printlogo


کد خبر: 244986تاریخ: 1400/11/27 00:00
فوت 167 نفر در 24 ساعت؛ عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا: 10 تا 15 درصد موارد ابتلا همچنان مربوط به سویه دلتاست
همدستی دلتا و اُمیکرون
وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس و بیمارستان کودکان مفید درباره افزایش ابتلای کودکان به کرونا هشدار دادند

شیوع همزمان اُمیکرون و دلتا، بدحال بودن یک‌چهارم افراد بستری‌ در مراکز درمانی، افزایش ابتلای کودکان به کرونا و البته فوت 167 بیمار مبتلا از جمله مهم‌ترین آمار و اطلاعات منتشر شده درباره «کووید-19» در ۲ روز گذشته است. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در شرایطی که نگرانی‌ها از شیوع گسترده اُمیکرون در کشور افزایش یافته است، روز گذشته یکی از مقامات ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد 10 تا 15 درصد از موارد ابتلا همچنان مربوط به سویه دلتا است که هم درگیری ریوی ایجاد می‌کند و هم اینکه برخی بیماران را به کام مرگ می‌کشاند. 
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز منتهی به 26 بهمن‌ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۳۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و 2 هزار و۷۶۸ نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۶ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۲۵۵ نفر رسید. 
همچنین در طول این 24 ساعت (ظهر دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه) متاسفانه 167 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۴ هزار و ۵۳ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۳۵۱ هزار و۵۴۲ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.  این در حالی است که 3 هزار و ۴۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. 
همچنین تاکنون ۴۶ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۴۹۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. 
در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، 112 شهرستان در وضعیت نارنجی و 89 شهرستان در وضعیت زرد کرونا قرار دارند و در حال حاضر هیچ شهرستانی در کشور در وضعیت آبی نیست. 
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است که تاکنون ۶۱ میلیون و ۷۲۷ هزار و ۱۷۹ نفر دوز اول، ۵۴ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۷۱۵ نفر دوز دوم و ۲۱ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۱۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۳۸ میلیون و ۱۹۷ هزار و۹۰۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز اخیر، ۲۱۱ هزار و ۹۲ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. 
 
* هنوز به قله پیک ششم نرسیده‌ایم
به طور تخمینی ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد ابتلا به کرونا با سویه اُمیکرون است اما ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد نیز مربوط به دلتاست و البته هنوز به قله پیک ششم کرونا نرسیده‌ایم. 
دکتر نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران با بیان این مطلب به ایسنا گفت: روز گذشته (دوشنبه) ۵۵ فوتی ناشی از کرونا در تهران داشتیم. از تعداد 4 هزار و 266 بستری در تهران هزار و 200 نفر در بخش ویژه بستری هستند و می‌توان گفت یک‌چهارم بیماران بدحال‌ هستند. 
وی افزود: تعداد قابل توجهی از مبتلایان به سویه دلتا، به‌علاوه برخی افراد که با بیماری زمینه‌ای یا وزن بالا یا بدون تزریق واکسن به اُمیکرون مبتلا می‌شوند، نیاز به بستری و مراقبت‌های ویژه دارند. 
توکلی با بیان اینکه همچنان در تهران روند ابتلا و بستری در حال افزایش است و هنوز به قله پیک نرسیده‌ایم، ادامه داد: چرخش همزمان دلتا و اُمیکرون پیش‌بینی‌ها را دشوار کرده است اما با درصد اطمینان متوسط می‌توان پیش‌بینی کرد که هفته اول اسفندماه به پیک برسیم. 
 
* مرگ‌و‌میر بیشتر می‌شود
ادامه فعالیت حضوری مدارس در شهرهای قرمز به تسریع انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر، طولانی‌تر شدن دوره اپیدمی و افزایش مرگ‌ومیر منجر می‌شود. 
دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد کشوری مقابله با کرونا با تایید این مطلب، درباره حضوری بودن مدارس در برخی شهرهای قرمز و عدم رعایت پروتکل‌ها در برخی از این مدارس گفت: ستاد ملی کرونا تصمیم‌گیری درباره غیرحضوری کردن مدارس را به کمیته استانی واگذار کرده تا استان‌ها با صلاحدید خودشان این تصمیم‌گیری را انجام دهند. با این حال اصولا در شهرهایی که از نظر رده‌بندی جزو شهرهای قرمز محسوب می‌شوند، به نظر می‌رسد نه فقط رفتن به مدرسه، بلکه به نظر من تردد هم جایز نیست. وی افزود: متاسفانه موارد مراجعه سرپایی به طرز چشمگیری افزایش یافته و موارد بستری ۸ برابر قبل شده است. همچنین مرگ‌ومیر در حال افزایش است. بیمارانی که در آی‌سی‌یو بستری شده‌اند، متاسفانه بدحال هستند و به احتمال زیاد میزان مرگ‌و‌میر بیش از این خواهد شد. 
 
* نیمی از مردم کشور ماسک نمی‌زنند!
بر اساس اعلام وزارت بهداشت تنها ۵۵ درصد مردم در اماکن عمومی کشور ماسک می‌زنند و این در حالی است که شیوع سویه اُمیکرون در کشور باعث افزایش ۳ برابری بستری‌های کرونا شده است. 
استفاده از ماسک در مراکز ورزشی، تالارهای پذیرایی، پاساژها، کارگاه‌ها و رستوران‌ها حتی از میانگین کشوری پایین‌تر است به طوری که میزان استفاده از ماسک در گیرندگان و ارائه‌دهندگان خدمت در مراکز ورزشی 45 درصد و در رستوران‌ها 52 درصد است. 
میانگین درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی کشور تا 20 بهمن‌‌ماه نیز 87 درصد گزارش شده است. 
پاساژها، سینماها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی، کارگاه‌ها و مراکز ورزشی به ترتیب کمترین میزان رعایت پروتکل واکسیناسیون در کشور را دارند.
 
* افزایش درگیری کودکان با کرونا
بسیاری از مقامات و کارشناسان نظام سلامت در هفته‌های اخیر، بارها درباره امکان ابتلای کودکان به کرونا هشدار داده‌اند. 
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در موج ششم کرونا، درگیری کودکان با اُمیکرون افزایش یافته و به همین دلیل، تقویت زیرساخت‌های بیمارستانی در این حوزه یکی از برنامه‌های معاونت درمان وزارت بهداشت است، اظهار داشت: کمیته علمی کشوری کرونا بر تقویت بخش‌ مراقبت‌های ویژه کودکان (PICU) تاکید داشت. تا 10 روز پیش 592 تخت مراقبت‌های ویژه کودکان در کشور وجود داشت اما در طول یک هفته 103 تخت جدید خریداری، توزیع و راه‌اندازی شد که تعداد این تخت‌ها در کشور در طول یک هفته حدود 20 درصد رشد داشته است.  وی افزود: منابع لازم برای اضافه کردن 400 تخت دیگر در بخش مراقبت‌های ویژه کودکان (PICU) تامین شده است و در هفته‌های آینده، این تخت‌ها به ظرفیت بیمارستان‌های کشور افزوده می‌شود. 
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در همین باره گفت: سویه جدید کرونا بیشتر کودکان را هدف قرار می‌دهد.  وی افزود: در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد دادم آموزش‌‎ها در مدارس ابتدایی و متوسطه اول به صورت غیرحضوری و در متوسطه دوم و دانشگاه‌ها به صورت ترکیبی پیگیری شود. 
 
* علائم شایع اُمیکرون در کودکان
رئیس بیمارستان کودکان مفید با اشاره به افزایش ۲ تا ۳ برابری مراجعات کودکان مبتلا به کرونا نسبت به دی‌ماه، علائم شایع اُمیکرون در کودکان را تشریح کرد و گفت: اُمیکرون سویه‌ای است که علائم شایع آن مشکلات تنفسی و مشابه سرماخوردگی است. 
دکتر شمس‌الله نوری‌پور به تسنیم گفت: بیمارستان مفید پذیرش بیماران در بازه سنی نوزادان تا 18 ساله‌ها را انجام می‌دهد که از دی‌‌ماه تاکنون، میزان مراجعات بیماران (کودکان) به بیمارستان مفید 3 - 2 برابر شده و در بخش‌های کرونا افزایش تعداد بستری‌ها را شاهد هستیم؛ همچنین تعداد بیماران سرپایی و بستری در اورژانس بویژه اورژانس تنفسی افزایش یافته است. 
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان مرگ‌ومیر کودکان مبتلا به اُمیکرون تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا، مرگ‌و‌میر بیشتر در کودکانی رخ داده که دچار بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند.  رئیس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مفید درباره علائم شایع اُمیکرون در کودکان گفت: طیف علائم اُمیکرون در کودکان می‌تواند از بی‌علامتی تا علائم تنفسی و گوارشی باشد؛ اُمیکرون سویه‌ای است که علائم شایع آن مشکلات تنفسی و مشابه سرماخوردگی است؛ گلودرد، سرفه، آبریزش بینی، اشک‌ریزش، عطسه و تب از این علائم است. 
نوری‌پور ادامه داد: در 40 تا 50 درصد موارد کودکان مبتلا به کرونا، با تب به بیمارستان مراجعه می‌کنند؛ موارد دیگر شامل لرز و بدن‌درد، کوفتگی، بی‌حالی، ضعف عضلانی، بی‌اشتهایی، علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ و درد شکم و علائم عصبی مثل تشنج است. 
 
* آماده‌باش کامل بیمارستان‌های کودکان
همچنین دکتر نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران درباره وضعیت ابتلای کودکان در تهران گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد از ابتلاها در افراد زیر ۱۰ سال است. به طور کلی برخلاف سویه‌های قدیم، ۵۰ درصد بستری‌ها زیر ۵۰ سال هستند.  وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت کرونا در تهران بحرانی است، ادامه داد: فعلا از نظر تخت بیمارستانی مشکلی نیست. از آنجا که تعداد اطفال مبتلا زیاد بوده، بیمارستان‌های اطفال در آماده‌باش کامل هستند و تقریبا تمام ظرفیت‌شان را برای کرونای اُمیکرون گذاشته‌اند. بخش‌های عادی بیمارستان‌ها هم در وضعیت آماده‌باش هستند.
***
    ۸ باور غلط درباره اُمیکرون     
با آنکه گفته می‌شود اُمیکرون بیماری خفیفی است و ریه را درگیر نمی‌کند اما رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم، از احتمال درگیری ریه مبتلایان به اُمیکرون خبر داد. شروین شکوهی به تشریح ۸ باور غلط درباره اُمیکرون پرداخت. وی گفت: نخستین باور غلط این است که فکر می‌کنیم اُمیکرون یک سرماخوردگی ساده است. در حالی که اُمیکرون هم یک جهش از کروناست. عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی، به دومین باور غلط درباره اُمیکرون اشاره کرد و افزود: اینکه واکسن‌ زده‌ام، بنابراین اُمیکرون نمی‌گیرم، درست نیست زیرا به هیچ عنوان اثربخشی واکسن‌ها ۱۰۰ درصد نیست. شکوهی به سومین باور غلط اشاره کرد و ادامه داد: دوران قرنطینه ۵ روز است؟ براساس تحقیقات معمولا دوران قرنطینه حداقل ۱۰ روز است ولی در مبتلایان به فرم شدید کرونا این بازه زمانی طولانی‌تر می‌شود. وی افزود: چهارمین باور غلط درباره اُمیکرون این است که تست منفی شده، بنابراین کرونا ندارم، در صورتی که باید با هر علامتی از بیماری و نشانه‌های سرماخوردگی خود را قرنطینه کنید. رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم به پنجمین باور غلط اشاره کرد و اظهار داشت: آیا واکسن‌ها بی‌فایده هستند، که باید گفت واکسن‌ها همچنان موثرند، کارایی واکسن‌ها در کاهش مرگ‌و‌میر و وخامت بیماری اثبات شده است. به گفته شکوهی، اینکه کودکان اُمیکرون نمی‌گیرند، ششمین باور غلط است زیرا کودکان هم مبتلا می‌شوند. وی ادامه داد: قبلا کرونا گرفته‌ام پس ایمن هستم؟ احتمال ابتلای مجدد به یک جهش جدید همچنان وجود دارد. وی به هشتمین باور غلط اشاره کرد و گفت: اُمیکرون درگیری ریوی ندارد؟ براساس گزارش‌ها درگیری ریه در اُمیکرون کمتر از دلتاست اما همچنان احتمال درگیری ریوی وجود دارد.

Page Generated in 0/0160 sec