printlogo


کد خبر: 244608تاریخ: 1400/11/16 00:00
شواهد حاکی از تناقض در روایت آمریکا از عملیات کشتن ابو‌ابراهیم الهاشمی القرشی است
عملیات مبهم

گروه بین‌الملل: بامداد پنجشنبه نیروهای آمریکایی و ائتلاف به اصطلاح ضدداعش در منطقه‌ای میان استان‌های ادلب و حلب سوریه با هواپیماهای جنگی و بالگرد دست به انجام عملیات هلی‌برن زدند. بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه بامداد پنجشنبه چند فروند هواپیما و بالگرد با برخاستن از پایگاه «خراب عشک» شهر «عین العرب» (کوبانی) به سمت منطقه‌ای در مرز استان‌های ادلب و حلب به پرواز درآمدند. در این عملیات بالگردهای ائتلاف بین‌المللی با تیربارهای سنگین، محله «مدرسه غربی» در منطقه «دیربلوط» را زیر رگبار گرفتند. در ادامه، نیروهای ائتلاف بین‌المللی با انجام عملیات هلی‌برن در محله مدرسه غربی فرود آمدند. به گفته منابع رسانه‌ای، این عملیات بیش از یک ساعت طول کشید و هواپیماهای «اف‌۱۶» آمریکا بر فراز این منطقه به پرواز درآمدند. در همین راستا، کانال تلگرامی «صابرین نیوز» وابسته به گروه‌های مقاومت عراق خبر داد در نتیجه درگیری‌ها میان نظامیان آمریکایی و افراد مسلح یک فروند بالگرد آمریکایی «شینوک» سقوط کرد.
خبرگزاری فرانس‌‌پرس روز پنجشنبه به نقل از یک مقام مسؤول آمریکایی اعلام کرد «ابو‌ابراهیم الهاشمی القرشی» سرکرده داعش در حین عملیات اخیر آمریکا در شمال غرب سوریه خود را منفجر کرده است. عصر پنجشنبه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد در حمله چهارشنبه‌شب نظامیان این کشور به ادلب سوریه، سرکرده داعش کشته شده است. به نوشته ریانووستی، «جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز درباره عملیات علیه سرکرده داعش مدعی شد آمریکا چندین ماه در حال برنامه‌ریزی عملیاتی علیه سرکرده جدید داعش بود. کربی در این ‌باره ادعا کرد: «برنامه‌ریزی، ماه‌ها طول کشید که شامل تمرینات فیزیکی واقعی بود؛ ده‌ها نیروی عملیات ویژه. این یک عملیات ایالات متحده بود که فقط توسط نیروهای آمریکایی انجام شد». 
شبکه «الجزیره» نیز گزارش داد در این حمله 10 نفر از جمله 7 کودک کشته شدند. خبرنگار «العربی الجدید» نیز با تایید عملیات هلی‌برن نیروهای آمریکایی در شمال استان ادلب به نقل از منابع محلی و شاهدان عینی نوشت: طی هلی‌برن نیروهای ائتلاف بین‌المللی علیه یک ساختمان مسکونی ۲ طبقه در نزدیکی گذرگاه «دیربلوط»، 9 نفر از جمله ۳ کودک و زن کشته شدند. بر اساس این گزارش، این عملیات ۳ ساعت طول کشید و پس از پایان، بالگردهای ائتلاف وارد اراضی ترکیه شدند و پهپادهای ائتلاف بین‌المللی پس از عقب‌نشینی بالگردها، محل عملیات را هدف قرار دادند.
 
* پنتاگون درباره کشتار غیرنظامیان تحقیق نمی‌کند
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) روز پنجشنبه اعلام کرد ۶ کودک در جریان این عملیات در ادلب سوریه کشته شدند. 
نکته جالب توجه اینکه سخنگوی پنتاگون با تایید کشته‌ شدن چند زن و کودک در جریان عملیات حمله به محل اختفای سرکرده جدید داعش، گفت فعلا قصدی برای تحقیق در این زمینه ندارند. جان کربی گفت پنتاگون قصد ندارد درباره مرگ غیرنظامیان در جریان عملیات در سوریه تحقیق کند. کربی طی نشست خبری در پنتاگون گفت: «ایالات متحده هنوز تصمیمی برای انجام تحقیقات درباره کشته شدن غیرنظامیان در سوریه در جریان عملیات برای از بین بردن رهبر گروه تروریستی داعش نگرفته است». به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی با تایید کشته ‌شدن چند غیرنظامی در حمله به محل اختفای سرکرده داعش در ادلب گفت حداقل 3 غیرنظامی در این عملیات کشته شدند. سخنگوی پنتاگون با اشاره به اینکه القرشی در این انفجار که خودش ترتیب داده بود کشته شد، اظهار داشت همسر و 2 فرزندش نیز با او جان باختند. بر اساس این گزارش، کربی تصریح کرد: «ما می‌دانیم ۳ نفر با او در طبقه سوم بودند که آنها نیز کشته شدند. آنها همسر و ۲ فرزند او بودند. در طبقه دوم این عمارت، نظامیان با معاون القرشی تبادل آتش کردند که از بین رفت». وی سپس با شانه خالی کردن از مسؤولیت کشتار غیرنظامیان در این عملیات گفت: «ایالات‌متحده اطمینان دارد مسؤولیت کشتار غیرنظامیان در جریان عملیات نابودی رهبر گروه تروریستی داعش در شمال غرب سوریه بر عهده تروریست‌هاست، نه ارتش آمریکا». 
 
* روایت آمریکا درباره کشته شدن سرکرده «داعش» دروغ است
 «علاء‌الدین الیوسف» خبرنگار شبکه الجزیره در سوریه و جنوب ترکیه پس از اظهارنظر یک مقام مسؤول آمریکایی درباره نحوه کشته شدن سرکرده داعش، در رشته‌توئیت‌هایی نوشت: بنا به روایت آمریکا، او خود را منفجر کرده و به همراه همه اعضای خانواده‌اش کشته شده است. بازدیدی که از داخل منزل داشتم، روایت آمریکا را تکذیب می‌کند. در این خانه هیچ اثری از انفجار یا آسیب دیدن دیوار‌ها و ریختن خون بر زمین بر اثر حمله از فاصله نزدیک یا چیزی شبیه به آن (ترور) وجود ندارد. چرا آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند؟ روایت آمریکا به کلی دروغ است. او خودش را منفجر نکرده است. آیا درگیری رخ داده است؟ بله. زمان درگیری هم کوتاه نبوده است. همه کسانی که در این مکان کشته شده‌اند، بر اثر همین درگیری بوده است و کودکان به علت منفجر شدن کمربند [انتحاری] کشته نشده‌اند بلکه در حین درگیری‌ها و حمله هوایی به این خانه کشته شدند. خبرنگار الجزیره در توئیتی دیگر درباره تصاویر منتشر شده از لاشه بالگرد آمریکا نزدیک شهر جیندرس در شمال حلب نوشت: دروغ دیگر آمریکا این است که بالگرد از کار افتاد. [این در حالی است که] بالگرد آسیب دید و نتوانست ماموریت خود را به مقصد پایگاه به اتمام برساند. [به همین علت] تصمیم گرفتند آن را در حومه جیندرس بر زمین بنشانند، آن را تخلیه کردند و سپس هدف حمله هوایی قرار دادند تا هیچ‌گونه استفاده‌ای از آن نشود.
 
* انفجار بالگرد آمریکایی در جریان عملیات
خبرگزاری آناتولی هم نوشت تیمی از خبرنگاران آناتولی در سوریه با حضور در منطقه «عرفین» در شمال این کشور تصاویر یک فروند بالگرد متعلق به نیروهای نظامی آمریکا را که بامداد پنجشنبه در عملیات نیروهای نظامی ویژه این کشور برای دستگیری سرکرده گروه تروریستی داعش در ادلب شرکت کرده و در پی بروز نقص فنی به زمین نشسته و بعد منهدم شده، منتشر کردند. در تصاویر دیده می‌شود که بالگرد مذکور به طور کامل تکه تکه شده و جز برخی اجزای آن، باقی قسمت‌هایش به قطعات کوچک تبدیل شده است. از سوی دیگر برخی منابع محلی که هنگام عملیات مذکور به منطقه مورد حمله نزدیک بودند، به خبرنگار آناتولی گفتند: یک زن انتحاری به سوی بالگرد‌های وابسته به نیروهای نظامی ویژه آمریکا آتش گشود. این زن سپس جلیقه انتحاری خود را منفجر کرد. بر اثر انفجار یکی از بالگردها که در حال بازگشت بود، آسیب دید و برای مدت کوتاه در منطقه جیندرس ناچار به زمین نشست. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک مسؤول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت یکی از بالگردهایی که در عملیات شرکت کرد، به دلیل نقص فنی به زمین نشست و سپس منهدم شد. 
 
* ید طولای آمریکا در کشتار غیرنظامیان به بهانه تروریسم
به نظر می‌رسد تاکید مقامات آمریکایی بر عدم انجام تحقیقات پیرامون چگونگی کشته شدن غیرنظامیان در جریان این عملیات در ارتباط با عملیات‌های اخیر این کشور علیه غیرنظامیان در افغانستان و سوریه قابل تحلیل است. 29 آگوست 2021 (7 شهریور 1400) حمله پهپادی آمریکا به یک خودروی سدان سفیدرنگ در خانه‌ای در کابل منجر به قربانی شدن 9 عضو یک خانواده از جمله 7 کودک شد. کمتر از یک ماه پس از این عملیات ثابت شد خودروی مذکور متعلق به یک امدادگر افغان بوده و او به همراه فرزندانش که هیچ ارتباطی با تروریست‌ها نداشتند، قربانی شدند. وزارت دفاع آمریکا نیز ضمن تایید هویت قربانیان، آن را اشتباه و سهل‌انگاری قلمداد کرد. می‌توان اینطور برداشت کرد که آمریکایی‌ها این بار با تکذیب اقدام خود در بمباران پهپادی یک منزل مسکونی (در ادلب سوریه) بدون در نظر گرفتن وضعیت غیرنظامیان و کودکان حاضر در خانه با فرار به جلو به دنبال برداشتن فشار ناشی از جنایات مکرر علیه غیرنظامیان هستند. چه اینکه برخی سوالات بی‌جواب درباره نحوه عملیات همچنان پابرجاست. به طور مثال آمریکا اعلام کرده است هلیکوپتر نیروهای آمریکایی پس از عملیات دچار نقص فنی شده و آنها بالگرد مذکور را در نزدیکی محل درگیری منهدم کرده‌اند. این در حالی است که برخی رسانه‌ها به نقل از منابع محلی از مورد هدف قرار گرفتن هلیکوپتر خبر داده ‌بودند. علاوه بر این مقامات آمریکایی مدعی شدند پس از پایان عملیات رودررو با القرشی، پهپادهای ائتلاف با بمباران منزل وی باقیمانده خانه را منفجر کردند؛ موضوعی که با ابهام جدی از سوی تحلیلگران مواجه شده است.  
 اخیرا «فضل عبدالغنی» مدیر وبگاه سازمان موسوم به «الشبکه السوریه لحقوق الانسان» (نزدیک به معارضان سوریه) در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «عربی۲۱» از جنایت‌های ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در سوریه پرده برداشته بود. فضل عبدالغنی فاش کرده بود از جمله مهم‌ترین کارشکنی‌های نیروهای ائتلاف، کشتار خارج از چارچوب قانون در سوریه بوده است. او خبر داده بود شمار غیرنظامیانی که به دست ائتلاف در سوریه کشته شده‌اند، از مرز ۳ هزار نفر عبور کرده است که یک‌سوم آنها کودک بوده‌اند. عبدالغنی در این باره توضیح داده بود که جنگنده‌های ائتلاف بین‌المللی به صورت پراکنده محل اسکان غیرنظامیان را هدف قرار می‌دادند و اماکن حیاتی را ویران می‌کردند که این اقدام جنایت جنگی محسوب می‌شود. او همچنین گفته بود «نیروهای ائتلاف مسؤول بی‌خانمان شدن صدها هزار سوری هستند». این اظهارات پس از آن مطرح شد که روزنامه «نیویورک‌تایمز» با انتشار نتیجه تحقیقاتی فاش کرد گروهی از نظامیان آمریکایی درباره انجام ۲ حمله در «باغوز» سوریه که در تاریخ هجدهم ماه مارس سال ۲۰۱۹ انجام شده است، پنهان‌کاری کرده‌اند؛ اقدامی که در پی آن ۶۴ زن و کودک سوری کشته شدند. پس از انتشار این گزارش، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا از یکی از ژنرال‌های این کشور خواست ظرف مدت زمان مشخصی تحقیقاتی را در این باره انجام دهد و نتیجه را گزارش کند. 

Page Generated in 0/0137 sec