printlogo


کد خبر: 246332تاریخ: 1400/12/5 00:00
تهران کانون تحولات منطقه؛ وزیر خارجه عمان با پیام سلطان این کشور به تهران آمد
پیام مسقط

گروه سیاسی: رفت‌وآمدهای دیپلماتیک در منطقه با مرکزیت ایران در میانه مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین و تحولات منطقه غرب آسیا در شرایطی شدت گرفته است که پس از سفر مهم رئیس‌جمهور به قطر، وزیر خارجه عمان روز گذشته وارد تهران شد و با حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در سایه توجه دیپلماسی ایران در دوره جدید به همسایگان بویژه پس از کاهش حضور آمریکا در غرب آسیا، روابط ایران با کشورهای منطقه وارد فصل تازه‌ای از شکوفایی خود شده است. در این میان عمان که همواره روابط خوبی با کشورمان داشته و در مقطعی از تحولات هسته‌ای در سال‌های گذشته میان تهران و واشنگتن میانجیگری کرده است، یکی از همسایگانی است که در حال ارتقای هر چه بیشتر روابط خود با ایران است. پس از سفر چندی پیش حسین امیرعبداللهیان به مسقط، وزیر خارجه پادشاهی عمان روز گذشته به تهران آمد تا دعوت رسمی هیثم بن ‌طارق را به رئیس‌جمهور بدهد. «بدر بن حمد البوسعیدی» ضمن ابراز خرسندی از حضور در تهران گفت: مایه افتخار است که در این سفر نامه سلطان عمان را به برادرش دکتر ابراهیم رئیسی رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران تقدیم می‌کنم. این پیام در رابطه با روابط دوجانبه ۲ کشور است که روابط خوب و تاریخی‌ای است که رشد بسیار خوبی دارد. البوسعیدی ادامه داد: امیدواریم سفر آقای رئیسی در آینده نزدیک به عمان صورت بگیرد تا مرحله جدیدی از روابط و همکاری دوجانبه بین ۲ کشور را داشته باشیم. وزیر خارجه عمان گفت: زمینه‌های مختلف همکاری بین ۲ کشور بویژه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری و فرصت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که می‌تواند مورد توجه ۲ کشور نه فقط در سطح دولتی، بلکه در سطح بخش خصوصی باشد و ما می‌خواهیم این روابط را گسترش دهیم. جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور به ریاست وزرای تجارت ۲ کشور در مسقط برگزار شد که از نتایج این نشست‌ها ابراز خرسندی می‌کنیم و نتایج آن را مورد حمایت قرار داده و پیگیری خواهیم کرد تا اهداف مدنظرمان را محقق کنیم. وی با بیان اینکه زمینه‌های متنوع همکاری بین ۲ کشور زیاد است، خاطرنشان کرد: ارتباط تاریخی در سطح ملت‌های ۲ کشور و جامعه ۲ کشور وجود دارد. وزیر خارجه عمان ادامه داد: روابط سیاسی ۲ کشور مبتنی بر اعتماد متقابل و احترام متقابل و منافع مشترک است که همیشه تلاش می‌کنیم این منافع به نفع هر ۲ کشور و همچنین به نفع منطقه باشد. البوسعیدی اضافه کرد: این منطقه در بخش مهمی از جهان واقع شده است. این فرصت را غنیمت می‌شمارم که بتوانیم درباره مسائل مختلفی که اهمیت زیادی برای هر ۲ کشور دارد رایزنی و گفت‌وگو کنیم. امیدواریم تلاش‌های ما از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز، گفت‌وگو و تشویق دیگران به اعتمادسازی درباره مسائلی که منطقه ما با آن مواجه است، بتواند امنیت و شکوفایی و رفاه را برای ملت‌های‌مان به ارمغان بیاورد.
 
* ملاقات با رئیسی
همچنین رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در دیدار «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه عمان با تشکر از دعوت رسمی سلطان عمان برای سفر وی به این کشور، گفت: بدون تردید این تعاملات می‌تواند در تحکیم روابط ۲ کشور و حل مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مؤثر باشد. رئیسی با اشاره به اینکه مواضع دولت عمان مواضعی خوب و متین بوده است و تفاوت قابل توجهی با رفتار برخی کشورهای منطقه دارد، خاطرنشان کرد: توجه عمان به فلسطین و یمن و مسائل منطقه قابل توجه است. رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در نگاه دولت عمان توجه به امنیت منطقه، جهان اسلام و مظلومان غرب آسیا وجود دارد، بیان داشت: مناسبات ما با عمان مناسبات خوبی است اما در حوزه مسائل اقتصادی و تجاری زمینه توسعه بیشتری وجود دارد و ظرفیت‌های قابل توجه هر ۲ کشور می‌تواند در رشد روابط اقتصادی و تجاری به کار گرفته شود. حجت‌الاسلام رئیسی همچنین با دعوت از سلطان عمان برای سفر به تهران، تأکید کرد: اراده و سیاست ما در جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با کشورهای دوست بویژه عمان است. 
 
* امیرعبداللهیان: موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات وین باقی مانده است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات وین باقی مانده است، تصریح کرد: تحت هیچ شرایطی در مذاکرات از خطوط قرمز خود عبور نخواهیم کرد. حسین امیرعبداللهیان چهارشنبه چهارم اسفندماه پس از دیدار و گفت‌وگو با «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه سلطنت عمان در نشست خبری مشترک حضور یافت. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات جاری در وین گفت: مذاکرات وین به مرحله حساس و مهمی رسیده است. امروز مذاکرات وین و مسائل منطقه را با همتای عمانی مورد بحث قرار دادیم. همچنان موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات وین باقی مانده است. من در مونیخ و آقای باقری در وین به صراحت به طرف‌های غربی و به بورل تأکید کردیم به هیچ وجه در مذاکرات وین از خطوط قرمز خود عبور نخواهیم کرد. امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما تحت هیچ شرایطی در مذاکرات وین از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران عبور نخواهیم کرد و پایبندی خودمان را به این مساله با قوت نشان خواهیم داد. لازمه هر گونه مذاکره‌ای را مفید بودن آن می‌دانیم و اینکه منافعی برای ملت بزرگ ایران در آن مذاکره متصور باشد. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: لذا در مجموعه مذاکرات وین تا اینجا خوشبین هستیم و امیدواریم اندک موضوعات حساس و مهم و باقیمانده در مذاکرات با واقع‌بینی طرف غربی طی روزهای آینده به نتیجه برسد و از تلاش‌هایی که در بیش از ۹ ماه گذشته در وین حاصل شده به این نتیجه برسیم که همه طرف‌های مقابل ما در بازگشت به تعهدات کامل خودشان ذیل توافق سال ۲۰۱۵ در وین پایبند خواهند ماند. 
***
    توانمندی هسته‌ای چون شمشیر داموکلس باید بالای سر عهدشکنان باشد 
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی سه‌شنبه در توئیتی نوشت: توانمندی صلح‌آمیز هسته‌ای ‫ایران‬ باید چون شمشیر داموکلس همواره بالای سر عهدشکنان باقی بماند تا تضمینی واقعی برای اجرای تعهدات‌شان باشد. وی افزود: سال ۹۷ پس از خروج ‫آمریکا‬ از برجام، بهتر بود مطابق تدبیر رهبری از این «تضمین ذاتی» بیشتر و تاثیرگذارتر استفاده می‌شد. ‬

Page Generated in 0/0060 sec