printlogo


کد خبر: 244501تاریخ: 1400/11/13 00:00
«وطن‌امروز» از روند امداد‌رسانی به سیل‌زدگان استان‌های جنوبی و وضعیت جبران خسارت‌های وارد شده به آنان گزارش می‌دهد
10 روز پس از دستور

مهدی جابری: یکم بهمن‌ماه بود که رئیس‌جمهور دستور داد ظرف مدت 10 روز برای جبران خسارت‌های واردشده به مناطق سیل‌زده اقدام شود. هر چند اقدامات نهادهای مسؤول و گروه‌های جهادی در این مدت کوتاه چشمگیر و تحسین‌برانگیز بوده است اما همچنان برخی خسارت‌ها جبران نشده و حتی مشکلاتی در زمینه اسکان مناسب سیل‌زدگان وجود دارد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، اواخر دی و اوایل بهمن را باید از نظر شدت بارش‌ها در بسیاری از مناطق کشور بی‌سابقه یا کم‌سابقه دانست. یکی از مهم‌ترین رویدادها در میان انبوه اخبار مرتبط با سیل، حضور سیدابراهیم رئیسی در برخی مناطق سیل‌زده بود که بسیاری از رسانه‌ها، کارشناسان و مردم، آن را با واکنش رئیس‌جمهور سابق مقایسه کردند و اینچنین نوشتند که رئیسی بلافاصله پس از بازگشت از سفر روسیه به مناطق سیل‌زده کشور رفت اما مقامات دولت سابق در شرایط اضطراری مشابه ترجیح دادند سفر تفریحی یا غیرضروری خود را لغو نکنند!
 
* جبران خسارت‌ها کُند اما امیدبخش است
جنوب و شرق استان کرمان به فاصله ۲ هفته درگیر ۲ بارش شدید باران و برف شد و در مجموع بیش از 6 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در این استان خسارت دید و آسیب قابل توجهی به دام‌ها و لوازم خانگی مردم وارد شد. 
منصور شکراللهی، نماینده مردم کهنوج، منوجان و فاریاب در مجلس شورای اسلامی درباره شرایط فعلی مناطق سیل‌زده به «وطن‌امروز» می‌گوید: واقعیت این است که به خاطر گستردگی و وسعت حادثه سیل در ۴ استان کشور نمی‌توان انتظار حل یک‌شبه یا چندروزه مشکلات را داشت اما خدا را شکر در مدت 10 روز اخیر شاهد اقدامات خوبی برای اسکان اضطراری، جبران برخی خسارت‌ها و آغاز روند ساخت یا بازسازی منازل آسیب‌دیده بوده‌ایم. 
وی می‌افزاید: اقدامات جبرانی به کندی پیش می‌رود اما هیچ عمد یا کم‌کاری‌ای در این میان وجود ندارد، چون حجم خسارت‌ها بسیار زیاد بوده است و جبران همه آنها به این سادگی امکان‌پذیر نیست. 
نماینده استان کرمان در مجلس ادامه می‌دهد: روز گذشته با وزیر کشور صحبت داشتیم و تاکید کردیم روند خدمات‌رسانی و جبران آسیب‌ها تسریع شود. 
همچنین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و کمیته امداد تا امروز بخش زیادی از خسارت‌های وارد شده به لوازم خانگی و حدود یک‌سوم از خسارت‌های مربوط به دام‌ها را جبران کرده‌اند. بنیاد مستضعفان نیز برای ساخت سرویس‌های بهداشتی و رفع مشکل اسکان آسیب‌دیدگان از سیل اقدامات خوبی داشته است و همچنان روند جبران خسارت‌ها و ساخت یا بازسازی منازل مسکونی ادامه دارد. 
 
* پیگیری دولت جای قدردانی دارد اما کافی نیست
ذبیح‌الله اعظمی‌ساردویی دیگر نماینده مردم استان کرمان در مجلس به «وطن‌امروز» می‌گوید: آخر همین هفته من و همکارانم به همراه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مجددا عازم مناطق سیل‌زده می‌شویم تا در جریان تازه‌ترین اقدامات قرار بگیریم، بنابراین آن زمان بهتر می‌توانم اظهارنظر داشته باشم. 
وی می‌افزاید: مسلما حضور فوری رئیس‌جمهور در مناطق سیل‌زده، ۲ نوبت حضور وزیر کشور و همچنین سفر وزیر آموزش‌و‌پرورش و مقامات عالی هلال‌احمر و سازمان مدیریت بحران به استان جای قدردانی و امیدواری دارد اما امیدوارم وعده‌های داده شده عملیاتی شود. سفر آخر هفته ما نیز برای بررسی همین موضوع است. اعظمی‌ساردویی ادامه می‌دهد: تا جایی که اطلاع دارم استانداری با همکاری بخش خصوصی در حال تلاش برای بازسازی مسیرها و پل‌های تخریب‌شده هستند اما اقدامات اساسی مانند لایروبی «سیل‌بند خرم» بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و برای افزوده شدن 70 کیلومتر به طول این سیل‌بند نیز احتمالا ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس تاکید می‌کند: هنوز برای قضاوت نهایی درباره روند خدمات‌رسانی زود است. بخشی از کارها انجام شده و بخشی هنوز انجام نشده و نیاز به بودجه دارد اما با توجه به گستردگی خسارت‌ها نمی‌توان انتظار زیادی برای جبران سریع آنها داشت. 
 
* انتظار مردم کنارک بیش از این است
یک ماه از وقوع سیل در جنوب استان سیستان‌وبلوچستان می‌گذرد اما برخی مشکلات مردم این منطقه همچنان حل نشده است. در ۸ شهرستان و صدها روستای این استان رودخانه‌های فصلی طغیان کردند و تعدادی از راه‌های ارتباطی مسدود و منازل شماری از مردم در شهرستان‌های چابهار، کنارک، سرباز، نیکشهر، دشتیاری، فنوج، قصرقند و دلگان در جنوب استان دچار آبگرفتگی شد. 
خبرگزاری مهر در این باره نوشته است: «براساس آخرین اطلاعات منتشرشده بیش از ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف همچون راه، کشاورزی و زیرساخت‌های شهری سیستان‌وبلوچستان خسارت وارد شده است».
محسن روه، مدیر روابط عمومی فرمانداری کنارک به «وطن‌‌امروز» می‌گوید: کمیته امداد تک تک منازل آسیب‌دیده را ارزیابی کرده و برای مساعدت به همه آسیب‌دیدگان از سیل برنامه دارد. کمیته امداد، سپاه و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در حال جبران خسارت‌ها و تحویل فرش، موکت و وسایل زندگی به مردم هستند. همچنین بنیاد مسکن برای ساخت یا تعمیر واحدهای مسکونی برنامه‌ریزی کرده است. وی می‌افزاید: هر چند هنوز همه آسیب‌دیدگان موفق به تحویل لوازم یا جبران خسارت‌های‌شان نشده‌اند و نارضایتی‌هایی وجود دارد اما با تداوم خدمات‌رسانی، بزودی شاهد شرایط بهتری خواهیم بود. 
همچنین عبدالغفور حوت، فرماندار کنارک به مهر گفته است: «حدود ۲۰۰۰ خانوار هنوز از مشکلات بعد از سیل همچون نفوذ آب به منزل‌شان رنج می‌برند. متأسفانه با توجه به اینکه هوا هم سرد شده، بیماری سرماخوردگی افزایش یافته است و احتمال گسترش بیماری‌های دیگر هم در سطح شهر کنارک وجود دارد. همین‌طور با توجه به راکد شدن آب در برخی مناطق شهر، خطر شیوع بیماری مالاریا بسیار جدی است. 
وی تصریح می‌کند: البته در این مدت مسؤولان کشوری و استانی بویژه استاندار محترم سیستان‌وبلوچستان تصمیمات و قول‌های خوبی را برای این شهرستان در نظر گرفته‌اند و امیدواریم کمک خوبی به شهرداری کنارک بشود تا بتوانیم شبکه فاضلاب را در شهر توسعه بدهیم و مشکل زهکش برطرف شود.
 
* توزیع 4700 پکیج لوازم خانگی در میناب
شهرستان میناب از جمله مناطقی بود که در سیلاب‌های یک ماه اخیر دچار خسارت‌های گسترده شد. حجم خسارت‌ها بنا به آمار اعلام شده حدود هزار و 200 میلیارد تومان بوده است. همچنین بیش از 500 واحد مسکونی در این شهرستان آسیب دید. 
 حسین رئیسی، نماینده میناب و جاسک در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار «وطن امروز» می‌گوید: خدا را شاکریم که همه مسؤولان کشوری برای جبران خسارت‌های سیل همت و توجه جدی داشتند و همه مقامات از جمله رئیس‌جمهور، رئیس مجلس، وزرای کشور، کشاورزی و نیرو و همچنین مقامات هلال‌احمر، کمیته امداد، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان پای کار آمدند. 
وی ادامه می‌دهد: نهادهای مذکور با مشارکت نیروهای جهادی برای تامین وسایل گرمایشی از جمله بخاری برقی اقدام کردند و تاکنون بیش از 4 هزار و 700 پکیج لوازم خانگی بین آسیب‌دیدگان توزیع شده است. 
به گفته نماینده مجلس، بنیاد مسکن استان اصفهان به عنوان معین استان هرمزگان در منطقه مستقر شده و تلاش‌ها برای ساخت یا بازسازی واحدهای مسکونی ادامه دارد. 
رئیسی تاکید می‌کند: نمایندگان مردم در مناطق آسیب‌دیده همچنان پیگیر هستند تا ان‌شاءالله بهترین نتایج حاصل شود و شاهد جبران خسارت‌ها به طور کامل باشیم، چراکه به‌رغم همه تلاش‌هایی که شده یا در حال انجام است، مردم همچنان با مشکلاتی مواجه هستند.
 
* توزیع یک میلیارد تومان ارزاق در مناطق سیل‌زده جنوب فارس
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس از توزیع یک میلیارد تومان ارزاق در مناطق سیل‌زده جنوب فارس خبر داد. ابوالفضل خروطی با اشاره به تعمیر منازل آسیب‌دیده از سیلاب اخیر می‌گوید: با حمایت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) یک تیم ۲۰ نفره به مدت ۱۰ روز به مناطق اعزام شده‌اند تا برای بازسازی واحدهای تخریبی و تعمیری اقدام کنند. 
وی با بیان اینکه نزدیک به هزار و 400 منزل مسکونی در این سیلاب دچار آسیب شده بود، از ادامه تلاش‌ها برای تداوم روند تهیه و توزیع اقلام ضروری و بسته‌های لوازم‌خانگی از جمله یخچال، اجاق گاز، فرش، پتو و سرویس ملامین برای افراد آسیب‌دیده از سیل خبر داد.

Page Generated in 0/0102 sec