با آنکه آمار مبتلایان و جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور سیر نزولی دارد اما کارشناسان بهداشت تاکید دارند افت آمارها را نباید پایان کرونا تلقی کرد و تا زمان ریشهکنی این بیماری باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود. به گزارش «وطنامروز»، هرچند شمار شهرهای قرمز و نارنجی کرونا کاهشی شده و آمار مبتلایان به این بیماری در سراشیبی قرار گرفته است اما با توجه به در پیش بودن تعطیلات نوروزی، توجه به تکمیل واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای حفظ جان خود و دیگران ضروری است تا کثرت مسافرتها اُمیکرون را به چرخش درنیاورد. در این باره رئیسجمهور دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ایام و اعیاد پیش رو گفت: حضور در گردهماییها و جشنها، رفتن به مسافرت و حضور در کاروانهای راهیان نور با رعایت اصول بهداشتی بلااشکال است. دکتر سیدابراهیم رئیسی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: به روال هر سال در ایام و اعیاد پیش رو اجتماعات و گردهماییهایی داریم که با توجه به وضعیت شیوع بیماری کرونا، ستاد ملی کرونا با برگزاری این مراسمها در صورت رعایت اصول و فاصله بهداشتی و زدن ماسک مخالفتی ندارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه اولویت برای مسافرت و نیز حضور افراد در کاروانهای راهیان نور نیز تزریق ۳ دوز واکسن است، افزود: البته برابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، اگر کسی دوز سوم واکسن را تزریق نکرد نیز میتواند با ارائه نتیجه منفی آزمایش کرونا از خدمات اجتماعی استفاده کرده یا در گردهماییها حضور یابد و به سفر برود. دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه سیاست اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا اقناع عمومی برای تزریق ۳ دوز واکسن کروناست، اظهار داشت: با روشهای مختلف تبلیغی به مردم توضیح دهید که تزریق ۳ دوز واکسن تا چه اندازه برای سلامتی خودشان و صیانت از سلامتی دیگران موثر است. رئیسجمهور با بیان اینکه از هر امکان و ابزار تبلیغی استفاده کنید تا مردم ترغیب به تزریق واکسن کرونا شوند، تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دوز سوم واکسن را تزریق کردهاند نیز میتواند در ایجاد انگیزه و ترغیب مردم به واکسیناسیون بسیار موثر باشد. رئیسی در ادامه با تاکید بر لزوم ایجاد هماهنگی و انسجام در بخش اجرایی موضوع مقابله با شیوع کرونا خاطرنشان کرد: اینکه در عرصه علمی نظرات متفاوتی درباره شیوههای مقابله با کرونا وجود داشته باشد، نهتنها اشکالی ندارد، بلکه میتواند منشا نتایج مفیدی هم باشد اما در عرصه عمل و اجرای دستورالعملهای مصوب بهداشتی باید یکپارچگی و هماهنگی کامل وجود داشته باشد. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع یکسانسازی تعرفههای پرستاری اشاره و تاکید کرد: این موضوع مطالبه جدی جامعه پرستاری کشور است که رهبری معظم انقلاب اسلامی نیز ۲ بار اجرای آن را مورد تاکید قرار دادهاند، لذا باید هر چه سریعتر اجرایی شده و دستور ایشان با تاخیر و کندی مواجه نشود. دکتر رئیسی همچنین درباره نیازمندیهای انبارهای سازمان هلالاحمر کشور گفت: سازمان هلالاحمر یکی از مهمترین نهادهای امدادی کشور است که انبارهای آن هیچگاه نباید با کاستی و نقص اموال مواجه باشند. این نهاد امدادی باید هر لحظه برای ارائه خدمات آمادگی کامل داشته باشد. رئیسجمهور به موضوع صادرات واکسن کرونا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت با لحاظ و تامین نیازمندیهای داخلی نسبت به شناسایی بازارهای هدف برای صادرات واکسن و نیز اهدای واکسن به کشورهایی که توانایی خرید واکسن ندارند، اقدام کند. رئیسجمهور دیروز همچنین با حضور در ساختمان مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی علاوه بر رونمایی از سامانه امداد هوشمند (سها)، پروژه خودکفایی و توانمندسازی ۵۴ هزار خانوار کمیته امداد و همچنین ۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی احداث شده برای مددجویان سراسر کشور را افتتاح کرد.
* ۱۵۴ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴ هزار و ۸۹ بیمار جدید «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۵۴ نفر نیز به دلیل این بیماری جان باختند. بر این اساس از ظهر روز جمعه تا ظهر روز شنبه، ۴ هزار و ۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۹۱۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۱۵۴ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۷ هزار و ۷۴۷ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۴ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند همچنین ۳ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است در حال حاضر ۱۴۸ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. بنا بر گزارش وزارت بهداشت، تاکنون ۲۳ میلیون و ۷۷۳ هزار نفر در کشور موفق شدهاند ۳ دوز واکسن را بزنند. همچنین تاکنون ۶۳ میلیون و ۷۷ هزار و ۵۳۱ نفر دوز اول، ۵۵ میلیون و ۶۸۵ هزار و ۷۰۸ نفر دوز دوم و ۲۳ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۴۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بدین ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۱۸۰ دوز رسید.