printlogo


کد خبر: 246801تاریخ: 1400/12/19 00:00
اجرای قانون و برخورد قاطع با تخلفات ساخت و ساز از حریم رودخانه‌ها به فضاهای شهری رسید
تخریب پل پالادیوم بعد از 4 سال!

مهدی جابری : پل معروف و جنجالی پالادیوم بعد از 4 سال بلاتکلیفی و «اما و اگر» بالاخره روز گذشته با رای نهایی دستگاه قضا و اقدام شهرداری تهران تخریب شد تا روند مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز وارد مرحله‌ای جدید و امیدبخش شود. 
به گزارش «وطن‌امروز»، پس از آنکه در ماه‌های اخیر شاهد تخریب ویلاها و بناهای غیرمجاز حاشیه رودخانه کرج توسط قوه ‌قضائیه و بدون توجه به جایگاه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مالکان آنها بودیم، صبح روز گذشته رای قطعی ماده ۱۰۰ شهرداری تهران برای جمع‌آوری تخلفات مجتمع تجاری پالادیوم اجرایی شد تا برای صاحبان ثروت و قدرت اقتصادی یک خط و نشان بزرگ و پررنگ کشیده شود. 
با اجرای حکم تخریب پل غیرقانونی پالادیوم، اکنون باید منتظر صدور و اجرای حکم‌های تخریب برای ساخت‌وسازهای ریزتر و درشت‌تر از پالادیوم باشیم تا متخلفان بدانند که از این به بعد نمی‌توانند قوانین را با پرداخت پول‌ و خسارت دور بزنند!
 
* حواشی پالادیوم در سال‌های قبل
دی‌ماه 1398 یعنی بیش از ۲ سال قبل بود که رئیس وقت کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از احتمال قطعی شدن توافق اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ با مالک پالادیوم برای حفظ تونل و پل غیرقانونی این پاساژ خبر داد و گفت: اعتقاد ما این است که مالک مرتکب تخلف محرز شده و ماده 100 باید هر چه زودتر برای تخریب این سازه‌ها اقدام کند اما با گذشت ۲ سال (از 1396 به بعد) هنوز تکلیف قطعی این ماجرا روشن نشده است!
بنا به گفته او، اصل ساخت این پاساژ مشکل دارد چرا که زمین آن باغ بوده اما دیوان عدالت اداری رای شورا مبنی بر باغ بودن را ابطال می‌کند و این درست نیست که مالکی برای افزایش ارزش افزوده ملکش تونلی از زیر خیابان و پلی بر فراز خیابان ایجاد کند. رئیس وقت اداره کل امور اجرایی کمیسیون ماده 100 در واکنش به این اظهارنظر گفت: کمیسیون‌های ماده 100 شهرداری براساس قانون صرفا مرجع صدور رای هستند. این کمیسیون‌ها چه در ارسال پرونده و چه در اجرای رای صادرشده هیچ دخالتی ندارند. درباره پالادیوم، مدتی است که در حال بررسی این پرونده هستیم و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم تا رأی صادر کنیم!
بعد از این اظهارنظر بود که رئیس وقت کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بار دیگر در صحن شورا به تعلل صدور رای واکنش نشان داد و طی تذکری اظهار داشت: معاونت قضایی دادستان کل کشور چندین بار به شورا و شهرداری درباره این تخلف نامه نوشته است، همچنین در کمیسیون ماده 100 به این تخلفات رسیدگی شده، مشاور وزیر راه سابق نیز نسبت به آن هشدار داده، سازمان بازرسی شهرداری تهران گزارش کاملی از تخلفات تهیه کرده است و رأی بدوی این مجتمع صادر شده اما با رایزنی مالک و شهرداری منطقه، تلاش می‌شود رأی تجدیدنظر به تأخیر بیفتد!
با این حال حمید موسوی، شهردار وقت منطقه یک در واکنش به شائبه توافق شهرداری منطقه با مالک پالادیوم گفت: درباره پالادیوم نه تصمیم به توافق داریم و نه اقدام به توافق کرده و نه حتی مالک تقاضای توافق داشته است؛ هر چند باید بگویم شهرداری منطقه یک، در مقامی نیست که مایل بودن یا نبودنش برای توافق، تاثیری در حکم قضایی داشته باشد اما ‌ای کاش مقداری از حساسیت این روزها درباره پالادیوم، در زمان ساخت و تخلف وجود داشت تا به این نقطه نمی‌رسیدیم. 
 
* تخریب پل غیرقانونی در حضور مقامات و شهروندان
به رغم مقاومت 4 ساله و اما و اگرهایی که برای مقابله با پل غیرقانونی پالادیوم وجود داشت، صبح روز گذشته اتفاقی افتاد که دلگرمی شهروندان را مبنی بر مقابله با تخلفات ساخت‌وساز بدون توجه به موقعیت و قدرت سازندگان‌شان به همراه داشت. 
بنا به اعلام ایسنا، حمیدرضا حاجوی، شهردار منطقه یک در این باره گفت: اکنون با حضور محمدحسین جعفری، معاون دادستان تهران، سرپرست دادسرای ناحیه یک (الهیه) و نیروهای اجرائیات، حقوقی، اجرای احکام و عوامل اجرایی ناحیه ۲، جمع‌آوری ۲ مسیر روگذر و یک مسیر زیرگذر عابر و ماشین‌رو مجموعه پالادیوم اجرا شد.
وی در جمع ساکنان همجوار این مجتمع و اهالی محله‌های زعفرانیه و محمودیه که برای تشکر و قدردانی از اجرای حکم در محل حاضر شده بودند، تصریح کرد: شهرداری منطقه یک خود را مکلف و موظف به اجرای قانون و آرای مقام قضایی دانسته و با ابلاغ رای قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰، مطابق قانون و مفاد رای صادره، ترتیب قانونی و اجرایی فنی را برای اجرای دقیق آن بی‌کم و کاست معمول می‌دارد و در احقاق حقوق عمومی شهر با کسی تعارف ندارد. 
شهردار منطقه یک تهران خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون ماده 100 شهرداری متشکل از نمایندگان وزارت کشور، قوه ‌قضائیه و شورای اسلامی شهر است که بر این اساس تمام جنبه‌های مختلف و گوناگون اجتماعی، سیاسی و ابعاد مختلف فنی و تکنیکی آن در همه آرای ماده 100 بنا بر تدبیر قانونگذار دیده شده و نکته این است که ۲ بار این کمیسیون نسبت به موضوع پالادیوم ورود داشته و هر ۲ بار هم رای به جمع‌آوری تخلفات داده است. هر چند تاکنون تعلل‌هایی در این زمینه وجود داشت و شاهد ترک فعل مجموعه مدیریت شهری در سال‌های اخیر بودیم ولی امروز اقدام لازم و قانونی انجام شد. 
 
* از جاده چالوس تا پالادیوم
روند مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز که با دستور رئیس قوه ‌قضائیه از بناهای حریم رودخانه کرج آغاز شد، این روزها با همراهی دولت و شهرداری تهران وارد فاز جدیدی شده و امیدواری مردم برای مقابله همه‌جانبه با متخلفان در هر جایگاه و مقامی را به همراه داشته است. 
در طول هفته‌های اخیر، وزارت فرهنگ، وزارت کشور، وزارت نیرو، بنیاد شهید، نیروی انتظامی، وزارت راه‌و‌شهرسازی، کمیته امداد، سازمان حفاظت محیط‌زیست و چندین دستگاه دیگر با احترام به قانون و در راستای صیانت از حقوق عامه، برای تخریب ساختمان‌های غیرمجاز خود در حریم رودخانه کرج همکاری داشتند و مقدمات اجرای قوانین را در کمترین زمان فراهم کردند. این روزها اما قوه‌ قضائیه وارد گام دوم آزادسازی حریم این رودخانه شده و سراغ ویلاها و بناهای شخصی و خصوصی رفته است. از این طرف نیز مدیریت شهری تهران وارد مرحله‌ای امیدبخش از تعامل با دستگاه قضا شده تا بزودی شاهد تخریب ساخت‌وسازهایی باشیم که سازندگان آنها امیدوار به تبانی و به‌اصطلاح «ساخت‌وپاخت» بودند اما اکنون در روند قدرتمند و بدون اغماض قانون گرفتار شده‌اند.

Page Generated in 0/0170 sec