توقیف 1000 موتوسیکلت در 4 ساعت نخست طرح انضباطی
رئیس پلیس پایتخت گفت: از ساعت ۸ تا 12 صبح امروز شنبه (دیروز) که طرح انضباطبخشی تردد موتوسیکلتسواران آغاز شد، 1000 دستگاه موتوسیکلت متخلف توقیف شدند. سردار حسین رحیمی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: این طرح در ۱۰۳ نقطه تهران و شهرری به اجرا درآمده است. در مدت 4 ساعت، 1000 دستگاه موتوسیکلت توقیف شدند که بیشترین تخلفات آنها مربوط به پلاک (پوشاندن پلاک یا فاقد پلاک) بوده است. وی افزود: عبور در مسیر خلاف جهت، عبور در خط ویژه، عبور از پیادهروها و عبور از چراغ قرمز بیشترین تخلفات موتوسیکلتها در این طرح بوده است. رئیس پلیس پایتخت با اشاره به اینکه موتوسیکلتی که در این طرح توقیف شود حداقل ۱۲ ساعت در توقیف پلیس باقی میماند، گفت: جالب است که در این طرح چند دستگاه موتوسیکلت سرقتی کشف و سارقان دستگیر شدند. وی ادامه داد: طرح انضباطبخشی تردد موتوسیکلتسواران با هدف قانونمدار کردن موتورسواران و رعایت حقوق شهروندی به اجرا درآمده است.
***
بنیاد برکت و ارزآوری 14 میلیون دلاری با توانمندسازی صنایع
مشارکت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در توانمندسازی بنگاههای صنعتی، ارزآوری 14 میلیون دلاری را در سال 1400 به دنبال داشته است.
هادی جوهری، معاون تامین نهادهها و مشارکتهای اقتصادی بنیاد برکت گفت: این ارزآوری در سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» حاصل صادرات 8 بنگاه صنعتی مشارکتی بنیاد برکت است که توانستهاند محصولات خود را به کشورهای مختلف از جمله روسیه، ترکیه، عراق و افغانستان صادر کنند. وی ادامه داد: اقلام صادراتی بنگاههای مشارکتی بنیاد برکت شامل محصولاتی همچون شمش روی، سیم و کابل، پوشاک، نوشتافزار، قطعات لوازم برقی خانگی، انواع پریز، لامپ و کلید، سیم مسی، فلوت، لاینر، شیشه سکوریت، لمینیت، رب گوجه و کنسانتره میشود. جوهری درباره فعالیتهای این بنیاد در حوزه توانمندسازی بنگاههای صنعتی توضیح داد بنیاد تا به امروز با حجم کل سرمایهگذاری 80 هزار میلیارد ریالی و با هدف محرومیتزدایی، اشتغالزایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در مجموع اقدام به مشارکت، ارائه تسهیلات و پشتیبانی از 850 بنگاه متوسط صنعتی در سراسر کشور کرده که ایجاد اشتغال برای بیش از 211 هزار نفر را به دنبال داشته است.
***
ممنوعیت دریافت پول نقد در ایستگاههای متروی تهران
شرکت بهرهبرداری متروی تهران اعلام کرد: به منظور کمک به قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا، از ابتدای اسفند دریافت وجه نقد در باجههای فروش بلیت مترو ممنوع است و ارائه بلیت صرفا با کارت بانکی انجام خواهد شد.
همچنین امکان خرید غیرحضوری بلیتهای تکسفره مترو از اپلیکیشنهای گوشی همراه مانند تهران من مهیاست و مسافران میتوانند قبل از مراجعه به ایستگاه با خرید اینترنتی سفر سریعتری را تجربه کنند. استفاده از دستگاههای فروش خودکار بلیت به نام ezpay هم یکی دیگر از راههای خرید بلیتهای تکسفره و شارژ کارت بلیتها در ایستگاههاست که مسافران میتوانند از منوی دستگاه گزینه «شارژ کارت»، «مشاهده موجودی کارت» و «خرید بلیت» را انتخاب کرده و اقدام مورد نظر خود را بدون معطلی در صف انجام دهند.
***
پایش رایگان سلامت گردشگران نوروزی در اماکن تاریخی
مدیرکل دفتر فناوری وزارت میراثفرهنگی گفت: با توجه به نظارت الکترونیک و مدیریت هوشمند بیماریهای واگیر در نوروز ۱۴۰۱، گردشگران هنگام استفاده از امکانات گردشگری سنجش سلامت میشوند. علیرضا طالبی با بیان اینکه سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری (جانا) به سامانه سکوی مدیریت هوشمند بیماری کرونا (سامانه امید) متصل شده است، ادامه داد: در فاز اول، تمام مراکز اقامتی به این سامانه متصل شدند که به شکل برخط بررسی سلامت متقاضی انجام میشود. در فاز دوم، وزارتخانه با استفاده از سکوی مدیریت هوشمند بیماری کرونا روزانه سلامت تمام کارکنان اماکن تاریخی و فرهنگی و موزهها را پایش میکند. وی افزود: در فاز سوم که بزودی اجرایی میشود، گردشگران متقاضی بازدید از موزهها و اماکن تاریخی و فرهنگی در درگاههای سامانه یکپارچه فروش بلیت الکترونیکی، ابتدا کد ملی خود و همراهان را ثبت میکنند و پس از احراز سلامتی آنها مراحل فروش بلیت انجام میشود.
***
دوره آموزشی سربازان اعزامی اسفند «۲۸ روزه» شد
دوره رزم مقدماتی (آموزشی) سربازان اعزامی اسفندماه امسال ۴ هفته تعیین شد. سازمان وظیفه عمومی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیهای از کاهش دوره آموزشی سربازان اعزامی اسفندماه خبر داد. در این اطلاعیه آمده است: با توجه به شیوع موج جدید ویروس کرونا و در پیش بودن سال جدید و ماه مبارک رمضان، برابر ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح مدت آموزش رزم مقدماتی در اسفندماه سال 1400 به مدت 4 هفته تعیین شده است.