printlogo


کد خبر: 244631تاریخ: 1400/11/17 00:00
برخلاف پیک‌های قبلی، تعداد کودکان مبتلا به کرونا از بزرگسالان بیشتر شده و تخت‌های بیمارستانی به سرعت در حال پر شدن است
اُمیکرون در کمین کودکان
ویروس جهش‌یافته کرونا 120 شهر را قرمز و میزان مراجعه مبتلایان به مراکز درمانی را 4 برابر کرد

گروه  اجتماعی:  آمار جان‌باختگان بیماری «کووید-19» که ماه گذشته در همین روز به زیر 20 نفر رسیده بود دیروز به بالای 60 نفر در یک شبانه روز رسید. به گزارش «وطن‌امروز» با شیوع ویروس جهش‌یافته موسوم به اُمیکرون، شمار جان‌باختگان این بیماری هم‌اکنون در کشور با شیبی ملایم در حال افزایش است؛ ویروسی که به دلیل قدرت سرایت‌ بسیار بالایی که دارد روزانه میانگین 25 هزار نفر را در کشور درگیر می‌کند به طوری که طی کمتر از 2 هفته 120 شهرستان را در وضعیت قرمز کرونایی قرار داده‌است. طبق گزارش‌های موجود، مبتلایان بدحال به این بیماری افرادی هستند که یا اصلا واکسن نزده‌اند یا واکسیناسیون آنها تکمیل نشده است. همچنین کودکان نیز در تیررس این ویروس قرار دارند به طوری که بسیاری از بیمارستان‌های کودکان مملو از بیماران مبتلا به اُمیکرون هستند. توصیه کارشناسان وزارت بهداشت این است که تنها راه مقابله با این ویروس خودمراقبتی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق 3 و بعضا 4 دوز واکسن است. سرعت بالای اُمیکرون تا جایی است که فقط طی ۲۴ ساعت (از ظهر جمعه تا ظهر شنبه) ۲۳ هزار و ۱۳۰ بیمار جدید «کووید-19» در کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند و متاسفانه ۶۴ بیمار جان خود را از دست دادند. این در حالی است که هزار و ۵۲۹ نفر نیز بستری شدند. همچنین مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۷۴۵ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۱۳۸ هزار و ۶۹۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. از سویی ۲ هزار و ۲۸۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۶۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۵۴ میلیون و ۴۴۷ هزار نفر از جمعیت هدف کشور، ۲ دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند. همچنین تاکنون ۶۱ میلیون و ۵۶ هزار و ۶۱۲ نفر دوز اول، ۵۴ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۷۳۹ نفر دوز دوم و ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار و ۳۴۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۳۴ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۶۹۶ دوز رسید.
 
* احتمال افزایش بستری‌ها در روز‌های آینده
ویروس اُمیکرون برخلاف پیک‌های قبلی کودکان را بیش از بزرگسالان به این بیماری مبتلا می‌کند و اغلب واکسن‌گریزان را از پا درمی‌آورد. بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد در ۱۰ روز اخیر به طور متوسط هر ساعت ۱۱۰۲ نفر در ایران مبتلا و ۲ نفر نیز قربانی کرونا شده‌اند. کارشناسان بهداشت هشدار می‌دهند که هنوز به قله پیک ششم کرونا نرسیده‌ایم. در حالی که میزان اشغال تخت‌های بستری نسبت به هفته‌های گذشته افزایش چشم‌گیری دارد اما این میزان افزایش در مقایسه با پیک کرونا با سویه دلتا، کمتر است؛ البته تعداد موارد بستری ممکن است در روزهای آینده افزایش یابد. عمده افرادی که در حال حاضر بستری می‌شوند از میان افراد واکسینه‌نشده، بیماران دارای نقص ایمنی، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت و...، افراد مسن، بیماران قلبی - ریوی و بیمارانی هستند که شیمی‌درمانی می‌شوند. در چنین شرایطی رئیس‌جمهور اعمال محدودیت‌ها و اختیار تصمیم برای تعطیلی‌ها را به استانداران داده است تا در صورت مشاهده مناطق پرخطر اقدام به ایجاد محدودیت یا تعطیلی کند. 
 
* شعله‌ور شدن آتش کرونا در میان کودکان
برخلاف پیک‌های قبلی، تعداد کودکانی که به کرونا مبتلا می‌شوند از بزرگسالان بیشتر است. رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر(ع) با تاکید بر افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا گفت: اکنون تخت‌های بیمارستانی به‌سرعت در حال پر شدن است و اگر با همین شیب پیش برویم، به ‌سرعت دچار کمبود تخت می‌شویم. دکتر فرهاد چوبدار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا در سویه اُمیکرون گفت: ۲ مشخصه مهم در ۱۰ روز گذشته اتفاق افتاده است؛ اول اینکه تقریبا بیش از ۶۰ درصد تست‌های آزمایشگاهی کرونا مثبت می‌شود که معنای آن شعله‌ور شدن آتش بیماری است و مشخصه دوم، این است که ما مجبور شدیم ۲ بخش از بیمارستان را مجددا به بخش کرونا تغییر کاربری دهیم. البته به‌رغم این افزایش ظرفیت، هنوز اورژانس پر از بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» است و ورودی درمانگاه بیماران کرونایی هم افزایش یافته است. وی افزود: برخلاف پیک‌های قبلی، تعداد کودکانی که به کرونا مبتلا می‌شوند از بزرگسالان بیشتر است و ظاهرا گروه هدف اُمیکرون گروه سنی زیر ۱۲ سال است، زیرا حتی نوزاد چند روزه‌ مبتلا به کرونای اُمیکرون هم در بین بیماران‌ بستری داریم. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره حال عمومی این کودکان اظهار کرد: حال عمومی کودکان نسبت به ابتلا به سویه دلتا خیلی بهتر است و نیاز به داروهای قوی مانند رمدسیویر، IVIG، کورتون و... در حد بالایی نیست و بیشتر نیازمند درمان‌های حمایتی هستند ولی اگر دچار نقص سیستم ایمنی باشند یا تحت شیمی‌درمانی و... باشند، طبیعتا بدحال‌تر می‌شوند و کارشان به ICU می‌رسد. وی ادامه داد: دوره کرونای اُمیکرون در بچه‌ها در پیک ششم افزایش یافته است؛ یعنی گاهی ۲۰ تا ۲۵ روز هم علامت‌دار هستند که حدس می‌زنیم علت این اتفاق همراه شدن ابتلا به کرونای اُمیکرون با ویروس‌هایی دیگر مانند آدنوویروس‌ها، رینوویروس‌ها یا کروناهایی با سایر سویه‌ها باشد. وی افزود: البته این در شرایطی است که اکنون در فصل آلودگی هوا و شروع فصل آلرژی هم هستیم و طول دوره بیماری افزایش می‌یابد. البته نوع علائم کودکان از وضعیت ریوی خارج شده و قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفس را درگیر می‌کند؛ یعنی لارنژیت و گرفتگی صدا، آبریزش بینی، قرمزی چشم و... ایجاد می‌شود. البته دقت کنید مشخصا قرار نیست در طول تمام این ۲۵ روز که کودک علامت‌دار است، قدرت انتقال بیماری به سایرین را هم داشته باشد. این فوق‌تخصص نوزادان تصریح کرد: بیشتر کودکان عموما از طریق بچه‌های دیگر در مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها به اُمیکرون آلوده شده‌اند. این کودکان واکسینه نیستند ‌و براحتی به بیماری مبتلا شده و می‌توانند عامل انتقال ویروس به گروه بزرگسالان هم باشند. وی افزود: بیشتر مراجعات بیمارستانی ما در گروه سنی ۲ تا ۶ سال است و حداکثر پیک شیوع در این محدوده قرار دارد ولی مراجعه‌کننده زیر ۲ سال یا بین ۶ تا ۱۲ سال هم وجود دارد، البته ۹۰ درصد مراجعان نیازمند بستری نیستند. حدود 60 درصد بیماران که تست pcr می‌دهند مثبت می‌شوند و اگر 20 درصد هم منفی کاذب در نظر گرفته شوند، این یعنی در 80 درصد مراجعان به مراکز درمانی مبتلا به کرونا هستند.
 
* رشد ۱۵۷ درصدی مراجعات سرپایی کرونا در تهران
سرعت بالای انتقال و شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا (اُمیکرون) در کشور موجب شده است مسؤولان تدابیر ویژه‌ای برای بستری‌های احتمالی در روزها و هفته‌های آینده، بویژه در بخش کودکان بیندیشند. فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در استان تهران از تصمیم‌گیری برای ادامه فعالیت غیرحضوری دبستان‌ها در تهران پس از آنالیز آمار ابتلا در مدارس خبر داد. دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: متاسفانه در گزارش‌های آمار کرونا ویروس مشاهده می‌کنیم سیر فزاینده و شتاب قابل توجهی در افزایش مبتلا و بستری‌ها داشته‌ایم. مطالعات نشان داده این سویه از وخامت برخوردار است و نباید درباره آن ساده‌انگاری شود. تقریبا دامنه پیک شکل گرفته از اُمیکرون در دنیا نسبت به دلتا بیشتر است. وی ادامه داد: نخستین موضوع در راهبردهای مقابله‌ای با اُمیکرون تزریق واکسن است. بی‌تردید نباید گرفتار ساده‌انگاری شویم. تجربه جهانی نشان می‌دهد سویه اُمیکرون سیستم‌های بهداشتی را به چالش سختی کشیده است، برهمین اساس در روزهای اخیر بر میزان آمادگی بیش از پیش در سیستم بهداشتی استان تهران افزوده‌ایم. زالی تاکید کرد: موضوع دیگر بحث گسترش تخت‌های کودکان در بیمارستان‌های اطفال و بیمارستان‌های عمومی است که رشد بستری کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه کودکان را نیز شاهد هستیم، لذا آمادگی بخش‌های کودکان باید افزایش پیدا کند. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر لزوم تزریق دوز سوم واکسن کرونا تاکید کرد و افزود: پوشش دوز سوم در اکثر کشورهایی که میزان مرگ‌و‌میر آنها کمتر بوده را شاهد هستیم، لذا راحت‌ترین مداخله ترغیب مردم به دریافت دوز سوم است. در حال حاضر ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در تهران دوز سوم را دریافت کرده‌اند اما هنوز فاصله زیادی با میزان تزریق دوز اول و دوم در تهران داریم. خوشبختانه در چند روز گذشته استقبال بیشتری برای تزریق واکسن در تهران را شاهد بوده‌ایم؛ به شکلی که روز گذشته (جمعه) ۱۱۱ هزار دوز واکسن تزریق شده که از این تعداد ۹۹هزار واکسن دوز سوم و ۷۰۰۰ دوز اول تزریق شده، لذا تزریق دوز سوم افزایش چشمگیری داشته است. زالی بر لزوم فعالیت مراکز تزریق واکسن در تهران تا پایان سال تاکید کرد و افزود: سبد واکسن برای تزریق دوز سوم در روزهای اخیر افزایش یافته است. از سوی دیگر همه دستگاه‌های اجرایی هر چقدر از میزان تجمع و ازدحام در دستگاه‌های خود کم کنند قطعا به نفع سیستم بهداشت است، لذا دستگاه‌ها باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند. فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای استان تهران در تشریح آمار سویه اُمیکرون نیز گفت: در هفته اخیر افزایش میزان بستری و ابتلا را در استان و در حوزه مراجعات سرپایی (رشد ۱۵۷ درصدی) شاهد بوده‌ایم. بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نیز در 3 هفته اخیر ۵۱ درصد رشد داشته است. در ۲۴ ساعت گذشته در بخش سرپایی ۱۶ هزار نفر مراجعه داشته‌ایم که از میزان مراجعان در هفته گذشته ۲۰ درصد ۷ تا ۱۲ سال بوده‌اند. در افراد صفر تا یک سال یعنی نوزادان نیز میزان ابتلا به سویه اُمیکرون شدیدتر بوده و نیاز است زودتر مراجعه انجام شود، لذا نیاز است والدین واکسیناسیون کودکان خود را در دستور کار قرار دهند. وی درباره ادامه غیرحضوری بودن مدارس ابتدایی در استان تهران گفت: در حال آنالیز ابتلا در مدارس هستیم که پس از آن تصمیم‌گیری لازم انجام خواهد شد.
***
رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:
شیوه‌نامه‌های بهداشتی در اجتماعات  رعایت شود

رئیس جمهور گفت: مسؤولان بهداشتی با جدیت نظارت کنند تا در اجتماعات بویژه در اماکن زیارتی، شیوه‌نامه‌های بهداشتی با دقت رعایت شود. حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره نوع اعمال محدودیت‌ها در شرایط قرمز کرونایی گفت: هر شهر و بخشی که دچار مشکل می‌شود باید مسؤولان استانی در همان محدوده نسبت به اعمال محدویت یا تعطیلی تصمیم‌گیری کنند و این موضوع نباید مثل گذشته جنبه عمومی و سراسری داشته باشد. رئیس‌جمهور در ادامه ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مراسم‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: مسؤولان بهداشتی باید با جدیت نظارت کنند تا در اجتماعات بویژه در اماکن زیارتی، شیوه‌نامه‌های بهداشتی با دقت رعایت شود. رئیسی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع سویه اُمیکرون و شرایط متفاوت و خاصی که این سویه نسبت به سویه‌های قبلی دارد، می‌توان تعریف جدیدی برای شهرهای قرمز ارائه داد و البته تا زمانی که این تعریف انجام نشده، همچنان مقررات قبلی برای شهرهای قرمز موضوعیت دارد. رئیسی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی در حمل‌ونقل شهری بویژه در مترو گفت: حمل‌ونقل عمومی از زمینه‌های ابتلای مردم به بیماری کروناست، لذا ضرورت دارد مسؤولان، دقت و نظارت دقیق‌تری در این زمینه داشته باشند. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت شهادت مأمور نیروی انتظامی توسط اراذل و اوباش در شیراز اظهار داشت: پلیس در ارتباط با مردم باید ضمن اقتدار، از مهربانی و تدبیر برخوردار باشد اما مقابله با اشرار و کسانی که جان و ناموس مردم را به خطر می‌اندازند یک ضرورت است و لازم است از نظر حقوقی و قضایی از اقدامات پلیس نیز پشتیبانی شود.


Page Generated in 0/0075 sec