محمدامین علیدوست: روز بیستوچهارم رجبالمرجب، سالروز فتح قلعه خیبر به دست مسلمانان با مجاهدتهای خیرهکننده کرار غیرفرار، حضرت امیرالمومنین(ع) است؛ فتحالفتوحی که هیمنه پوشالی دشمنان دین حق و عدل را درهم شکست و یهود مستکبر را از اریکه قدرت به زیر کشاند. اما قبل و بعد از واقعه فتح خیبر، اتفاقات قابل توجه و تاملی درباره تقسیم غنائم افتاد که حتی قرآن کریم نیز به آن پرداخته است. بازخوانی وقایع آن روزها از جهت شناختن و دفع خطر طماعان و نان به نرخ روزخوران که در همه حرکتهای قدسی حضوری فعال دارند، ضروری به نظر میآید. طبق روایات، هنگامى که پیامبراعظم(ص) از حدیبیه بازمىگشتند به فرمان خدا، مسلمانان شرکتکننده در حدیبیه را بشارت به فتح خیبر دادند و تصریح فرمودند در این پیکار فقط آنها شرکت کنند و غنائم جنگى مخصوص آنهاست، و تخلفکنندگان را نصیبى از این غنائم نخواهد بود! امـا دنیاپرستان ترسو همین که از قرائن فهمیدند پیامبر(ص) در جـنگى کـه در پیش دارد قطعا پیروز مىشود و غنائم فراوانى به دست سپاه اسلام خـواهد افتاد، از فرصت استفاده کرده، خدمت پیامبر(ص) آمدند و اجازه شرکت در میدان خیبر را خواستند!
نهتنها در این مورد کـه در موارد دیگر نیز مىبینیم این تنپروران طماع سراغ لقمههاى چرب و کمدردسر مىرفتند، و از میدانهاى سخت و خطرناک و دوردست گریزان بودند.
قـرآن کریم در آیه 15 سوره «فتح» به این گروه سودجو و فرصتطلب مىگوید: «آنها مىخواهند کلام خدا را تغییر دهند؛ یریدون ان یبدلوا کلامالله».
سـپـس مىافـزایـد: «بـه آنها بگو: شـما هرگز نباید به دنـبال ما بـیایید (و حق ندارید در این مـیدان شرکت کنید)؛ قل لن تتبعونا».
خداوند دستور داده غنائم خیبر مخصوص اهل حدیبیه باشد و احدى با آنها در این امر شرکت نکند!
ولى این متخلفان بىشرم و پرادعا، باز از میدان درنمىروند و شما را متهم به حسادت مىکنند و بزودى مىگویند: مطلب چنین نیست، بلکه شما نسبت به ما حسد مىورزید (فسیقولون بل تحسدوننا).
سرانجام پیغمبر اکرم(ص) طبق نقل تواریخ، غنائم خیبر را تنها بین اهل حدیبیه تقسیم کردند و حتى کسانى که در حدیبیه بودند و مـوفق بـه شرکت در غزوه خیبر نشدند سهمى براى آنها قرار دادند، البته این موضوع یک مصداق بیشتر نداشت و آن جابربنعبدالله بود.
بدین ترتیب خداوند متعال و رسول اکرم(ص) دست طماعان و سودجویان را کوتاه کردند.