جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا ناآرامیهای اخیر در این کشور را که در اعتراض به محدودیتها و واکسیناسیون اجباری کرونا رخ داده است، محکوم و بر لزوم خاتمه آن تاکید کرد. شبکه خبری «سیانان» گزارش داد: جمعی از شهروندان کانادایی و رانندگان کامیون در اعتراض به اجبار واکسن کامل کرونا دست به اعتراض زدند که این مساله نهتنها باعث مسدود شدن بخشی از مرز بین ۲ کشور آمریکا و کانادا شد، بلکه در داخل کانادا زیان این اعتراضها صدها هزار دلار برآورد شده است. «سیانان» ادامه داد: رانندگان کامیون نسبت به دستورالعمل جدید کرونایی از سوی دولت کانادا دست به اعتراض زدند؛ بنا بر دستورالعمل جدید، رانندگان کامیون که از آمریکا قصد ورود به خاک کانادا را دارند، باید کارت واکسیناسیون کامل کرونا داشته باشند یا در قرنطینه کرونایی برای دریافت جواب آزمایش عدم ابتلا به کرونا به سر برند.
* تجمع رانندگان کامیون در پایتخت کانادا
«سیانان» افزود: رانندگان کامیونها میگویند به این اعتراض تا برداشته شدن دستورالعمل واکسیناسیون ادامه خواهند داد.
دستورالعمل واکسیناسیون کامل کرونا در ماه ژانویه از سوی دولتهای کانادا و آمریکا وضع شد. این رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: اعتراض رانندگان کامیون حتی باعث اختلال یا بسته شدن بخشی از مرزهای بین ۲ کشور آمریکا و کانادا شده است و در این میان رانندگان کامیون برای ادامه اعتراضهای خود به اتاوا روانه شدند. بنا بر این گزارش، برخی شهروندان کانادایی به این شبکه خبری گفتهاند زدن واکسن به عنوان یک مساله درمانی نباید یک اجبار باشد و یک انتخاب برای هر فرد است. «جیم واتسون» شهردار اتاوا در این باره به «سیانان» گفت: این اعتراض از سوی گروهی اندک رخ داده که تصور میکنند میتوانند پایتخت کانادا را به تعطیلی بکشانند یا دولت را تحت تاثیر قرار دهند اما چنین رفتاری در این جامعه نامعقول است. سیانان گزارش داد: تاکنون معترضان و نیروهای پلیس برخورد شدیدی با یکدیگر نداشتهاند اما شاهد نافرمانیهای مدنی و نمایان شدن نمادهای تند فاشیستی در کانادا هستیم.
«سیانان» در ادامه گزارش نوشت: جاستین ترودو که وی و خانوادهاش به کرونا مبتلا شدهاند، نسبت به این اعتراض واکنش نشان داده و آن را محکوم کرد. وی نسبت به ناآرامیهای رخ داده ابراز تعجب کرد. بنا بر این گزارش، نخستوزیر کانادا در بیانیهای که خود آن را قرائت کرد، خطاب به کاناداییها گفت: در این کشور جایی برای تهدید، خشونت و انزجار وجود ندارد، بنابراین در پاسخ به افرادی که دست به چنین رفتاری در این کشور زدهاند، میگویم لازم است این اعمال متوقف شود.
«سیانان» گزارش داد: با این وجود انتظار میرود این اعتراضها طی روزهای آتی ادامه یابد و مقامات کانادایی برآورد میکنند هزینهای که بابت این ناآرامیها به بار آمده و برای نیروهای پلیس هزینهبر است، روزانه حدود ۸۰۰ هزار دلار باشد. بنا بر دادههای تارنمای اطلاعرسانی «وردمترز دات اینفو»، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به بیش از ۳ میلیون نفر رسیده که از این تعداد ۳۳ هزار نفر جان باختهاند، این در حالی است که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ هزار مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور به ثبت رسید و در همین مدت ۱۵۱ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.