printlogo


کد خبر: 244595تاریخ: 1400/11/16 00:00
شناسایی ۳۶۹۰۸ مبتلا و مرگ ۵۷ بیمار «کووید-19» طی یک شبانه‌روز در ایران
اُمیکرون 77 شهر را سرخ کرد

شدت بالای انتقال اُمیکرون طی یک هفته در کشور 77 شهرستان را در وضعیت قرمز و 179 شهر را در وضعیت کرونایی قرار داده است. بیماری‌ای که به تاکید کارشناسان بهداشت درمان راه مقابله با آن علاوه بر خودمراقبتی و رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی، تکمیل واکسیناسیون است. گزارش‌های موجود حکایت از آن دارد که اغلب بیماران بدحالی که این روزها در مراکز درمانی بستری می‌شوند افرادی هستند که تاکنون واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند یا واکسیناسیون آنها کامل نشده است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته ۳۶۹۰۸ نفر دیگر در کشور به کرونا مبتلا شدند و متاسفانه ۵۷ تن جان باختند. بر این اساس از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه، ۳۶ هزار و ۹۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲ هزار و ۲۶۲ نفر از آنها بستری شدند. از سویی متاسفانه در طول این مدت، ۵۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۶۸۱ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۵۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۲ هزار و ۸۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۷۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۷۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۸۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۱۹ میلیون نفر در کشور موفق به تزریق دوز سوم واکسن کرونا شده‌اند. از سویی تاکنون ۶۱ میلیون و ۲۰ هزار و ۴۸۷ نفر در کشور موفق شده‌اند دوز اول واکسن کرونا را دریافت کنند. همچنین ۵۴ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۲۴۳ نفر دوز دوم و ۱۹ میلیون و ۲۳ هزار و ۵۴۰ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۳۴ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۲۷۰ دوز رسید. 
 
* کوچک‌ترین علامت سرماخوردگی را «اُمیکرون» بدانید  
معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت بیماری در پایتخت گفت: با توجه به سرایت بالای سویه اُمیکرون ویروس کرونا و مدت قرنطینه کوتاه‌تر آن، زمان کافی برای اخذ تست PCR وجود ندارد، بنابراین اگر پاسخ رپید تست یک فرد، ۲ بار متوالی در یک ۲۴ ساعت منفی شود، می‌توان گفت کرونا ندارد و این کار در دوره پیک می‌تواند جایگزین PCR شود. 
دکتر علیرضا اولیایی‌منش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان واکسیناسیون کرونا در استان تهران گفت: حدود ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال دوز اول و ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال دوز دوم و ۲۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دوز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند. او با تاکید بر لزوم تکمیل فرآیند واکسیناسیون‌ اظهار کرد: از مردم می‌خواهیم به فاصله ۴ ماه از تزریق دوز دوم اقدام به تزریق دوز سوم کنند. اکنون آمار ابتلای اُمیکرون در کسانی که دوز سوم را تزریق کرده‌اند، بسیار پایین است، زیرا ایمنی بالای ۸۰ درصد دارند. 
وی افزود: اگر به اوج پیک ششم برسیم مجددا لاک‌داون‌ و محدودسازی مشاغل آغاز می‌شود. در زمینه ردیابی و رهگیری بیماران نیز اخذ تست‌های رپید و PCR اهمیت دارد که با ظرفیت بالایی در حال انجام است و می‌توان گفت ۲۰ درصد PCR و ۱۱ درصد رپید تست‌ها در کشور مثبت می‌شوند. 
اولیایی‌منش‌ بیان کرد: درباره اُمیکرون می‌گوییم ۵ روز بعد از ابتلا و قرنطینه افراد می‌توانند به زندگی عادی بازگردند و با توجه به حجم بالای ابتلاها تست PCR دیگر ارزش خود را از دست می‌دهد. 
وی تاکید کرد: کوچک‌ترین علائم سرماخوردگی را هم اُمیکرون در نظر بگیرید و منتظر درگیری ریه و سی‌تی اسکن نباشید، چون این عارضه به ندرت در مبتلایان رخ می‌دهد و بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی گلو و نای را درگیر می‌کند. یکی از علائم شایع ابتلا به اُمیکرون تغییر تن صدا یا خشونت در صدا است و مانند نوع دلتا از بین رفتن حس بویایی رخ نمی‌دهد، البته هنوز هم ممکن است تعداد اندک و محدودی به سویه دلتا مبتلا شوند. 

Page Generated in 0/0051 sec