printlogo


کد خبر: 244245تاریخ: 1400/11/6 00:00
اخبار

تصویب مالیات پلکانی برای حقوق و دستمزد به نفع حقوق‌های پایین
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس مصوبه این کمیسیون درباره مالیات بر حقوق‌ها را تشریح کرد. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس با اشاره به مصوبه دیروز نمایندگان درباره مالیات بر حقوق‌ها گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، دستمزدهای تا ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از مالیات معاف شدند. وی ادامه داد: مالیات حقوق‌های بین ۵ میلیون و ۶۰۰ تا ۱۵ میلیون تومان ۱۰ درصد، از ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان ۱۵ درصد و از ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان ۲۰ درصد تعیین شد. زارع تاکید کرد: حقوق‌های بیشتر از ۳۵ میلیون تومان نیز مشمول ۳۰ درصد مالیات می‌شوند. باید توجه شود این مالیات‌ها شامل مابه‌التفاوت هر پلکان می‌شود. 
***
شرایط دریافت وام بدون ضامن ۱۰۰ میلیونی
شرایط دریافت تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان با اعتبارسنجی تشریح شد. مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی دریافت تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان با اعتبارسنجی را تشریح کرد. طبق این متن، شرایط دریافت وام تا ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن طبق بخشنامه وزارت اقتصاد به شرح زیر است:
- دریافت وام تا ۵۰ میلیون تومان فقط با نامه کسر از حقوق 
- دریافت وام تا ۱۰۰میلیون تومان با یک نامه کسر از حقوق همراه با چک یا سفته. 
بر اساس اعلام بانک مرکزی، جامعه هدف پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن در مرحله اول طبق بخشنامه وزارت اقتصاد شامل شاغلان و بازنشستگان نهاد‌های عمومی غیردولتی، شرکت‌های معتبر بخش خصوصی که حقوق‌شان در بانک‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد پرداخت می‌شود و شاغلان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران دستگاه‌های دولتی است. 
***
سود سهام ۲۵۳ شرکت از طریق سجام واریز شد
مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۳ شرکت سود سهامداران خود را از طریق سامانه سجام پرداخت کردند و طراحی فرآیند پرداخت سود سنوات گذشته سهامداران از طریق این سامانه در دستور کار شرکت قرار دارد. 
به گزارش ایرنا، حسین قشمی با اشاره به آمار توزیع سود در سال ۹۹ از طریق سامانه سجام اظهار کرد: این آمار در سال گذشته به دلیل آشنایی محدود ناشران با نحوه توزیع سود از طریق سجام، چشمگیر نبود و توزیع سود ۱۲۳ شرکت از طریق سجام انجام شد. وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۳ شرکت از طریق سجام پرداخت سود داشته‌اند که حدود ۴۱ میلیون تراکنش بوده است. به بیانی دیگر ۴۱ میلیون سود از طریق سجام توزیع شده است. قشمی اعلام کرد: حدود ۳۰ شرکت هم با توجه به اعلام سررسید پرداخت سود در سامانه کدال، در نوبت پرداخت تا پایان سال از طریق سامانه سجام قرار دارند که البته امکان افزوده شدن به این آمار وجود دارد. 
وی با اشاره به دستور ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر پرداخت سود سنوات گذشته به سهامدارانی که نتوانستند این سود را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است حتی برخی سهامداران اطلاعی از این سود نداشته باشند یا اینکه این مبالغ قابل توجه نبوده باشد اما پرداخت آنها از طریق سجام امکان‌پذیر است. قشمی افزود: از آنجا که دیتای مطالبات سود سنوات گذشته در اختیار ناشران است و باید در اختیار شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار بگیرد و براساس درخواست خود ناشر، توزیع سود و فرآیند آن در سجام پیاده‌سازی شود، طراحی فرآیند و آماده‌سازی زیرساخت توزیع سود سنوات گذشته، در دستور کار شرکت سمات قرار گرفته است. به محض آماده شدن این زیرساخت همانند زیرساخت توزیع سود در سال جاری که همه ناشران می‌توانند آن را از این طریق انجام دهند، پس از تست اولیه، اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها خدمت سهامداران انجام خواهد شد. این مقام مسؤول با بیان اینکه در سال آینده با پرداخت سود از طریق سامانه سجام، مطالباتی باقی نمی‌ماند، تأکید کرد: سودی که از این طریق توزیع می‌شود افزون بر ۹۵ درصد رجیستری سهامداران شرکت‌هاست، زیرا تعداد سجامی‌های یک ناشر که به ما برای پرداخت سود مراجعه می‌کند، بالای ۹۵ درصد است. 
***
مذاکرات عراق با ایران برای افزایش صادرات گاز به این کشور
وزارت برق عراق اعلام کرد مذاکرات با ایران به منظور افزایش صادرات گاز به این کشور در حال انجام است. احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق در گفت‌و‌گو با شفق‌نیوز اعلام کرد کشورش در حال رایزنی با ایران به منظور افزایش صادرات گاز به عراق است. وی گفت: اکنون مذاکراتی با وزارت نیروی ایران به منظور افزایش صادرات گاز این کشور به عراق در حال انجام است، زیرا کاهش صادرات گاز از این کشور تاثیر منفی بر وضعیت نیروگاه‌های برق عراق بویژه در استان‌های بغداد، دیالی، کرکوک و فرات گذاشته است. سخنگوی وزارت برق عراق همچنین خاطرنشان کرد: ما به دنبال ایجاد جایگزین برای نیروگاه‌های تولیدی هستیم و علاوه بر آن تماس‌های زیادی با وزارت دارایی داریم تا بدهی‌های ایران را پرداخت کند. 
بر اساس این گزارش، احمد موسی پیش از این گفته بود: در حال حال حاضر برای فعال نگه داشتن نیروگاه‌های برق عراق از گاز ایران بی‌نیاز نیستیم. تحریم‌های آمریکا باعث شده است که نتوانیم بدهی‌های گازی را به ایران پرداخت کنیم. وی همچنین بیان کرده بود: طرف ایرانی می‌گوید بدهی‌های عراق دلیل کاهش صادرات گاز به این کشور است. سخنگوی وزارت برق عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی این کشور نیز گفته بود: مذاکرات با طرف ایرانی تداوم دارد اما ایران خواهان بدهی‌های خود است و وزارت برق نیز اعلام کرده است آمادگی پرداخت تمام بدهی‌ها را دارد و این مبلغ به بانک تجارت عراق داده خواهد شد. وزارت دارایی عراق باید این بدهی‌ها را به ایران پرداخت کند و ما از این وزارت می‌خواهیم این پول‌ها را بدهد، زیرا در صورت کاهش واردات گاز با مشکل مواجه خواهیم شد. 

Page Generated in 0/0107 sec