آزادسازی ۴۷۰۰ متر مربع از اراضی حریم رودخانه فرحزاد؛ جریان رفع تصرفات از رودخانه کرج به فرحزاد رسید
مهدی جابری: دستور قاطع رئیس قوه قضائیه برای رفع تصرف اراضی ملی و طبیعی فقط به حریم رودخانه کرج محدود نماند و اکنون جریان قانونی عدالت برای آزادسازی حریم رودخانهها و استفاده عمومی از آنها به رودخانه فرحزاد رسیده است.
به گزارش «وطنامروز»، اواخر دیماه امسال حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیتالمال، دستورات لازم برای مقابله قاطعانه با متجاوزان به اراضی عمومی و منابع طبیعی کشور را صادر کرد.
پس از صدور این دستور و در نخستین اقدام، تخریب ساختمان قدیمی قوه قضائیه در بستر رود کرج آغاز شد تا ثابت شود که قوه قضائیه در این مسیر با هیچ فرد و نهاد خاصی تعارف ندارد.
چند روز بعد از این اقدام، ساختمان وزارت نیرو در حریم رودخانه کرج تخریب شد و سپس نوبت به ساختمانهای وزارت فرهنگ، وزارت کشور، بنیاد شهید، نیروی انتظامی و چند نهاد دیگر رسید.
آزادسازی حریم رودخانهها و اراضی طبیعی از ساختوسازهای غیرمجاز، بدون کوچکترین تبعیض و ملاحظه در حال پیگیری و انجام است تا بر همگان ثابت شود اجرای قانون و رفع تصرفات نهتنها دوست و آشنا نمیشناسد، بلکه ساختمانهای غیرمجاز متعلق به دستگاههای حاکمیتی در اولویت تخریب است!
یکی از ابعاد امیدبخش در روند آزادسازی سواحل و حریم رودخانهها، پیوستن دولت به این جریان بود؛ جایی که سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور دستوراتی برای آزادسازی سواحل دریای خزر صادر کرد و سپس موج آزادسازیها به خلیجفارس رسید تا دیوارهای محوطه مربوط به ریاستجمهوری در جزیره قشم تخریب شود.
اینچنین بود که همراهی و تفاهم قوای مجریه و قضائیه در برخورد قاطعانه با ساختوسازهای غیرمجاز و متصرف آشکار شد. همچنین قدردانی نمایندگان مجلس از این اقدامات در راستای حفظ حقوق مردم و منابع طبیعی و ملی، نشان از همراهی قوه مقننه با قوای دیگر داشت.
* آزادسازی 4700 مترمربع از حریم رودخانه فرحزاد
روز گذشته دادستان عمومی و انقلاب تهران از آزادسازی ۴۷۰۰ مترمربع از اراضی حریم و بستر رودخانه فرحزاد خبر داد.
بنا بر اعلام مرکز رسانه قوه قضائیه، علی صالحی اظهار داشت: در راستای عمل به منویات ریاست قوه قضائیه در زمینه لزوم رفع تصرف حریم سواحل و رودخانهها و برخورد با متعدیان به منابع طبیعی، ۴۷۰۰ مترمربع از اراضی حریم و بستر رودخانه فرحزاد در شمال غرب تهران آزادسازی شد.
وی افزود: این آزادسازی در محدوده حریم و بستر رودخانه فرحزاد به مساحت ۴ هزار و ۷۵۶ مترمربع که توسط افراد سودجو تصرف شده بود، صورت گرفت که با توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز و آسیب به محیطزیست در این منطقه، به سرعت مستحدثات غیرقانونی تخریب و این اراضی آزاد شد.
صالحی خاطرنشان کرد: همه کسانی که برخلاف ضابطه و قانون به اراضی ملی و عرصههای طبیعی تعدی کنند در اسرع وقت با برخورد قضایی مواجه خواهند شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران تأکید کرد: مقابله قاطع با زمینخواران و متصرفان غیرمجاز یکی از مهمترین اولویتهای دادسرای عمومی و انقلاب تهران است و در این باره، هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
* روددره فرحزاد تفرجگاه عمومی میشود
آزادسازی رودخانه فرحزاد از ساختوسازهای غیرمجاز توسط دستگاه قضایی در کنار اقدامات مدیریت شهری تهران، نیروی انتظامی و سازمانهای مردمنهاد در ۲ ماه گذشته برای پاکسازی طبیعت این رودخانه و جمعآوری معتادان متجاهر، در نهایت منجر به ایجاد تفرجگاه عمومی در این منطقه خواهد شد.
چندی قبل اجرای طرح ضربتی جمعآوری معتادان متجاهر در روددره فرحزاد با تاکید شهردار تهران، دستور مقامات قضایی و خواسته شهروندان این محله آغاز شد و طی آن حدود ۴۰۰ معتاد متجاهر و کارتنخواب در دره فرحزاد شناسایی و با رعایت احترام و کرامت انسانی به مراکز مربوط تحویل شدند تا در برنامههای کارآفرینی و آموزشهای تخصصی فنی و حرفهای حضور یابند.
در همین باره احسان شریفی، شهردار منطقه 5 تهران گفت: دره فرحزاد از لحاظ زیست محیطی و طبیعت جذاب آن، بسیار قابل اهمیت است. این دره در طول سالیان طولانی، مسیر تردد زائران امامزاده داوود بوده است و همواره از نقاط گردشگری و تفریحی شمال تهران به شمار میرود.
وی افزود: با دستور رئیسجمهور که شهردار تهران را متولی طرح امنیت اجتماعی تهران و مبارزه با آسیبهای اجتماعی معرفی کرد، قرارگاهی با حضور اعضای سپاه، بسیج، نیروهای انتظامی، مقامات قضایی، بهزیستی و شهرداری تهران تشکیل شد.
شریفی با اشاره به گام بعدی این طرح، ادامه داد: براساس دستور شهردار تهران، سازمان پارکها و فضای سبز متولی ایجاد اکوپارک در این محدوده و به تعبیری امتداد شمالی بوستان نهجالبلاغه خواهد بود. امیدواریم در آینده نهچندان دور، مردم لذت بهرهمندی از این طبیعت زیبا را داشته باشند.
شهردار منطقه 5 تهران با بیان اینکه طرح پاکسازی دره فرحزاد چندوجهی است، تاکید کرد: در این طرح شرکت تامین آب تهران که ظرفیت بالایی برای پاکسازی رودخانه دارد، شهرداری را همراهی میکند. از سوی دیگر اگر طرح اکوپارک و ایجاد بوستان در روددره فرحزاد اجرا شود، به نحوی امنیت و آسایش پایداری در محدوده خواهیم داشت و دیگر محل تجمع معتادان متجاهر نخواهد بود.
* سواحل آزاد شده را رها نکنید
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به لزوم انجام کارهای عمرانی برای ایجاد فضای بهینه در جوار سواحل آزاد شده گفت: این اعمال یا نیاز به سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد یا باید دولت سرمایهای را برای این امور در اختیار مدیریت شهری قرار دهد.
سیدمحسن طباطباییمزدآبادی در گفتوگو با تسنیم، ضمن اشاره به ابلاغیه دولت برای آزادسازی 100 درصدی سواحل شهرهای جنوبی و شمالی کشور اظهار داشت: بر اساس ماده 63 قانون برنامه چهارم توسعه، دولت موظف شده است با اولویت دریای خزر، تمام وزارتخانهها و مؤسسات دولتی را به شکلی ساماندهی کند که تا پایان برنامه چهارم، عقبنشینی 60 متر حریم دریا به صورت 100درصدی انجام شود.
وی افزود: آزادسازی سواحل نهتنها در بحث گردشگری که خود صنعتی بسیار مهم است، مؤثر واقع خواهد شد بلکه مزایای فراوانی برای هر استان ساحلی خواهد داشت. کما اینکه این منافع و منابع به چرخه اقتصادی دولت باز خواهد گشت.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: رقمی حدود 200 هزار میلیارد تومان برای احیای این مکانها نیاز است تا بتوان فضا را بازسازی و نوسازی کرد و به سوددهی رساند.