printlogo


کد خبر: 245109تاریخ: 1400/12/1 00:00
مانور هسته‌ای روسیه، حمله نیابتی آمریکا
درگیری در شرق اوکراین

گروه بین‌الملل: در جهت خلاف تبلیغات رسانه‌ای غربی‌ها، از جمعه شب گذشته شواهدی جدی دال بر آغاز حمله نیروهای دولتی اوکراینی تحت امر فرماندهان آمریکا و ناتو به مناطق روس‌نشین شرق این کشور پدیدار شد. همزمان رئیس‌جمهور روسیه نیز دستور آغاز رزمایش هسته‌ای مشترک با بلاروس را صادر کرد که هشداری آشکار به غرب درباره عدم ورود اوکراین به ناتو محسوب می‌شود. 
در همین حال جو بایدن به دنبال تماس تلفنی مشترک با رهبران اتحادیه اروپایی، ناتو، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، رومانی و بریتانیا بار دیگر بر ادعای خود مبنی بر حمله قریب‌الوقوع روسیه به اوکراین پافشاری کرد. 
لوید آستین، رئیس پنتاگون هم در اظهاراتی مشابه رئیس‌جمهور آمریکا با رد گزارش ماهواره‌ای روس‌ها مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای‌شان از مرز اوکراین، مدعی شد 190 هزار تن از نیروهای روسیه برای ورود به خاک اوکراین آماده می‌شوند و خواستار تقویت قابلیت‌های نظامی ناتو در منطقه شرق اروپا شد. 
در مقابل دستگاه‌های تبلیغاتی غرب تاکنون اشاره‌ای به صف‌بندی حدود 120 هزار نیروی تا بن دندان مسلح ارتش اوکراین- پشت مرزهای دونباس شامل ۲ جمهوری خودخوانده روس‌نشین دونتسک و لوهانسک - که بخشی از آنها را اعضای گروه‌های شبه‌نازی «رایت سکتور» تشکیل می‌دهند، نکرده‌اند. این نیروها در ماه‌های گذشته توسط دست‌کم 160 مستشار نظامی پنتاگون و ده‌ها مستشار انگلیسی ناتو آموزش دیده و به پیشرفته‌ترین تجهیزات آمریکایی و انگلیسی و پهپادهای بیرقدار - در اصل انگلیسی - ساخت ترکیه مجهز شده‌اند. همچنین گزارش‌های متعددی درباره حضور نیروهای نظامی خصوصی بلک‌واتر و برخی گروه‌های القاعده در قالب واحدهای ویژه رزمی ارتش اوکراین به دست آمده است. حدود 2 میلیون روس‌تبار که اکثر آنها دوتابعیتی روس-اوکراینی هستند در منطقه دونباس زندگی می‌کنند. 
رهبران آنچه جمهوری خلق دونتسک (DPR) و جمهوری خلق لوهانسک (LPR) خوانده می‌شوند، از گلوله‌باران شهرهای‌شان توسط ارتش اوکراین خبر داده و دستور مواجهه در خط مقدم با آنها را داده‌اند. دنیس پوشیلین، رهبر DPR در یک ویدئو نیروهایش را برای مقابله با نسل‌کشی مردم دونتسک توسط نیروهای مهاجم اوکراینی تحت امر غرب، فراخوانده است. این در شرایطی است که سایه نسل‌کشی سال 1941 توسط نیروهای آلمان هیتلری و متحدان نازی اوکراینی‌شان بر منطقه شرق اوکراین سنگینی می‌کند. 
شورای امنیت و همکاری اروپا در بیانیه‌ای درباره افزایش قابل ملاحظه خشونت‌های مسلحانه ابراز نگرانی کرد و از طرف‌های درگیر خواست در این وضعیت متشنج، برای آرام کردن اوضاع تلاش کنند. با آنکه وزرای خارجه فرانسه و آلمان از مسکو خواسته بودند از نفوذ خود بر ساکنان دونباس برای جلوگیری از درگیری استفاده کند اما به نظر می‌رسد حمله با هدایت آمریکا و ناتو از سوی متحد اوکراینی آنها آغاز شده باشد. نخستین درگیری‌ها در خط تماس در غرب شهر دونتسک به وقوع پیوسته است که گفته می‌شود طی آنها یک سرباز اوکراینی کشته شد. این در حالی است که از ۳ روز پیش فدراسیون روسیه مرزهایش در روستوف را برای انتقال پناهندگان از این ۲ منطقه گشود و گفته می‌شود دست‌کم 25 هزار تن این سوی مرز اسکان داده شده‌اند. 
همچنین شواهدی از هدف قرار گرفتن زیرساخت‌های این ۲ منطقه وجود دارد. شامگاه جمعه صدای ۲ انفجار مهیب در منطقه خودمختار لوهانسک در شمال دونتسک به گوش رسید. 
به گزارش اسپوتنیک، صدای اول در پی انفجار خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق اوکراین و صدای دوم در لوهانسک نیز ناشی از انفجار یک پمپ بنزین بوده است. دیروز نیز به دنبال برخورد یک خمپاره به آن سوی منطقه مرزی روسیه، در استان روستوف اعلام وضعیت فوق‌العاده شد. مدیر شرکت لوهانسک گاز که مسؤول خط لوله اول است، انفجار مزبور را توسط عامل انسانی دانسته است. 
حتی رسانه‌های وابسته به آمریکا نیز معترفند حملات ارتش اوکراین به مناطق روس‌نشین شرقی با هدایت آمریکا در جهت تحریک روسیه به واکنش متقابل در راستای ایجاد یک جنگ کنترل شده در شرق اروپا به قصد قطب‌بندی نظامی این قاره مانند دوران جنگ سرد انجام می‌گیرد. (مطلب زیر را بخوانید) این در حالی است که سه‌شنبه هفته گذشته تمام نمایندگان دومای دولتی روسیه به قطعنامه درخواست از رئیس‌جمهور این کشور برای تجدیدنظر درباره لزوم به رسمیت شناختن استقلال ۲ جمهوری مردمی و خودخوانده دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین رأی مثبت دادند و حالا این لایحه در کرملین زیر دست پوتین قرار دارد.  در مقابل این حملات، کاخ سفید، روسیه را مسؤول حمله‌های سایبری هفته گذشته به سایت‌های وزارت دفاع و 2 بانک‌ بزرگ اوکراینی معرفی کرده و این کار را جهت بی‌ثبات‌سازی این کشور توصیف کرده است. 
 
* رزمایش هسته‌ای بزرگ روسیه از شرق تا غرب
در این شرایط آغاز رزمایش نیروهای راهبردی هسته‌ای روسیه با مشارکت بلاروس با نظارت پوتین از اتاق وضعیت وزارت دفاع این کشور می‌تواند هشدار جدی به غرب تلقی شود. 
روسیه این مانورهای سالانه را پاییز برگزار می‌کرد اما آمریکایی‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند که مسکو زمان این تمرین‌ها را به ماه فوریه (بهمن) منتقل کرده است تا با تهاجم احتمالی به اوکراین همزمان شود. 
وزارت دفاع روسیه خبر از آغاز این رزمایش شامل پرتاب چندین موشک بالستیک بین‌قاره‌ای از مرزهای اروپایی روسیه به شبه‌جزیره غیرمسکونی کامچاتکا درمنتهاالیه شمال شرق این کشور (اقیانوس آرام شمالی) و پیشرفته‌ترین موشک‌های هدایت‌شونده سازگار با کشتی و زیردریایی داده است؛ از جمله موشک‌های کالیبر و زیکرون که ناتو را بسیار نگران کرده است. همچنین برای نخستین‌بار هواپیماهای گشت روسی به رصد زیردریایی‌های راهبردی آمریکایی در شرق مدیترانه پرداخته‌اند. 
روسیه همزمان با رزمایش راهبردی هسته‌ای سالانه، مجموعه‌ای از رزمایش‌های دریایی بی‌سابقه را در دریای سیاه، شرق دریای مدیترانه، دریای شمال و اقیانوس آرام برگزار می‌کند که به منزله آماده‌باش سراسری تمام نیروهای راهبردی سه‌گانه این کشور شامل قوای هسته‌ای، موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای (ICBMs) مستقر در خشکی و مستقر در زیردریایی و بمب‌افکن‌های با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای می‌شود. 
***
    اشپیگل سند بدعهدی ناتو را فاش کرد     
معتبرترین نشریه آلمانی اسناد خلف وعده ۳ دهه‌ای سازمان پیمان امنیتی آتلانتیک شمالی به مقامات شوروی را فاش کرد. هفته‌نامه اشپیگل جمعه گذشته صورتجلسه نشست 6 مارس 1991 در بن (پایتخت آلمان غربی سابق) بین مدیران سیاسی وقت وزارت خارجه ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان حاوی ارجاعات متعدد به مذاکرات «2+4» درباره اتحاد آلمان را منتشر کرد که در آن مقامات مزبور با یکدیگر هم‌نظر هستند که به مقامات اتحاد جماهیر شوروی تعهد دهند ناتو به قلمرو آلمان شرقی سابق فشار نخواهد آورد.  در این سند که توسط یک استاد علوم سیاسی دانشگاه بوستون آمریکا از میان اسناد طبقه‌بندی شده آرشیو ملی بریتانیا در اختیار اشپیگل قرار گرفته، به نقل از ریموند سیتز، دستیار وقت وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و کانادا آمده است: «ما در مذاکرات 2+4 و همچنین در دیگر مذاکرات به اتحاد جماهیر شوروی اعلام کردیم قصد نداریم از خروج نیروهای شوروی از اروپای شرقی منتفع شویم... ناتو نباید به صورت رسمی یا غیررسمی به شرق گسترش یابد». نماینده بریتانیا در این نشست هم با  اشاره به وجود یک توافق عمومی، اعلام کرده بود عضویت کشورهای اروپای شرقی در ناتو غیرقابل قبول خواهد بود.  یورگن هروبوگ، دیپلمات آلمان غربی نیز در این سند گفته است: «ما در جریان مذاکرات ۲+۴ به صراحت اعلام کرده بودیم ناتو را فراتر از رودخانه اودر (مرز بین آلمان شرقی سابق و لهستان) گسترش نمی‌دهیم. بنابراین ما نمی‌توانیم به لهستان و سایرین پیشنهاد عضویت در ناتو بدهیم». این سند به وضوح مؤید حرف‌های هفته گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در دیدار صدراعظم آلمان در کرملین است که: غربی‌ها به مدت 30 سال با توسعه ناتو به شرق اروپا خلف وعده کرده‌اند.  در عین حال انتشار سند مزبور در مقطع فعلی که تنش میان روسیه و آمریکا و ناتو در اوکراین به اوج خود رسیده، حاکی از آن است که دولت آلمان قصد دارد در مقابل پروژه جنگ‌افروزانه آمریکایی‌ها در شرق اروپا برای ایجاد یک بلوک سخت غربی مقاومت کند. افشاگری اشپیگل در جهت تایید صحبت‌های پوتین درباره دروغ ۳ دهه‌ای ناتو، دیدگاه‌های برخی کارشناسان را درباره اینکه برلین و پاریس قصد دارند برخلاف واشنگتن و لندن، با مسکو به توافق برسند، تایید می‌کند. پیش‌تر گاردین گزارش داده بود امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در دیدارهای جداگانه‌شان با پوتین در مسکو طی 10 روز اخیر به او این قول را داده‌اند که دولت‌های متبوع‌شان به عنوان اعضای ارشد ناتو، همچنان تا آینده‌ای ولو میان‌مدت بر موضع مخالف خود بر وارد کردن اوکراین به این پیمان باقی خواهند ماند. 

***

اعتراف رادیو آزادی به پیش‌بینی دروغ واشنگتن
 ‌طی روزهای اخیر رادیو آزادی، رسانه چندزبانه سازمان سیا برای اوراسیا طی یک رویه هماهنگ، گزارش‌ها و مقاله‌های چندی در بخش‌های روسی، اوکراینی، بلاروسی، رومانیایی، ترکی و ایرانی خود منتشر کرده که در آنها سعی شده پیش‌بینی‌‌های مکرر اما محقق نشده کاخ سفید و دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا درباره حمله قریب‌‌الوقوع روسیه به اوکراین در قالب جنگ روانی توجیه شود. رادیو فردا، شاخه فارسی‌زبان رادیو اروپای آزاد (رادیو آزادی) در پراگ، پایتخت چک که رسما با بودجه دولت آمریکا اداره می‌شود نیز در همین راستا اقدام به انتشار مطالبی تحت عنوان مقاله وارده کرده تا به این بهانه مسؤولیت اعتراف به دروغ بودن ادعاهای اخیر بایدن و مقامات دولتی و نظامی آمریکا در این باره را بر عهده اشخاص حقیقی بیندازد. از آن جمله است مقاله‌ای با عنوان «پایان نیمه اول بازی در مناقشه اوکراین؟» که در آن نویسنده رادیو فردا صریحا به دروغ‌بافی کارفرمایان دولتی آمریکایی‌اش طی هفته‌ها و روزهای اخیر اعتراف می‌کند: «جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای پیرامون بحران اوکراین که تا چهارشنبه ۲۷ بهمن، شروع یا عدم شروع جنگ را در مرکز خود داشت، حالا روی موضوع دیگری متمرکز شده است. این سؤال مطرح بود که این تاریخ دقیق حمله که از سوی آمریکا اعلام شد آیا مبتنی بر اطلاعات دقیق سازمان‌های امنیتی است یا نوعی تبلیغ برای جلب توجه جهانی به خطر تمرکز شرورانه نیروهای روس در اطراف اوکراین و نوعی پیشگیری بر اساس برانگیختن افکار عمومی است که روسیه را برای حفظ تتمه اعتبار لرزان عمومی خود هم که شده از این کار باز دارد یا تبلیغاتی است که محمل و توجیه بیشتری را برای تمرکز و انتقال نیرو و تسلیحات آمریکا به شرق اروپا و تداوم حضور ایالات متحده در کل اروپا فراهم می‌کند؟ هر انگیزه‌ای که در پس این اعلام تاریخ شروع جنگ بود، برای آمریکا ضرر و زیانی نداشت. اگر حمله روسیه واقعا شروع می‌شد، حرف آمریکایی‌ها درست درمی‌آمد و اگر درست درنمی‌آمد، واشنگتن می‌توانست و می‌تواند این مدعا را مطرح کند که واکنش یکپارچه غرب و فرستادن پیام‌هایی یکدست و متحد از تهدیداتی که جنگ می‌تواند برای روسیه به دنبال داشته باشد، و هم حجم فشرده‌ای از کار رسانه‌ای و تبلیغی درباره این حمله، هزینه شروع و پیشبرد یک جنگ برای روسیه را در قیاس با فایده‌اش چنان افزایش داده که کرملین از آن صرف‌نظر کرده است».
***
ادامه ادعاهای بایدن درباره اوکراین
با سپری شدن تاریخ‌های مورد ادعای رئیس‌جمهور آمریکا و دستگاه‌های اطلاعاتی این کشور مبنی بر زمان آغاز حمله احتمالی روسیه به اوکراین، بویژه آخرین آنها یعنی چهارشنبه 27 بهمن، بدون آنکه هیچ تحرک نظامی خاصی رخ دهد، رسانه‌های تحت امر سازمان سیا برای توجیه دروغ‌بافی‌های کارفرمایان‌شان دست و پا می‌زنند (مطلب کناری در همین صفحه را بخوانید) این در حالی است که مقامات روس و در راس آنها ولادیمیر پوتین در واکنش به این ادعاها آنها را دروغ و حتی جوک خوانده و بخشی از جنگ تبلیغاتی طرف آمریکایی و متحدانش در ناتو و دولت مرکزی اوکراین، برشمرده بودند. با این حال ظاهرا جو بایدن در ادامه سیاست‌ورزی خواب‌آلود و نسیان‌زده‌اش، هنوز درباره لو رفتن حربه جنگ روانی پنتاگون و سیا مبنی بر اعلام زمان آغاز حمله روسیه، توجیه نشده است. رئیس‌جمهور سالخورده ایالات متحده که ماه‌هاست مشکل زوال عقل او نقل محافل سیاسی و رسانه‌ای آمریکا و جهان است، پس از نقض شدن آخرین پیش‌بینی‌هایش درباره حمله قطعی روسیه به اوکراین در روز چهارشنبه (16 فوریه)، همچنان به تکرار این ادعای نخ‌نما می‌پردازد. بایدن 79 ساله عصر جمعه در یک سخنرانی تلویزیونی تقریبا با تکرار همان عبارات هفته گذشته خود، مدعی شد همتای روسش ولادیمیر پوتین، تصمیم خود را برای حمله به اوکراین در هفته آینده یا روزهای آتی گرفته است.  او گفت: «روزهای گذشته شاهد نقض‌های مکرر از سوی جدایی‌طلبان طرفدار روسیه (دونباس) بوده‌ایم». بایدن بار دیگر با پیش کشیدن موضوع ویدئوهای منتشره درباره کشته شدن کودکان و شهروندان روس‌تبار دونباس، این فیلم‌ها را ادعاهای گمراه‌کننده روسیه درباره نسل‌کشی در شرق اوکراین در راستای توجیه حمله احتمالی خود خواند.  او همچنین بار دیگر بدون ارائه اطلاعات دقیق و اسناد مشخص تلاش کرد نقشه‌ای موهوم از میدان احتمالی جنگ اوکراین را ترسیم کند. او مدعی شد نیروهای روس از مناطق مرزی متعدد به محاصره اوکراین پرداخته‌اند و انتظار می‌رود روسیه طی روزهای آتی، وارد خاک اوکراین و حتی پایتخت این کشور شود. این در حالی است که دستگاه‌های نظامی و امنیتی آمریکا و کشورهای ناتو همچنان نسبت به تشخیص مسیر حمله احتمالی رو‌س‌ها به سواحل جنوب شرقی اوکراین، استان‌های شرقی دونتسک و لوهانسک، استان خارکی‌یف در شمال شرق یا حمله از شمال این کشور به سمت کی‌یف ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. جالب اینکه بایدن با وجود ادعای آمادگی آمریکا برای دفاع از هر وجب خاک کشورهای ناتو و همپیمانانش، بار دیگر تاکید کرد واشنگتن نیرویی به این کشور اعزام نخواهد کرد.

 


Page Generated in 0/0079 sec