printlogo


کد خبر: 243016تاریخ: 1400/10/30 00:00
آغاز رقابت‌های تیم‌ملی فوتبال بانوان ایران در جام ملت‌های آسیا
به امید موفقیت دختران ایران‌زمین

مریم روحی: دختران فوتبالیست ایران از امروز رقابت خود را در جام‌ملت‌های آسیا آغاز می‌کنند. در نخستین روزهای پاییز ۱۴۰۰ دختران فوتبالیست ایران دست به کار بزرگی زدند و برای نخستین‌بار در تاریخ مجوز حضور در دور نهایی جام ملت‌های آسیا را کسب کردند. این همان تیمی بود که اوایل سال به خاطر بی‌توجهی و انجام ندادن بازی رسمی از رنکینگ فیفا خارج شده بود و تک‌تک بازیکنان از روزهای ناامیدی صحبت می‌کردند اما در ازبکستان تمام تلخی‌ها به شیرینی تبدیل شد. شاگردان مریم ایراندوست در نخستین مسابقه خود در انتخابی جام ملت‌های آسیا با ۵ گل بنگلادش را در هم کوبیدند و در دیدار دوم نیز به تساوی صفر- صفر با اردن رسیدند و درخشش زهره کودایی در ضربات پنالتی سبب شد ایران ۴ بر ۲ پیروز شود و سوم مهر ۱۴۰۰ روز تاریخ‌سازی دختران ایرانی نام بگیرد. 
 
* اولین تجربه زنان ایران در هند
دور نهایی جام ملت‌های آسیا ۳۰ دی تا ۱۷ بهمن در هند برگزار می‌شود. شهرهای بمبئی، پونا و بمبئی‌نو میزبان ۱۲ تیم حاضر در مسابقات هستند. تیم‌هایی که در رده اول تا پنجم قرار بگیرند راهی جام‌جهانی می‌شوند و ۲ تیم دیگر هم به پلی‌آف می‌رسند. تیم ملی فوتبال ایران در حال حاضر رتبه ۲ رقمی را در رنکینگ آسیا دارد و در جایگاه ۱۴ قرار گرفته است. رتبه ۷۰ جهان نیز در اختیار تیم ‌ملی فوتبال زنان است. مریم ایراندوست، سرمربی تیم ‌ملی فوتبال ایران زهره کودایی، مریم یکتایی، عارفه سیدکاظمی، فاطمه آمنه، هادیه کر، ملیکا متولی، غزاله بنی‌طالبی، بهناز طاهرخانی، زهره جلالی، فاطمه عادلی، زهرا سربالی، سارا ظهرابی‌نیا، سمانه چاهکندی، یاسمن فرمانی، الهام فرهمند، زهرا معصومی، ملیکا محمدی، مرضیه نیکخواه، ثنا صادقی، افسانه چترنور، سارا قمی، نگین زندی و هاجر دباغی را برای این مسابقات به تیم ‌ملی دعوت کرده است. ایران تنها تیمی است که نخستین حضورش را در این دوره تجربه می‌کند. 
 
* به فکر کسب سهمیه باشیم یا نه؟!
در نگاه اول اختصاص ۵ سهمیه جام‌جهانی به ۱۲ تیم حاضر شانس خوبی را به ایران می‌دهد تا بتواند به تاریخ‌سازی خود ادامه داده و در مهم‌ترین مسابقه بین‌المللی فوتبال زنان حاضر شود اما اگر قرار باشد واقع‌بینانه به این موضوع نگاه کنیم، متوجه می‌شویم ایران فاصله زیادی با تیم‌های حاضر در این مسابقات دارد و در نظر گرفتن صعود به جام‌جهانی به عنوان یک هدف هنوز زود است. دختران مریم ایراندوست با صعود به جام ملت‌های آسیا کار بزرگی کردند و نباید با بالابردن توقعات و رویاپردازی فشار زیادی به تیم وارد کرد. فوتبال زنان ایران هنوز مشکلات زیادی دارد و دختران فوتبالیست ایران با کاستی‌های زیادی رو به رو هستند و نمی‌توان انتظار داشت در چنین شرایطی ایران در بالاترین سطح مسابقات حاضر باشد. 
 
* حمایت بی‌سابقه از دختران فوتبالیست
هر روز می‌توان از فدراسیون عزیزی‌خادم انتقاد کرد و نسبت به بعضی اقدامات عجیب آنها خرده گرفت اما برگزاری مراسم بدرقه قابل قبول و فراهم کردن امکانات برای تیم‌ ملی فوتبال زنان اقدامی بود که نمی‌توان براحتی از آن گذشت. دراگان اسکوچیچ، سرمربی ‌تیم‌ ملی  فوتبال ‌مردان نیز به حمایت از دختران ایرانی پرداخت و گفت: «اگر فکر می‌کنید من کمتر از اسطوره‌های فوتبال ایران احساساتی هستم و احساساتی می‌شوم، اشتباه می‌کنید. بابت کاری که کردید افتخار می‌کنم، چون برای نخستین‌بار در فوتبال ایران بود. زمین تمرین‌تان به جایی که من کار می‌کنم نزدیک بود و می‌دیدم با چه روحیه‌ای تمرین می‌کردید. گاهی وقت‌ها حسودی می‌کردم، چون انرژی تمرین شما بی‌نظیر بود». 
همین رفتارها باعث خوشحالی و ایجاد انگیزه در مریم ایراندوست و شاگردانش شده و آنها از این اتفاقات ابراز خرسندی کردند. 
 
* آشنایی با حریفان ایران
تیم ملی فوتبال زنان ایران در گروه A مسابقات با هند میزبان، چین و چین‌تایپه هم‌گروه است. 
 
* چین
یکی از قدرتمندترین تیم‌های مسابقات چین است؛ تیمی که در ۱۴ دوره رقابت‌ها حاضر بوده و این، پانزدهمین تجربه آنهاست. چینی‌ها با ۸ قهرمانی پرافتخارترین تیم رقابت‌ها هستند. آنها ۲ نایب قهرمانی و ۳ رده سوم را هم در کارنامه دارند. 
شاگردان «شوی چینگشیا» هم‌اکنون در رده پنجم آسیا و نوزدهم جهان هستند. 
 
* چین‌تایپه
تیم هشتم آسیا در رده ۳۹ جهان قرار دارد. شاگردان ایچیگو از شانس‌های صعود این گروه هستند که ایران در آخرین مسابقه خود باید به مصاف آنها برود. این تیم هم مانند چین سابقه قهرمانی در این رقابت‌ها را دارد و ۳ بار فاتح جام شده است. چین‌تایپه ۱۳ دوره در این مسابقات حاضر بوده است. 
 
* هند
میزبان بازی‌ها با دنربی سوئدی روی نیمکت پا به مسابقات می‌گذارد. هندی‌ها ۸ دوره در رقابت‌ها حاضر بودند و ۲ عنوان نایب‌قهرمانی در کارنامه دارند. 
این تیم در حال حاضر در رده یازدهم آسیا و ۵۵ جهان است.
 
* پاداش یک میلیون دلاری در انتظار قهرمان
با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا تیم قهرمان این دوره از رقابت‌ها یک میلیون دلار جایزه می‌گیرد. تیم‌های دوم و سوم نیز ۵۰۰ و ۱۵۰ هزار دلار به دست می‌آورند. با توجه به خبرهای منتشر شده به نظر می‌رسد مرحله گروهی این بازی‌ها VAR ندارد و از یک‌چهارم نهایی از این تکنولوژی استفاده می‌شود. 
 
* تاریخچه جام ملت‌های آسیا
تاکنون ۱۹ دوره از جام ملت‌های زنان آسیا برگزار شده و چینی‌ها با ۸ قهرمانی پرافتخارترین تیم قاره هستند؛ آنها سابقه ۷ قهرمانی پیاپی را دارند که از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۹ به دست آمد. نخستین دوره این رقابت‌ها سال ۱۹۷۵ در هنگ‌کنگ برگزار و نیوزیلند قهرمان شد! در ۲ دوره قبلی (۲۰۱4 و ۲۰۱8) فینال رقابت‌ها میان ژاپن و استرالیا برگزار شد که در هر ۲ دوره ژاپن با یک گل پیروز و قهرمان شد. 
ژاپن و تایلند با ۱۷ دوره حضور باسابقه‌ترین تیم‌ها هستند و چین با ۱۵ حضور در رده بعدی است. 
این رقابت‌ها به دلیل اینکه حکم انتخابی جام‌جهانی را دارد برای تیم‌ها دارای اهمیت است. 
 
* برنامه بازی‌های ‌تیم‌ ملی  فوتبال زنان
هند- ایران؛ پنجشنبه ۳۰ دی ساعت ۱۷:۳۰، ورزشگاه دی وای پاتیل شهر ناوی مومبای
ایران- چین؛ یکشنبه ۳ بهمن ساعت ۱۳:۳۰، ورزشگاه مومبای شهر بمبئی
چین تایپه- ایران؛ چهارشنبه ۶ بهمن ساعت ۱۷:۳۰، ورزشگاه دی وای پاتیل شهر ناوی مومبای

Page Generated in 0/0182 sec