printlogo


کد خبر: 244780تاریخ: 1400/11/20 00:00
اخبار

اظهارات سعد محمدی درباره میزان مشارکت شرکت ملی مس ایران در پروژه اقتصادی بزرگ دولت سیزدهم
35 همت برای 7 مگاپروژه
۷ شرکت بزرگ صنعتی و معدنی با شعار «پیشرانان پیشرفت ایران» عملیات اجرایی 48 پروژه بزرگ خود را با حضور رئیس‌جمهور آغاز کردند. هفدهم بهمن‌ در آستانه چهل‌و‌سومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی برگزار شد. در این مراسم اردشیر سعد‌محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در اظهاراتی طرح‌های توسعه‌ای این شرکت را تشریح کرد. این پروژه‌ها شامل طرح تولید مس کاتدی سونگون آذربایجان با حجم تولید 100 هزار تن و ارزش سرمایه‌گذاری 105 هزار و 810 میلیارد ریال، فاز سوم تغلیظ سرچشمه با حجم تولید300 هزار تن کنسانتره مس و ارزش سرمایه‌گذاری 113 هزار و 800 میلیارد ریال، فاز سوم تغلیظ سونگون آذربایجان با حجم تولید 150 هزار تن کنسانتره مس با ارزش سرمایه‌گذاری 52 هزار و 500 میلیارد ریال، فاز دوم تغلیظ میدوک کرمان با حجم تولید 180 هزار تن و با ارزش سرمایه‌گذاری 44 هزار و 110 میلیارد ریال، ‌طرح تولید اسید فسفریک هرمزگان با حجم تولید 360 هزار تن و ارزش سرمایه‌گذاری 23 هزار و 400 میلیارد ریال، احداث کارخانه فلوتاسیون سرباره خاتون‌آباد کرمان با حجم تولید 70 هزار تن و با ارزش سرمایه‌گذاری 9 هزار و 100 میلیارد ریال و احداث کارخانه آهک خاتون‌آباد کرمان با ظرفیت تولید 175 هزار تن آهک کلوخه، آهک هیدراته و کربنات کلسیم رسوبی با ارزش سرمایه‌گذاری 7 هزار و 740 میلیارد ریال است که مجموع سرمایه‌گذاری در آنها به 356 هزار و 460 میلیارد ریال می‌رسد. گفتنی است اجرای پروژه‌های مذکور، اشتغال‌زایی برای بیش از4500 نفر را در پی خواهد داشت و مدت زمان مورد نیاز برای تکمیل آنها بین ۲ تا ۴ سال آینده تخمین‌ زده می‌شود و میانگین سالانه درآمدزایی این پروژه‌ها پس از بهره‌برداری 773 هزار میلیارد ریال برآورد شده است. شرکت ملی صنایع مس ایران، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایه‌گذاری، توسعه معادن و فلزات و شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسؤولیت سرمایه‌گذاری در این ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی را بر عهده دارند.
***
سامانه‌های الکترونیک موجب افزایش اعتماد فعالان اقتصادی می‌شود
 وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم رونمایی از 4سامانه‌ الکترونیک با بیان اینکه در ۴ پروژه امروز دستگاه‌ها و عموم مردم سهم داشتند، بیان کرد: خدمات به سرعت ادامه‌دار خواهد بود و امیدواریم در بازه کوتاه، خدمات جدید رونمایی کنیم.  سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد همچنین درباره سامانه‌های راه‌اندازی شده،‌ گفت: این سامانه‌ها خدمات مالی و اقتصادی تولیدکننده، تجار و صنعتگران را با هزینه‌ای ناچیز و در سریع‌ترین زمان ارائه می‌کنند. پیش‌تر از این گام‌هایی باید برداشته می‌شد، قطعا این اتفاقات منجر به شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی می‌شود و منفعت حاکمیتی و مردمی دارد. همچنین پرونده‌های قضایی را کاهش می‌دهد و فعالان اقتصادی از اطمینان بیشتری نسبت به اقدامات برخوردار خواهند شد. وی ادامه داد: امیدواریم با راه‌اندازی سامانه سفته، برات و چک الکترونیکی، نااطمینانی به این اسناد به حداقل برسد. حتما این اقدامات موجب روان‌سازی فعالیت‌های اقتصادی می‌شود و در این مسیر پافشاری داریم، در حال حاضر ۳ بانک ملی، رسالت و آینده، خدمت سفته و برات را به صورت شبانه‌روزی ارائه می‌دهند و استعلامات را پیگیری می‌کنند. 
خاندوزی تاکید کرد: این موضوع اطمینان‌بخشی فعالیت اقتصادی را بالا برده و جعل را نزدیک به صفر می‌کند و همچنین کاهش پرونده‌های قضایی را به دنبال خواهد داشت. همچنین این سامانه با سامانه ثنای قوه ‌قضائیه هماهنگ است و آنها نیز دسترسی دارند. 
***
آغاز دریافت مالیات کسب‌و‌کارهای اینترنتی از سال آینده
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، مالیات بر درآمد کسب‌و‌کارهای فضای مجازی از سال آینده اجرایی می‌شود. غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خبر از اخذ مالیات از کسب‌و‌کارهای اینترنتی داد و گفت: در راستای عدالت مالیاتی طرح مالیات بر کسب‌وکارهای فضای مجازی انجام می‌شود. وی افزود: هر شخص ایرانی حقیقی و حقوقی نسبت به درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران کسب می‌کند، مشمول پرداخت مالیات است. از این رو همه کسب‌و‌کارهایی که به عرضه کالا یا خدمات در بستر اینترنت مشغول هستند، مشمول پرداخت مالیات هستند. مرحبا اضافه کرد: قوانین سازمان مالیاتی همه کسب‌و‌کارها را شامل می‌شود؛ هم آن دسته از مشاغلی که به فروش کالا اشتغال دارند و هم گروهی که خدمات خود را به صورت اینترنتی ارائه می‌کنند. 
***
شاخص بورس به مدار صعود بازگشت
شاخص کل بازار بورس دیروز با ۶ هزار و ۷۰۲ واحد افزایش، در جایگاه یک ‌میلیون و ۲۸۱ هزار واحد قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از ۵ میلیارد و ۴۷۷ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با یکهزار و ۶۳۳ واحد افزایش به ۳۲۵ هزار و ۶۲۰ واحد رسید. 

Page Generated in 0/0171 sec