گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نیاز به یک تغییر نگرش و باور اساسی در شیوه حکمرانی امروز خود داریم، اظهار داشت: باید حکمرانی جدیدی را بنا نهیم که ارکان آن بازگشت به مردمباوری و خداباوری است.
محمدباقر قالیباف در نخستین همایش سلسله همایشهای «همیاری نخبگان، مردم، نهادهای انقلابی و دولت سیزدهم در گام دوم انقلاب» اظهار کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و همراهی مردم، بر اساس سنتهای الهی به پیروزی رسید و در این راستا نوعی پیوند بین امام(ره) و امت بر سر اعتقادات ایجاد شد که به وحدت منتهی شد و قدرت جریان انقلاب را به جایی رساند که نظام طاغوت را از جا کند و از ریشه درآورد. وی با بیان اینکه امام راحل خداباور و مردمباور بودند، افزود: ایشان بر همین اساس توانستند ما را به خودباوری رسانده و به ما اعتماد به نفس برای انجام کارهای بزرگی مثل انقلاب اسلامی دهند و امروز نیز رمز پیشرفت چیزی جز این نیست. قالیباف ادامه داد: در طول سالهای پس از انقلاب هر جا خداباوری و سنتهای الهی را مبنای عمل خود قرار داده و زمینه فعالیت مردم را فراهم کردیم، راه را برای انجام بزرگترین کارها و عبور از سختترین مشکلات فراهم ساختیم و کاممان را از کارآمدی شیرین کردیم. رئیس قوه مقننه همچنین خاطرنشان کرد: وقتی از کارآمدی سخن میگوییم باید به تجربه تاریخی خود در انقلاب اسلامی نیز رجوع کنیم، چراکه کارآمدی به معنای غلبه بر چالشها با استفاده حداکثری از ظرفیتهاست و جز با مردمباوری و خداباوری، عبور از چالشها مقدور نخواهد بود. وی تاکید کرد: در موضوع مردمباوری باید تمرکزمان روی حل مشکلات مردم باشد و با قرار دادن آن به عنوان هدف اصلی، باید بدانیم مردم ذینفع واقعی هستند و توجه داشته باشیم که اولویت با مردم محروم و پابرهنگانی است که به تعبیر زیبای امام(ره)، طعم فقر را چشیدهاند؛ همچنین باید زمینههای مشارکت معنیدار نهاد مردم را در حل مشکلات فراهم سازیم و از تصدیگری، آقابالاسری و پدرخواندگی پرهیز کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خداباوری به معنای اعتماد قلبی و یقین به سنتهای الهی است، افزود: سنتهای الهی در اصل، منطق حاکم بر ضرورتهای تاریخی و اجتماعی بوده و از طریق وحی به همه بشریت و ما رسیده است و ما نیز آن را در انقلاب اسلامی خود تجربه کردیم و لذا باید 3 اصل معنویت، هدایت و عقلانیت را که اساس مکتب امام(ره) است، رعایت کنیم. وی با اشاره به لزوم بنای حکمرانی جدید در کشور افزود: هدف اصلی در حکمرانی نو، کارآمدسازی اداره جامعه برای حل مسائل مردم بود که شیوه اقدام آن از ۳ محور مردمیسازی، هوشمندسازی و شفافسازی تشکیل میشود و استفاده از فناوریهای نو، ابزار اصلی برای جبران عقبماندگیهای موجود است. قالیباف تصریح کرد: باید مبنای نگرش فعلی خود به اداره جامعه را دور ریخته و به یک حکمرانی جدید مبتنی بر ارکان خداباوری، مردمباوری، اصول عدالت و معنویت و با استفاده از شیوههای فناوریهای نو و شفافسازی و شیوه اداره جامعه بر اساس مکتب امام(ره) و انقلاب دست یابیم که این نوگرایی در حکمرانی، مقدمات و الزاماتی دارد و بیتردید شایستهسالاری در عرصه سیاسی از مهمترین این الزامات است، چرا که دوره دفاعمقدس به ما نشان داد نوسازی نظام جز با مدیریت افراد معتقد به انقلاب، کارآمد و باتقوا ممکن نیست. وی افزود: شایستهگرایی در سایه همدلی نیروهای انقلاب در جهت منافع مردم قابل وصول است و بر این اساس کارآمدی در گرو وحدت بوده و وحدت نیز باید در راستای کارآمدی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وحدت بدون کارآمدی و کارآمدی بدون وحدت اثری نخواهد داشت، افزود: کارآمدی نیز جز با شایستهسالاری ممکن نیست و اگر وحدت ما بر اساس شایستهسالاری نباشد و نتوانیم از حداکثر ظرفیتهای انسانی استفاده کنیم، در عمل نیز هرچند موقعیتهای خوبی هم در کار باشد، کارآمدی محقق نخواهد شد. وی گفت: ما اکنون در جایی هستیم که بر سر اصول انقلاب متحد شدهایم و همه مردم نیز به ما اعتماد کردهاند و دیگر بهانهای برای ناکارآمدی نداریم، لذا باید از این فرصت برای گسترش مردمباوری و مردمسالاری به همه عرصههای کشور استفاده کنیم تا میدان برای فعالیت مردم باز شود.