printlogo


کد خبر: 244504تاریخ: 1400/11/13 00:00
طی 24 ساعت بیش از ۳۵ هزار مبتلا و ۵۰ فوتی کرونا در کشور به ثبت رسید
تهران و 41 شهرستان در وضعیت قرمز اُمیکرون

سویه جدید بیماری «کووید-‌19» موسوم به اُمیکرون در کشور به دلیل قدرت بالای سرایت‌پذیری‌اش این روزها خیلی‌ها را با علائم مشابه راهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها کرده است، طوری که بخش‌ آی‌سی‌یو برخی بیمارستان‌ها برای بیماران بازگشایی شده و مبتلایان بدحال در آنها بستری شده‌اند. به گزارش «وطن‌امروز»، شیوع روزافزون اُمیکرون در کشور موجب شده است آمار مبتلایان به این بیماری طی یک شبانه‌روز به بیش از 35 هزار نفر برسد. این بیماری که دوباره باعث تعطیلی خیلی از مدارس کشور شده است، علاوه بر واکسن نزده‌ها و کسانی که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌اند، افراد مسن و بیماران خاص و همچنین کودکان را هدف گرفته است. توصیه کارشناسان بهداشت برای جلوگیری از همه‌گیری این بیماری رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تزریق واکسن و خودمراقبتی است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۵ هزار و ۷۰ بیمار جدید «کووید-‌19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۵۰ نفر نیز جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه (دیروز)، ۳۵ هزار و ۷۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-‌19» در کشور شناسایی و یکهزار و ۷۴۰ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۵۰ بیمار «کووید-‌19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۲ هزار و ۵۰۴ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۶۱۵ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین یکهزار و ۷۰۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-‌19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۱۳۲ میلیون و ۷۲۵ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۶۰ میلیون و ۸۳۸ هزار و ۱۰۶ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. همچنین ۵۴ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۱۹۳ نفر دوز دوم و ۱۷ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. در حال حاضر مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۳۲ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۳۰۵ دوز رسیده است. 
 
* بازگشایی مجدد بخش‌های ICU برای کرونایی‌ها
آمار مبتلایان به اُمیکرون هر روز بیشتر از روز قبل می‌شود. در این رابطه رئیس بیمارستان رسول اکرم(ص) از افزایش موارد بستری کرونایی در بخش‌های بیمارستانی و آی‌سی‌یو‌ها خبر داد و گفت: اگر قرار باشد حجم بالایی از موارد ابتلا را داشته باشیم، افراد گروه‌های پرخطر، حتی در شکل خفیف همه‌گیری هم حتما پای‌شان به بخش‌های بیمارستانی و بستری باز خواهد شد. دکتر تقی ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت مراجعات کرونایی و بستری در بیمارستان رسول اکرم‌(ص) گفت: اوایل دی‌ماه هیچ بیمار کاندیدای بستری در آی‌سی‌یو نداشتیم و بعد از ۲ سال بخش‌های آی‌سی‌یو برای بیماران کرونایی بسته شده بود. در عین حال میزان بستری موارد کرونایی در بخش‌ها نیز بسیار محدود بود. البته به صورت پراکنده بیمار کرونایی در بخش داشتیم اما محدود بود. وی در ادامه افزود: این درحالی است که طی 15-10 روز گذشته میزان مراجعات سرپایی کرونا افزایش یافته که به تبع آن میزان مراجعات بستری‌ در بیمارستان هم بالا رفته است. در عین حال با توجه به وخامت حال برخی مبتلایان به کرونا، بخش آی‌سی‌یو را برای بیماران کرونایی مجددا باز کردیم. همچنین در حال حاضر در بخش تنفسی‌مان هم بیماران کرونایی بستری شده‌اند و در حال ارائه خدمت به این بیماران هستیم. ریاحی گفت: به طور واضح تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا بیشتر شده‌اند. حتی برخی بیماران عادی با فکر اینکه سرما خورده‌اند، مراجعه می‌کنند اما بعد مشخص می‌شود که به کرونا مبتلا شده‌اند. وی تاکید کرد: هرگونه علائم تنفسی و سرماخوردگی را باید ابتلا به کرونا تلقی کرد و در عین حال پروتکل‌های بهداشتی مربوط را برای عدم انتقال بیماری به دیگران رعایت کرد. 
 
* مصوبه اعمال ۲ هفته‌ای محدودیت‌ها
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با اشاره به شیوع گسترده اُمیکرون در کشور گفت: توصیه و مصوبه مورد اجماع اعضای کمیته علمی کرونا در جلسه اخیر این بود که محدودیت‌های اجتماعی تا ۲ هفته در سراسر کشور اجرا شود و پس از آن دوباره بر اساس شرایط کشور، تصمیم‌گیری شود. دکتر حمیدرضا جماعتی اظهار داشت: بر اساس آخرین پروتکل‌های درمانی کشور برای کرونا، درمان اُمیکرون تفاوت چندانی با دلتا ندارد اما این سویه سرایت‌پذیری بیشتری دارد و برخلاف دلتا، سیستم تنفسی فوقانی را بیشتر درگیر می‌کند. بنابراین اگر بیماری دارای علائم ریوی و درگیری سیستم تنفسی تحتانی باشد و اکسیژن خون این فرد کاهش یابد و بستری شود، از نظر درمانی تفاوتی با درمان دلتا ندارد و از درمان‌ها و داروهای معمول در پروتکل کشوری استفاده می‌شود. جماعتی در ادامه گفت: با توجه به شیوع گسترده سویه اُمیکرون که باعث تبدیل رنگ تعدادی از شهرهای کشور به قرمز و نارنجی شده است، توصیه و مصوبه مورد اجماع اعضای کمیته علمی کرونا در جلسه اخیر این بود که محدودیت‌های اجتماعی تا ۲ هفته در سراسر کشور اجرا شود که این محدودیت‌ها می‌تواند در مجامعی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، کنسرت‌ها، مجموعه‌های ورزشی و... که تعداد زیادی افراد در آن حضور دارند، اجرایی شود و پس از آن دوباره بر اساس شرایط کشور، تصمیم‌گیری می‌شود.
 
* تهران هم قرمز شد
با افزایش سرسام‌آور مبتلایان به کرونا در کشور، دیروز تهران، مشهد و ۸ مرکز استان دیگر به رنگ قرمز درآمدند. هم‌اکنون ۴۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۴۲ شهرستان نارنجی، 230 شهرستان زرد و ۳۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

Page Generated in 0/0073 sec