سقوط قیمت دلار در بازار آزاد
قیمت دلار در بازار آزاد به علت موفقیت دولت در افزایش صادرات نفت و بازگشت ارز به کشور سقوط کرد و به 26 هزار و 400 تومان رسید.
قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای امسال در کانال ۲۲ هزار تومان در نوسان بود و تابستان سال جاری وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد و همواره در این کانال نوسان داشت و تمایلی به کاهش قیمت و بازگشت به قیمتهای ابتدای سال نداشت.
سیر صعودی رشد قیمت در پاییز ۱۴۰۰ به صورت آرام ادامه داشت و در این فصل به نرخ ۲۸ هزار تومان نیز رسید. بهای دلار و یورو در این دوره برای کاهش قیمت مقاومت میکرد اما از ماه گذشته مقاومت بازار ارز تعدیل شد و با موفقیت دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت و بازگشت ارز به کشور شاهد کاهش نرخ دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار آزاد بودیم. به این صورت که نرخ دلار در صرافی بانکی از ۲۷ دی پس از ۶ ماه به ۲۵ هزار تومان رسید و در بازار آزاد نیز سیر نزولی قیمتها شروع شده است.
***
مشمول مالیات شدن ۵۷۰ هزار دستگاه خودروی لوکس
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درباره مالیات خودروهای لوکس گفت: تاکنون مالیات ۲۷۲ هزار مؤدی محاسبه و به آنان اعلام شده است که شامل ۵۷۰ هزار دستگاه خودرو میشود. این افراد تا پایان بهمن مهلت دارند مالیات خود را بپردازند.
محمد مسیحی افزود: معترضان میتوانند فرآیند رسیدگی به اعتراض خود را طبق دستورالعملها انجام دهند. وی همچنین بیان داشت: تاکنون اطلاعات مربوط به ۱۲ هزار خانه و باغویلای گرانقیمت به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است. مسیحی درباره خانههای خالی نیز اظهار داشت: وظیفه شناسایی خانههای خالی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است اما فراهم کردن زیرساختها بر عهده سازمان امور مالیاتی است که از این نظر زیرساختهای لازم در سازمان امور مالیاتی فراهم شده است.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: در سری نخست، اطلاعات ۳ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است، در هفته اخیر نیز وزارت راهوشهرسازی اطلاعات جدیدی به سازمان ارسال کرده که فرآیند پردازش آنها در حال انجام است و در چند روز آینده به صاحبان این خانهها اعلام خواهد شد.
وی به قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان هم اشاره کرد و گفت: تاکنون درباره یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه کارتخوان، درخواست اتصال به پرونده مؤدیان مالیاتی داده شده است.
مسیحی اظهار داشت: برای ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار دستگاه کارتخوان درخواست غیرفعال شدن داده شده است. این مهم تاکنون به ۱۴۴هزار مؤدی که دارای پرونده نبودند ابلاغ شده که از طریق این دستگاههای کارتخوان شناسایی شدهاند.
***
وزارت صمت مکلف به واگذاری مجوزهای معادن تعطیل در بورس شد
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد نسبت به واگذاری مجوزهای معادن تعطیل در اختیار خود در قالب شرکتهای سهامی عام از طریق بازار سرمایه اقدام کند. رحیم زارع در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس گفت: در نشست هفته گذشته بر اساس مصوبه این کمیسیون، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد نسبت به واگذاری مجوزهای معادن تعطیل در اختیار خود در قالب شرکتهای سهامی عام از طریق بازار سرمایه اقدام کند.
***
کاهش چشمگیر تورم مواد خوراکی
دی امسال نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی به ۴۳ درصد رسید که نسبت به ماه پایانی دولت دوازدهم (تیر امسال) ۱۴ درصد و نسبت به دی سال گذشته ۱۷درصد کمتر است. نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی طی سالهای ۱۳۹۷ تا اواسط سال ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت قبل روند افزایشی را نشان میدهد به طوری که سال ۹۷ نرخ تورم مواد خوراکی در فروردین ۶ درصد، اردیبهشت ۸ درصد، خرداد ۱۳ درصد، تیر ۱۵درصد، مرداد ۲۵ درصد، شهریور ۳۴ درصد، مهر ۴۵ درصد، آبان ۴۸ درصد، آذر ۵۲ درصد، دی ۵۶ درصد، بهمن ۶۳ درصد و اسفند ۷۳ درصد بود. سال ۹۸ تورم قیمت مواد خوراکی در فروردین ۸۴ درصد، اردیبهشت ۸۶ درصد، خرداد ۷۳ درصد، تیر ۷۲ درصد، مرداد ۵۷ درصد، شهریور ۴۶ درصد، مهر ۳۴ درصد، آبان ۳۰ درصد، آذر ۲۹ درصد، دی ۲۴ درصد، بهمن ۳۰ درصد و اسفند ۱۵ درصد بود.
طی سال ۹۹ نرخ تورم مواد خوراکی فروردین ۱۱ درصد، اردیبهشت ۱۲ درصد، خرداد ۱۵ درصد، تیر ۲۱ درصد، مرداد ۲۶ درصد، شهریور ۳۱ درصد، مهر ۴۰ درصد، آبان ۵۷ درصد، آذر ۵۸ درصد، دی ۶۰ درصد، بهمن ۶۷ درصد و اسفند ۶۷ درصد بود.
سال ۱۴۰۰ تورم قیمت مواد خوراکی فروردین ۶۴ درصد، اردیبهشت ۶۱ درصد، خرداد ۶۳ درصد، تیر ۵۷ درصد، مرداد ۵۹ درصد، شهریور ۶۴ درصد، مهر ۶۱ درصد، آبان ۴۷ درصد، آذر ۴۴ درصد و دی ۴۳ درصد بوده است.
بر این اساس، نرخ تورم نقطه به نقطه دیماه در مواد خوراکی نسبت به ماه پایانی دولت دوازدهم (تیر ۱۴۰۰) ۱۴ درصد و نسبت به دی سال گذشته ۱۷ درصد کمتر است.