printlogo


کد خبر: 246201تاریخ: 1400/12/3 00:00
236 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-19» جان‌باختند
گردش سرعتی «اُمیکرون پنهان»

اُمیکرون همچنان می‌تازد در حالی که هنوز به قله بیماری در پیک ششم نرسیده‌ایم. به گزارش «وطن‌امروز»، ویروس جهش‌یافته اُمیکرون 236 نفر دیگر از هموطنان‌مان را طی یک شبانه‌روز به کام مرگ فرستاد؛ بیماری‌ای که به گفته محققان و کارشناسان بهداشت، پایانش نامشخص است اما برای مقابله با آن باید علاوه بر رعایت پروتکل‌ها واکسیناسیون را نیز تکمیل کرد. این در حالی است که سویه فرعی اُمیکرون (BA.2) به سرعت در حال گسترش در جهان است و اکنون بیش از یک مورد از هر ۵ عفونت جدید کروناویروس شناسایی شده در سراسر جهان را شامل می‌شود. گزارش‌ها از انجمن پزشکی آمریکا حاکی است سویه فرعی اُمیکرون موسوم به BA.2 گاهی اوقات به عنوان «اُمیکرون پنهان» معرفی می‌شود، زیرا دارای جهش‌های ژنتیکی است که می‌تواند تشخیص آن را از نوع دلتا با استفاده از آزمایش PCR در مقایسه با نسخه اصلی اُمیکرون (BA.1) دشوارتر کند.  BA.2 اکنون در ۱۰ کشور شیوع بسیار بالایی دارد: بنگلادش، برونئی، چین، دانمارک، گوآم، هند، مونته‌نگرو، نپال، پاکستان و فیلیپین. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، شواهد اولیه نشان می‌دهد این سویه سرعت انتقال بالاتری دارد اما در این مرحله هیچ شواهدی مبنی بر آسیب‌پذیرتر بودن  BA.2 وجود ندارد و به نظر می‌رسد واکسن‌ها به همان اندازه که علیه سویه اولیه اُمیکرون مؤثر هستند، در برابر این سویه هم مؤثر هستند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد  BA.2 ممکن است ویژگی‌هایی داشته باشد که به اندازه انواع قبلی مانند دلتا، قادر به ایجاد بیماری‌های جدی است. 
 
* دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت درباره قرنطینه کرونایی
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد مدت زمان قرنطینه برای افراد آلوده به کرونا «به شرط تست منفی» از ۱۴ به 7 روز کاهش پیدا کند. این سازمان در دستورالعمل موقت جدید خود آورده است: در مواردی که انجام تست کرونا برای کوتاه کردن مدت زمان قرنطینه امکان‌پذیر نیست، در صورتی که فرد علامتی از بیماری نداشته باشد، قرنطینه ممکن است پس از روز دهم و بدون لزوم به انجام غربالگری پایان یابد. در این گزارش آمده است که خطر انتقال پس ازگذراندن دوره ۱۰ روز قرنطینه حدود یک درصد و حد بالایی آن حدود ۱۰ درصد تخمین ‌زده می‌شود. 
 
* قرنطینه 2 هفته‌ای برای مبتلایان اُمیکرون
در شرایطی که معاون درمان وزیر بهداشت می‌گوید 57 دانشمند برجسته در کمیته علمی ستاد کرونا تأیید کرده‌اند ۵ روز قرنطینه برای مبتلایان اُمیکرون کفایت می‌کند اما سازمان جهانی بهداشت به طور کلی بر قرنطینه ۱۴ روزه برای ابتلا به این سویه کرونا تأکید دارد. این سازمان می‌گوید قرنطینه مبتلایانی که تست کرونا نداده‌اند، می‌تواند ۱۰ روزه باشد و تنها برای افرادی که تست منفی دارند می‌تواند تا ۷ روز کاهش یابد. در این باره عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا با اشاره به توضیحاتی پیرامون پیک ششم کرونا و با تاکید بر اینکه مدت قرنطینه‌ اُمیکرون ۵ روز نیست، گفت: بهتر است مبتلایان به اُمیکرون حداقل ۱۰ روز تا ۲ هفته قرنطینه بمانند و در این مدت از حضور در مشاغل خودداری کنند. دکتر مهرداد حق‌ازلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه از نظر ابتلا به کرونا هنوز در شیب صعودی هستیم، گفت: به نظر می‌رسد این روند تا یک یا ۲ هفته آینده ادامه داشته باشد و پس از آن به قله پیک برسیم. در حال حاضر تعداد بستری افزایش یافته و تعداد مرگ‌و‌میر از حدود ۲۰ مورد به بیش از ۲۰۰ مورد در روزهای اخیر رسیده است. از آنجا که تجربیات جهانی نشان داده مدت پیک اُمیکرون در سایر کشورها به اندازه پیک دلتا طولانی نبوده است، پس از رسیدن به قله حدود ۲ تا ۳ هفته در قله می‌مانیم و بعد به شیب نزولی پیک وارد می‌شویم. وی تاکید کرد: البته موضوع الزامی، رعایت پروتکل‌ها و تزریق واکسن است. در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها ممکن است در طول عید نوروز هم با بیماری درگیر باشیم که در آن صورت لازم است در مسافرت‌ها تجدیدنظر شود. دبیر بورد داخلی کمیته علمی کرونا تاکید کرد: بیشترین مرگ‌و‌میر در افرادی است که یا واکسن تزریق نکرده‌اند یا واکسیناسیون‌شان کامل نشده است. همچنین افراد دارای بیماری زمینه‌ای و مصرف‌کنندگان داروهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند در معرض خطر هستند. وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه جهش اُمیکرون در کودکان می‌تواند سبب بیماری‌زایی بیشتر شود، بهتر است از تجمع بچه‌ها در اماکن سربسته جلوگیری شود، زیرا تعداد قابل توجهی از مدارس ما شرایط استاندارد را ندارند و شرایط زیرساخت و مساحتی در مدارس استاندارد نیست و همین سبب می‌شود امکان رعایت پروتکل‌ها وجود نداشته باشد. توصیه کمیته علمی، بازنگری مجدد در تصمیم‌گیری پیرامون بازگشایی حضوری مدارس است و امیدواریم فعلا حداقل تا آخر اسفند مدارس غیرحضوری فعال باشند. حق‌ازلی با تاکید بر اینکه موضوع قرنطینه ۵ روزه برای اُمیکرون به هیچ وجه صحیح نیست، اظهار کرد: روزهای اول شیوع این سویه CDC آمریکا چنین نظریه‌ای داد و برخی همکاران ما این موضوع را اعلام کردند و تصمیماتی در وزارت بهداشت گرفته شد که قرنطینه ۵ روز باشد اما پس از آن، این مساله در آمریکا هم بازنگری شد و مدت قرنطینه افزایش یافت. بهتر است مبتلایان به اُمیکرون حداقل ۱۰ روز تا ۲ هفته در قرنطینه بمانند و در این مدت از حضور در مشاغل خودداری کنند. 
همچنین عضو کمیته علمی کشوری «کووید-۱۹» درباره کاهش آمار مبتلایان کرونا و افزایش مرگ‌و‌میر بیماران گفت: معمولا آمار مرگ‌و‌میر در کرونا مربوط به بستری‌های ۲ هفته قبل است به همین دلیل نمی‌توان گفت کاهش تعداد مبتلایان امروز منجر به کاهش مرگ‌و‌میرها می‌شود و باید آمار ابتلای ۲ هفته قبل را در نظر گرفت. مجید مختاری تاکید کرد: بسیاری از مرگ‌و‌میرهای کرونایی در اورژانس و‌ آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها مستقیم مربوط به کرونا نمی‌شود و عوارض دیگری همراه با آنهاست که یکی از آنها می‌تواند بیماری‌های زمینه‌ای باشد، بنابراین افزایش آمار ابتلا را باید با توجه به عوامل مختلف در نظر گرفت. وی درباره تزریق دوز سوم واکسن برای افراد مبتلا به اُمیکرون گفت: اطلاعاتی که از مجامع بین‌المللی وجود دارد مبنی بر این است افرادی که به اُمیکرون مبتلا می‌شوند آنتی‌بادی قوی نسبت به این بیماری دارند و تا ۳ ماه ادامه پیدا می‌کند، بنابراین تا ۳ ماه پس از ابتلا بهتر است دوز سوم تزریق شود و در برخی موارد دیده شده اگر فاصله تزریق را کوتاه کنیم ممکن است عوارضی ایجاد شود و در مجموع آنتی‌بادی و ایمنی سلولی که توسط اُمیکرون در بدن ایجاد می‌شود، تا چند ماه باقی می‌ماند. 
***
    مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۳۵ هزار و ۲۷۶ نفر رسید   
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز منتهی به ظهر روز دوشنبه دوم اسفند‌ماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۹ هزار و ۱۱۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲ هزار و ۵۱۴ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۶ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۵۶۲ نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 236 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۵ هزار و ۲۷۶ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۴۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که ۴ هزار و ۸۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۴۶ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۵۲۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۳۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۴ شهرستان در وضعیت نارنجی و 47 شهرستان در وضعیت زرد هستند و هیچ‌کدام از شهرستان‌ها در وضعیت آبی قرار ندارد. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۲ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۶۷۸ نفر دوز اول، ۵۵ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۶۹۷ نفر دوز دوم و ۲۲ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۶۷۹ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۳۹ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۵۴ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز یادشده، ۳۱۹ هزار و ۳۹۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.


Page Generated in 0/0141 sec