریت تروریست‌های گروه‌های تکفیری و بازداشت ریگی ساخته شده‌اند، ناخواسته نگاهی تهدیدمحور را درباره این استان پررنگ کرده‌اند. در عین حال که مستندهای خوبی هم برای تشریح زیبایی‌ها و فرصت‌های نادیده در سیستان‌وبلوچستان تولید شده‌اند که از آن جمله می‌توان به قسمت‌هایی از سری مستندهای «ایرانگرد» و مستندهای «دروازه خورشید» اشاره کرد؛ مجموعه برنامه‌ای که به معرفی جاذبه‌های گردشگری طبیعی کمتر دیده شده استان پهناور سیستان‌وبلوچستان می‌پردازد. در میان آثار سینمایی نیز فیلم سینمایی «شعله‌ور» در این خطه از ایران عزیز ساخته شد که با بازخوردهای مثبتی همراه بود. گزاره‌ای که امین حیایی در حاشیه ساخت فیلم «شعله‌ور» گفته بود، شاید دقیق‌‌ترین گزاره درباره ویژگی‌های سیستان‌و‌بلوچستان باشد. حیایی، بازیگر فیلم «شعله‌ور» گفته بود: «سیستان‌وبلوچستان استانی امن و زیبا با مردمی مهربان و خونگرم است و اخبار و ذهنیت‌های منفی درباره این استان صحت ندارد. قبل از سفرم به این استان برخی اخبار و اظهارنظرهای منفی درباره این منطقه شنیده بودم و حتی ما را از این استان ترسانده بودند اما وقتی در استان حضور پیدا کردم و وضعیت موجود را دیدم با آنچه شنیده بودم بشدت تفاوت دارد به طوری که نه‌تنها هیچ مساله منفی و ضدامنیتی مشاهده نکردم، بلکه عشق مردم سیستان‌وبلوچستان به هنرمندان پررنگ‌تر از سایر نقاط کشور است».

Page Generated in 0/0092 sec