printlogo


کد خبر: 244265تاریخ: 1400/11/7 00:00
2100 ناشر با ارائه ده‌ها هزار عنوان کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضوری فعال دارند
200 هزار کتاب در انتظار مخاطب

گروه فرهنگ و هنر: 2 سال است همه فعالیت‌های فرهنگی- هنری متأثر از شیوع ویروس کرونا در کشور، شرایط بحرانی را سپری می‌کند و بدون شک حوزه نشر و کتاب یکی از آسیب‌پذیرترین حوزه‌های فرهنگی و هنری کشور در این مدت بوده است، زیرا ناشران و کتابفروشان تا پیش از شیوع ویروس کرونا هم با مشکلات بسیاری همچون پایین آمدن سرانه مطالعه، گرانی کاغذ، هزینه‌های سنگین چاپ و... دست و پنجه نرم می‌کردند که با شیوع ویروس کرونا این مشکلات چند برابر شد و به زعم بسیاری از کارشناسان فرهنگی، وضعیت نشر کشور در دوران کرونا به فاجعه‌بارترین شرایط خود در سال‌های اخیر رسیده است. از سوی دیگر از همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، ناشران خصوصی و فعالان حوزه نشر تمام چشم امیدشان به برپایی نمایشگاه سالانه کتاب تهران در اردیبهشت‌ 1399 بود تا طبق موعد هر ساله بتوانند نفسی تازه کنند و از خطر ورشکستگی تا مدتی فاصله بگیرند اما بنا بر دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا، برپایی نمایشگاه کتاب تهران طبق روال هر ساله مقدور نبود و عملا اردیبهشت 99 خبری از برپایی نمایشگاه کتاب تهران نشد. مسؤولان برپایی نمایشگاه همان سال نخستین نمایشگاه مجازی کتاب را برپا کردند و همان‌طور که قابل پیش‌بینی بود، سایت میزبان نمایشگاه مجازی کتاب در روزهای نخست با کندی شدید یا قطعی در برخی مواقع مواجه بود اما به هر حال نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با همه حرف و حدیث‌هایش با رضایت نسبی مخاطبان و ناشران به کار خود پایان داد و حالا با شیوع سویه جدید اُمیکرون، این روزها دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در حال برگزاری است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این نکته مهم که در کشورمان این ظرفیت وجود دارد که سالانه 100 هزار عنوان کتاب تولید و منتشر شود، تصریح کرد: حضور بیش از ۲۱۰۰ ناشر فعال و عرضه بیش از 200 هزار عنوان کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نشان‌دهنده پویایی، نشاط و بالندگی فرهنگی جامعه است. 
به گزارش «وطن‌امروز»، «یاسر احمدوند» ضمن حضور در ستاد برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: نمایشگاه مجازی کتاب، اتفاق مبارک و ارزشمندی است که فرصت عرضه کتاب و آثار فرهنگی و تولیدات حوزه ادب و فرهنگ کشور را برای همگان فراهم کرده است. 
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی، ضیافت با برکتی برای اهالی فرهنگ است، افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب، از آن جهت ضیافتی با برکت است که آثار پدیدآورندگان فرهنگ، ادب و هنر کشور در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد. 
احمدوند با تاکید بر این نکته مهم که در کشورمان این ظرفیت وجود دارد که سالانه 100 هزار عنوان کتاب تولید و منتشر شود، تصریح کرد: حضور ۲ هزار ناشر فعال و عرضه بیش از 200 هزار کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نشان‌دهنده پویایی، نشاط و بالندگی فرهنگی جامعه است. 
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موضوع معافیت مالیاتی صنف ناشران که یکی از دغدغه‌های جدی آنها به شمار می‌رود، عنوان کرد: معافیت مالی صاحبان مشاغلی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند سال‌ها پیش در قانون ذکر شده است، البته در اجرا و آیین‌نامه‌های اجرایی، اختلاف نظراتی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صاحبان کسب‌و‌کار در حوزه فرهنگ و سازمان امور مالیاتی در نحوه اجرای قانون وجود داشته است و گاهی هم در حق کسانی که در حوزه فرهنگ کشور تلاش می‌کنند اجحاف شده است. 
وی در ادامه یاد‌آور شد: البته نفس کار و روح قانون بر این اساس بوده است که حاکمیت و دولت در جهت ارتقای سطح فرهنگی کشور وظیفه‌ای در قبال ارتقای فرهنگ مردم برعهده دارند تا اطلاعات جدید و به روز را در اختیارشان قرار دهند. عده‌ای توانمند به عنوان کارشناس (فیلمساز، ناشر، و...) بخشی از این وظیفه را در جامعه در جهت ارتقای فرهنگ کشور برعهده گرفتند و دولت نیز اعلام کرد می‌تواند بخشی از هزینه‌ها را برعهده بگیرد. 
این مقام مسؤول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عزم راسخ وزارتخانه در جهت حل مسائل و مشکلات به وجود آمده برای اهالی فرهنگ تاکید کرد و گفت: در بحث اجرای معافیت‌های مالیاتی مشکلات عمده‌ای به وجود آمده و ما عزم راسخ برای حل این مساله داریم، در همین راستا هم تفاهمنامه‌هایی بین سازمان امور مالیاتی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت که البته قدری از آن در سنوات گذشته اجرا شد، قدری هم به دلیل تغییر مدیریتی مغفول ماند. 
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موضوع خرید و استفاده از کاغذ، یکی از دغدغه‌های اقتصادی ناشران کشور است، در ادامه افزود: بررسی‌های صورت گرفته در برآوردی که از چند سال تولید گذشته کشور به طور دقیق به دست آمده، نشان می‌دهد ناشران چیزی بین ۴۲ تا ۵۵ هزار تن کاغذ مصرف کرده‌اند و به نظر من این آمار عدد بالایی برای ظرفیت تولید داخل کشور نیست. 
وی با اشاره به ظرفیت یکی از کارخانه‌های داخلی کشور در حوزه کاغذ عنوان کرد: یکی از خطوط کارخانه تولید کاغذ در مازندران به تنهایی می‌تواند ۸۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز نشر کشور را در سال تولید کند. اگر کارخانه کاغذ پارس در شوشتر بزودی راه‌اندازی شود، کارخانه کاغذ زاگرس در استان فارس نیز می‌تواند به این ظرفیت اضافه شود، البته نیاز فرهنگی و اداری کشور به کاغذ چاپ و تحریر، بیش از ۳۰۰ هزار تن در سال است. امیدوارم با افزایش توان تولید داخلی کاغذ بتوانیم پاسخگوی نیاز نشر کشور باشیم. در همین راستا طی برگزاری نشستی که با حضور مدیرعامل کارخانه تولید کاغذ مازندران صورت گرفت، توافق شد ۲۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز سالانه کشور را این کارخانه تامین کند. 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان یادآور شد: امیدواریم سایر کارخانجات تولید کاغذ نیز وارد میدان عمل شوند. بنده خوشبین هستم که با تولیدات داخلی کاغذ بتوانیم بخش عمده‌ای از نیاز کاغذ کشور را تامین کنیم، البته بحث واردات کاغذ با ارز نیمایی در کنار تولیدات داخل همچنان وجود دارد. امیدوارم اختلاف قیمت معنا‌داری بین واردات کاغذ خارجی و تولید داخلی به ‌وجود آید تا مصرف‌کنندکان کاغذ ترجیح دهند کاغذ مورد نیاز خود را از کارخانجات داخلی تهیه کنند. 
دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمن‌ماه آغاز و تا دهم بهمن‌ماه ١٤٠٠ ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای بازدید و خرید کتاب می‌توانند به Ketab.ir مراجعه کنند. 

Page Generated in 0/0139 sec