اصولا دیگر باید برایمان عادی شده باشد، بعد از درخشش و گلزنی به یوونتوس، چلسی و لیورپول نباید گلزنی طارمی مقابل لاتزیو این همه برای ما جذاب باشد اما آنچه پنجشنبه شب مهاجم ملیپوش ایران در ورزشگاه المپیکوی رم انجام داد، آدرنالین همه ما را بالا برد. گزارشگر پرتغالی که مشخص بود هوادار دوآتشه پورتو است، در طول 90 دقیقه شاید نزدیک به 100 بار نام مهدی طارمی و ایران را تکرار کرد و چیزهایی را میگفت که من نمیفهمیدم ولی از لحنش مشخص بود چقدر از حضور طارمی در تیمشان خوشحال است. در آن سو اما هواداران افراطی لاتزیو بودند که لابد از خود میپرسیدند این شماره 9 پورتو کیست و از کجا آمده است؟ لاتزیو امید داشت با برتری مقابل پورتو به مرحله بعد صعود کند اما با سد محکمی به نام مهدی طارمی روبهرو شد که یک پنالتی از آنها گرفت، خودش توپ را درون دروازه جا داد و سپس یک پاس گل چیپ هنرمندانه به همبازیاش داد تا با همین ۲ گل پورتو به تساوی ۲ - ۲ برسد و به مرحله بعد لیگ اروپا صعود کند. اما برویم سراغ متن ماجرا؛ با حضور پورتو در لیگ اروپا، مهدی طارمی فرصت گلزنی در این رقابتها را هم پیدا کرد. او در جریان بازی رفت مقابل لاتزیو (1-2 به سود پورتو) نیمکتنشین بود تا یک بازی دیگر برای گلزنی در این جام صبر کند؛ کنسیسائو برخلاف بازی رفت، در تقابل برگشت ۲ تیم طارمی را در ترکیب اصلی قرار داد. ستاره ایرانی پورتو تنها یک نیمه برای گلزنی زمان نیاز داشت و توانست در ورزشگاه المپیکو دروازه لاتزیو را باز کرده و این تیم و ورزشگاه معروفش را هم به لیست گلزنیهایش اضافه کند.
با وجود گلزنی مقابل یووه و چلسی هنوز شاید مهدی طارمی تصمیم عجیب داور در بازی فصل گذشته مقابل اتلتیکومادرید را هضم نکرده باشد؛ جایی که با هوشیاری، خود را به پاس رو به عقب مدافع حریف به دروازهبان رساند تا با ضربه نوک پایش توپ را به تور بچسباند. داور پس از بازبینی صحنه در VAR، گل طارمی را مردود اعلام کرد و این در حالی بود که برخورد شدیدی بین او و اوبلاک هم شکل گرفته و موجب سرنگونیاش شده بود. پنجشنبهشب اما VAR برای ستاره ایرانی پورتو خوشیمن بود و ورق را به سود مهدی برگرداند. در حالی که با گل دقایق نخست میزبان، شاگردان کنسیسائو از حریف عقب افتاده بودند، طارمی در محوطه جریمه یکی از تخصصهای اصلی خود برای رسیدن به گل را امتحان کرد؛ سرنگونی هنرمندانه.
مهدی طارمی در دقایق پایانی نیمه اول در برخورد با مدافع حریف به سبک همیشگیاش روی زمین افتاد. داور بیدرنگ در سوت خود دمید اما تصمیمش به ضرر پورتو بود. دنیس آیتکین، داور آلمانی این دیدار حرکت طارمی را تمارض تشخیص داد و او را با کارت زرد جریمه کرد؛ این همان تصمیمی بود که چیرو ایموبیله، ستاره تیم ملی ایتالیا و زننده تکگل لاتزیو، بابت آن داور را مورد تشویق قرار داد. چند لحظه بعد اما داور و دستیارانش در اتاق VAR مکالمه کوتاهی انجام دادند که آیتکین را مجاب به بازبینی صحنه کرد. مهاجم پورتو در این لحظات با چهره مصممی که همیشه از او سراغ داریم در انتظار تغییر تصمیم داور بود؛ این بار VAR برای طارمی خوشیمن بود و داور پس از بازبینی صحنه، رأی خود را 180 درجه تغییر داد و با اعلام ضربه پنالتی، کارت زرد شماره 9 پورتو را هم پس گرفت.
تغییر تصمیم داور باعث شد تا خوشحالی و تشویق ایموبیله و همتیمیهایش به خشم و گلایه تبدیل شود. در این حین طارمی خشنود از به نتیجه رسیدن پروژه خودش، در حال کاشتن توپ در نقطه پنالتی بود. با وجود تشخیص و شیرجه خوب دروازهبان لاتزیو، شوت زمینی طارمی به سمت چپ دروازه به قدری کات داشت که در گوشهترین قسمت ممکن جا خوش کرد و باعث به تساوی کشیدن بازی پیش از پایان نیمه اول شد.
طارمی نیمه دوم هم به درخشش خود در قامت ستاره ادامه داد. بعد از گرفتن پنالتی و گلزنی در نیمه اول، این بار نوبت یک پاس از ستاره پورتو بود؛ مهدی به زیباترین شکل ممکن، گل دوم تیمش را برای یوریب ساخته و پرداخته کرد و این بازیکن، لقمه آماده او را با دقت کافی به تور دوخت. در حالی که لاتزیو در میان تشویق بیامان تماشاگرانش به دنبال زدن گل دوم بود، طارمی در دقیقه 68 روی خط محوطه جریمه صاحب توپ شد؛ او بیدرنگ و با یک ضربه نرم، توپ را از بالای سر ۴ مدافع لاتزیو عبور داده و به یوریب رساند تا یکی از زیباترین پاس گلهای این فصل لیگ اروپا به نامش ثبت شود. دقایقی بعد، طارمی با یک شوت کاتدار و بینقص در داخل محوطه جریمه، میرفت که سومین ضربه را هم به لاتزیو بزند ولی این ضربه با اختلاف میلیمتری از کنار دروازه راهی اوت شد.
ستاره ایرانی پورتو بعد از انجام موفقیتآمیز ماموریت خود در دقیقه 78 با اوانیلسون تعویض شد. در 12 دقیقهای که طارمی در ترکیب تیمش نبود، لاتزیو حملات زهرداری را روی دروازه پورتو ایجاد کرد که یکی از آنها (دقیقه 4+90 دنیلو) به گل تبدیل شد؛ این گل اما تاثیری در پیروزی شاگردان کنسیسائو در مجموعه ۲ دیدار رفت و برگشت نداشت و آنها توانستند با برتری 4 بر 3 راهی مرحله بعدی لیگ اروپا و حریف لیون فرانسه شوند.
***
ظلمی که 90 در حق طارمی کرد
اتفاق مهم بازی همانطور که شرحش رفت مربوط به صحنه برخورد طارمی با مدافع حریف بود که داور آلمانی به زعم خود تصور کرد طارمی قصد فریب او را دارد و به اشتباه ابتدا به او کارت زرد نشان داد. یک حقخوری واضح تا قبل از تصحیح که حدود 5 سال قبل، مهدی بعد از آن برنامه معروف نود، بارها در ایران آن را تجربه کرد و فقط با التماس به داوران میگفت به خدا من را زدند. آن روزها از VAR خبری نبود اگر چه حالا هم در لیگ ما از وجود این تکنولوژی عدالتمحور خبری نیست اما در اروپا VAR هست تا لازم نباشد طارمی با قسم و التماس به داوران بگوید روی من خطا شده و شما به اشتباه تصور میکنید شیرجه میروم. داور آلمانی در نیمه نخست بازی همان اشتباهی را کرد که بسیاری از داوران ایران در لیگ شانزدهم در حق طارمی انجام دادند اما وقتی او به VAR رجوع کرد، متوجه شد بیجهت به این ایرانی، سلطان گرفتن پنالتی نمیگویند، و او به گونهای در مسیر مدافعان قرار میگیرد که برای آنها چارهای نماند جز زدنش. اگر هم مدافعی او را نزند، همان توپ را برمیدارد و تبدیل به گل میکند. اما زمانی که در نیمفصل نخست لیگ شانزدهم، او موفق به گرفتن این پنالتیها شد، برنامه نود آیتم ویژهای در این مورد ساخت و به جای آنکه توضیح دهد طارمی بهدرستی موفق به گرفتن پنالتی میشود، این شائبه را در ذهن داوران به وجود آورد که او سلطان شیرجه و فریب است. از فردای آن روز بود که هر هفته در همان برنامه عادل فردوسیپور، کارشناسان تقریبا هر چند بازی یک بار، میگفتند مدافع حریف روی طارمی خطای پنالتی کرده و داور مسابقه آن را نگرفته است. به صورت محسوسی تعداد پنالتیهای گرفته شده بعد از آن برنامه کم شد و نکته جالبتر اینکه در همان نود بعدا کارشناسان مرتب به اشتباه داوران در این باره اشاره میکردند. آن آیتم اما کار خودش را کرد و پرسپولیس از این موضوع متضرر شد ولی حالا در فوتبال اروپا خوشبختانه VAR وجود دارد و اگر برنامهای مشابه نود هم در آنجا باشد، عوض مسموم کردن ذهن داوران، به این موضوع میپردازند که چگونه این فوتبالیست با هوش خود، قدرت بدنی و سرعت انفجاریاش، مدافعان حریف را به اشتباه میاندازد تا عوض زدن توپ، پاها یا بدنش را بزنند.