نخستین پخش «بانو قدس ایران»
«بانو قدس ایران» که به روایتی از زندگی همسر امام خمینی(ره) میپردازد به شبکه مستند میآید. به گزارش «وطنامروز»، مستند «بانو قدس ایران» به کارگردانی مصطفی رزاقکریمی، روایتی دست اول از زندگی بانو خدیجه ثقفی همسر امام خمینی(ره) برای نخستینبار از قاب شبکه مستند پخش میشود. «بانو قدس ایران» برنده تندیس بهترین فیلم یازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» و منتخب سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، روایت زندگی بانویی است که زیر یک سقف و تا آخرین لحظه، گام به گام و نفس به نفس با رهبر بزرگترین خیزش و جریان انقلابی و مذهبی قرن همراه بوده است. رزاقکریمی در این مستند توانسته علاوه بر وفاداری به تاریخ و مهمترین فرازهای آن که با جمهوری اسلامی و شخصیت امام خمینی(ره) گره خورده است، قصهای را از منظری زنانه-مادرانه روایت کند. این مستند روایتی منسجم و ماندگار را از زندگی و حیات سرکار خانم خدیجه ثقفی، همسر فقید رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) به نمایش میگذارد. مستند «بانو قدس ایران» در موسسه فرهنگی - هنری عروج فیلم و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه و تولید شده است و برای نخستینبار از قاب تلویزیون پخش میشود.
***
۲۲۹۰ بلیت برای «تئاتر فجر ۴۰» صادر شد
طبق اعلام مدیر هماهنگی سامانه فروش بلیت چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با احتساب ظرفیت ۳۰ درصدی، ۲ هزار و ۲۹۰ بلیت برای مخاطبان، میهمانان، منتقدان و اصحاب رسانه تئاتر منتشر شده است. به گزارش «وطنامروز»، تنها چند روز مانده به برگزاری چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و به دلیل بالا رفتن آمار شیوع سویه جدید ویروس کرونا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدیدی که از دبیرخانه این دوره از جشنواره داشت، اعلام کرد سالنهای میزبان آثار صحنهای جشنواره چهلم با ۳۰ درصد ظرفیت میزبان تماشاگران میشوند اما با شروع جشنواره و سپری شدن ۲ روز ابتدایی اجراهای صحنهای، متقاضیان حضور برای تماشای برخی نمایشها بیش از ۳۰ درصد ظرفیت در نظر گرفته شده بودند که این امر شائبه انتشار بیش از حد بلیت و ارائه آن به میهمانان جشنواره را به وجود آورد، زیرا در دورههای مختلف برگزاری جشنواره تئاتر فجر همواره صدور بیش از حد کارت میهمان باعث ازدحام در سالنهای میزبان و انتقاد و گلایه مخاطبان میشد. حسن جودکی، مدیر هماهنگی سامانه فروش بلیت چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در گفتوگو با مهر درباره تعداد بلیتهای صادر و ارائهشده به مخاطبان، هنرمندان، منتقدان و اصحاب رسانه برای حضور در سالنهای میزبان بخش صحنهای جشنواره گفت: بعد از محدودیت کرونایی در نظر گرفته شده و تصمیم برای استفاده از ظرفیت ۳۰ درصدی سالنها، کل ظرفیت فروش بلیت سالنها بر مبنای ۳۰ درصد بسته شد. وی درباره تعداد بلیت ارائهشده برای چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اظهار کرد: در مجموع یکهزار و ۱۰۸ قطعه بلیت برای اصحاب رسانه و یکهزار و ۱۸۲ قطعه بلیت برای مخاطبان و میهمانان جشنواره صادر و ارائه شده است. بنابراین تعداد بلیتهای ارائهشده جشنواره چهلم ۲ هزار و ۲۹۰ قطعه بلیت است.
***
فیلمی با ۳۰۰ مخاطب در آثار برتر!
تهیهکننده فیلم سینمایی «دسته دختران» گفت توجه به میانگین در آرای مردمی اتفاق خوبی است اما مگر میشود فیلمی با تنها ۳۰۰ رای در میان فیلمهای بالای جدول باشد!
به گزارش «وطنامروز»، محمدرضا منصوری، تهیهکننده فیلم سینمایی «دسته دختران» از آثار بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر درباره اختلالات اخیر در سامانه ثبت آرای مردمی چهلمین جشنواره فیلم فجر به مهر گفت: در روزهای اخیر بسیار شاهد عدم ارسال پیامک نظرسنجی یا تاخیر در ارسال پیامک در برخی سینماهای خاص برای مخاطبان فیلم بودیم. وی افزود: در حالی که انتظار میرفت با آنلاین و هوشمند شدن سامانه ثبت آرای مردمی در جشنواره فجر توسط سامانه سمفا، از میزان شائبهها و نگرانیها درباره صحت و سقم آرای مردمی کاسته شود، در یکی، دو سال اخیر شاهد اتفاقات عجیب و غریبتری هستیم به طوری که مواردی بوده که حتی فیلم دیگری را دیدهاند اما پیامک نظرسنجی فیلم دیگری برای آنها ارسال میشود!
منصوری با اشاره به آنکه نمیتوان تاثیر تعداد تماشاگر و مخاطب فیلمها را در بررسی کیفی آرای مردمی نادیده گرفت، بیان کرد: توجه به میانگین رای اتفاق خوبی است اما مگر میشود فیلمی با تنها ۳۰۰ رای در میان فیلمهای بالای جدول باشد! این دیگر سیمرغ مخاطبپسندترین فیلم نیست، وقتی کمتر از یکسوم متوسط مخاطبان فیلمهای جشنواره، آن فیلم را حتی برای دیدن انتخاب نکردهاند.
***
سعید تشکری درگذشت
سعید تشکری، نویسنده و کارگردان نامآشنای مشهدی که به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری شده بود، درگذشت. به گزارش «وطنامروز»، تشکری در زمینههای نویسندگی، نقد ادبی، کارگردانی و نویسندگی تئاتر فعالیت داشت. وی سال ۱۳۴۸ با شرکت در کلاسهای خلاق داستاننویسی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان به عرصه هنر قدم نهاد و سال ۱۳۵۷ به دانشکده هنرهای زیبا راه یافت و در رشته ادبیات نمایشی فارغالتحصیل شد. تشکری سال ۱۳۷۸ به عضویت کانون ملی منتقدان تئاتر و سال ۱۳۸۰ به عضویت کانون جهانی تئاتر (ITCA) درآمد و از سال ۱۳۶۳ همزمان با خلق آثار هنری به تدریس در حوزه ادبیات نمایشی و داستان نویسی پرداخت. حضور پررنگ او در مطبوعات با چاپ مقالاتی پرمخاطب در حوزه ادبیات و هنر گره خورده است. تشکری سال ۱۳۹۲ با جدا شدن از عرصه تئاتر، به فضای داستاننویسی ورود کرد و با خلق آثار برجستهای چون مفتون و فیروزه، رمان مفقوده انقلاب اسلامی را به نگارش درآورد. بیش از ۴۰ کتاب از مرحوم سعید تشکری منتشر شده است.