رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان عناصر و مؤلفههای قدرت ملی را تبیین کردند
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز پنجشنبه در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، با بیان عناصر مجموعه به هم پیوسته قدرت و قوت ملی، مساله معیشت و روان بودن مسائل مرتبط با مردم را مهم خواندند و با اشاره به جنگ نرم سخت و سنگین دشمنان برای اغوا و اثرگذاری بر مردم و خواص افزودند: علاج این جنگ پیچیده، جهاد تبیین با «روشهای نوین نرمافزاری و متکی بر معارف و مفاهیم عمیق و عالیه اسلام» است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با تبریک اعیاد شعبانیه بویژه نیمهشعبان، این عید سعید را روز شکوفایی آرزوهای تاریخی بشر برشمردند و با اشاره به عظمت معنوی ماه شعبان و مضامین عالی مناجات شعبانیه افزودند: امام خمینی(رض) به دعای کمیل و مناجات شعبانیه علاقه و انس بیشتری داشتند و امیدواریم خداوند، به همه ظرفیت روحی استفاده هر چه بیشتر از برکات این ماه را عنایت فرماید.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای مجلس خبرگان را دارای نقشآفرینی مهم در استحکام نظام اسلامی خواندند و افزودند: شرط تأثیرگذاری همه نهادهای قانونی از جمله مجلس خبرگان، عمل بر اساس وظایف و حدودی است که قانون اساسی برای آنها مشخص کرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: مجلس خبرگان باید ضوابط دقیق قانونی را در قبال کسی که اکنون در جایگاه رهبری است و کسی که بعدها با رأی نمایندگان همین مجلس به رهبری انتخاب میشود، اعمال کند. رهبر انقلاب سایر دستگاهها از جمله دولت و مجلس را نیز موظف به عمل به ضوابط قانونی دانستند و گفتند: دولت باید از قوانین مجلس تبعیت کند و مجلس نیز مطلقا در کار اجرا وارد نشود.
حضرت آیتالله خامنهای استحکام نظام را منجر به قدرت و قوت ملی دانستند و گفتند: قدرت ملی برای هر کشوری حیاتی است و هر ملتی اگر استقلال، سرافرازی، استفاده از منابع حیاتی بر مبنای اراده خود و ایستادگی در مقابل خواستهای دیگران را میخواهد، باید قوی باشد، اگرنه در حال ضعف و ذلت و ترس، مدام نگران طمعورزی بیگانگان خواهد بود.
رهبر انقلاب قدرت ملی را امری مرکب و مجموعهای به هم پیوسته خواندند و در بیان ارکان آن افزودند: «علم و فناوری» و «تفکر و اندیشهورزی و آزادفکری» جزو ارکان قوت ملی است و اگر آزادفکری و پیشرفت فکری نباشد، علم و فناوری، راهگشا نیست.
ایشان «امنیت و قدرت دفاعی»، «اقتصاد و رفاه عمومی و آسودگی معیشتی مردم»، «قدرت سیاستورزی و چانهزنی برای تأمین منافع ملی در عرصه منطقه و جهان»، «فرهنگ و سبک زندگی» و «منطق جذاب و تأثیرگذار بر دیگر ملتها» را از دیگر بازوهای قدرت ملی خواندند و گفتند: جذب ملتها برای هر کشور عمق راهبردی ایجاد میکند که بسیار مهم است.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان نکتهای مهم افزودند: هیچیک از این بازوهای قدرت ملی نباید به نفع یک رکن و بازوی دیگر قطع شود.
ایشان با ذکر چند مصداق در این زمینه، پیشنهادهایی نظیر صرفنظر کردن از حضور منطقهای برای ندادن بهانه به دست دشمن یا انصراف از پیشرفت علمی در زمینه هستهای را ضربه به قدرت ملی خواندند و افزودند: حضور منطقهای به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی میدهد؛ چرا از آن صرفنظر کنیم؟ پیشرفت علمی هستهای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط میشود و اگر صرفنظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟
رهبر انقلاب کوتاه آمدن مقابل آمریکا یا هر قدرت دیگر را برای مصون ماندن از تحریم، خطایی بزرگ و ضربه به قدرت سیاسی دانستند و در بیان مصداقی دیگر افزودند: سادهلوحانهتر و ناشیانهتر از پیشنهاد کسی که میگوید قدرت دفاعی را برای حساس نشدن دشمن کاهش دهیم، وجود ندارد.
ایشان تأکید کردند: در طول زمان، از این پیشنهادهای سست و پر ایراد مطرح شده که همه آنها ابطالپذیر بود و ابطال هم شد و اگر به کسانی که میخواستند برخی بازوهای قدرت ملی را قطع کنند، اجازه این کار داده میشد، ایران امروز با خطرات بزرگی مواجه بود که با اراده و عنایت خداوند، امکان عملی شدن این پیشنهادها به وجود نیامد.
رهبر انقلاب در پرداخت بیشتر به ارکان اقتدار ملی افزودند: مسائلی که به طور مستقیم به تودههای مردم باز میگردد مانند «اتحاد ملی، اعتماد ملی، امید عمومی، اعتماد به نفس ملی، حفظ ایمان ملی، مساله معیشت عمومی و روان بودن و آسان بودن مسائل اجتماعی مرتبط با مردم» در افزایش قدرت ملی بسیار مهم است.
ایشان تأمین اینگونه مسائل را منجر به حضور صددرصدی مردم در صحنه خواندند و افزودند: البته با وجود مشکلات مختلف، مردم همیشه در صحنه بودهاند اما اگر این مسائل تأمین شود، ملت یکپارچه در صحنه خواهد بود و دیگر هیچ غم و هراسی برای کشور وجود نخواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای تأثیر بیبدیل حضور مردم در صحنه را علت تلاش شیاطین برای اغوای مردم دانستند و گفتند: شیاطین با ابزار رسانه دائما در حال ترویج دروغ و تزئین حرفهای بیمبنا هستند تا با کاهش ایمان و اعتماد به نفس عمومی، ملت را مأیوس و ناامید کنند.
ایشان اغوای خواص را با هدف نهایی اغوای مردم، دستور کار مهم دشمنان برشمردند و گفتند: مستکبران جهان در سنگینترین جنگ نرم تاریخ با ملت ایران، درصددند کسانی را که عنوان، امکان و احیانا سوادی دارند، اغوا کنند تا آنها تودههای مردم را بفریبند و از حقیقت و واقعیت دور کنند.
رهبر انقلاب «مزدورپروری، حرامخوارسازی، تهدید و تطمیع» را جزو روشهای مختلف دشمن خواندند و افزودند: این جنگ نرم سنگین البته نشاندهنده قوی شدن زیرساختها و امکانات جبهه حق است که چالش با جبهه حق را دشوار کرده و دشمن را به جنگ نرم برای تخریب ذهنیات مردم کشانده است. ایشان شمار زیادی از خواص و پرورشیافتگان بابصیرت، پرانگیزه و مؤمن حوزه و دانشگاه بویژه مجموعههای متعدد جوانان را استوانههای واقعی در مقابل تقلاهای دشمن دانستند و تأکید کردند: راه مقابله با جنگ نرم پیچیده دشمن همچنان که بارها گفتهایم، جهاد تبیین است، یعنی همان چیزی که امیرالمؤمنین در نامه به حسنین علیهمالسلام از آن به «جهاد با زبانها» یاد کردهاند.
رهبر انقلاب قبل از بیان چند نکته درباره الزامات جهاد تبیین، تصویب بودجهای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بینتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان میدهد این بودجهها غالبا هدر میرود.
ایشان افزودند: البته مسؤولانی که این بودجهها در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به دست آنها میرسد افراد مؤمن، سالم و قابل اعتمادی هستند ولی طبیعت این کار غلط است و امیدواریم مسؤولان به این موضوع توجه کنند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس لازمه موفقیت در جهاد تبیین را «بهروزرسانی ابزارها در جنگ نرم» دانستند و خاطرنشان کردند: همچنان که دیگر نمیتوان در جنگهای سخت از ابزارهای قدیمی استفاده کرد، در جنگ نرم نیز باید ابزارهای خود را به روز کنیم، البته بعضی شیوههای قدیمی مانند منبر و مداحی همچنان اثرگذار و بدون جایگزین هستند.
رهبر انقلاب وضعیت کشور در بخش سختافزاری جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتا خوب و البته نیازمند بهبود و همت رئیسجمهور و همکاران برشمردند و گفتند: اما بخش نرمافزاری یعنی بیان سخن نو با شیوههای جذاب نیازمند تقویت و نوآوری است. ایشان بهترین و مؤثرترین سلاح در جنگ نرم را «تبیین مفاهیم عالی اسلامی» دانستند و افزودند: در زمینه مسائل معرفتی، سبک زندگی اسلامی و بیان آیینهای حکمرانی اسلامی همچون مردمی بودن، دینی و اعتقادی بودن، اشرافی و مسرف نبودن و ظالم نبودن و مورد ظلم واقع نشدن، حرفهای ناگفته، جذاب و شیرینی برای دنیا وجود دارد که باید بخوبی تبیین شود. حضرت آیتالله خامنهای وجه دیگری از جهاد تبیین را «جدا کردن راه پیشرفت و تعالی مادی ملت از بیراههها و کجراههها» خواندند و گفتند: این تفکیک به معنی جداسازی بر مبنای منافع خویشاوندی و حزبی نیست، بلکه باید بر اساس اعتقاد به اسلام و قرآن و حرکت عظیم نظام اسلامی، راه صحیح از بیراههها جدا و روشن شود. حضرت آیتالله خامنهای در پایان، کوتاهی در جهاد تبیین را موجب سوءاستفاده دنیاطلبان حتی از ابزار دین دانستند و تأکید کردند: اگر جهاد تبیین بدرستی صورت نگیرد، دنیامداران، دین را نیز وسیله هوسرانی و شهوترانی خود قرار میدهند، همچنان که حتی در صدر اسلام، گروههایی مانند بنیامیه اینگونه عمل میکردند.
در ابتدای این دیدار، آیتالله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، نایبرئیس این مجلس، گزارشی از نطقها و نظرات نمایندگان در این اجلاسیه بویژه دغدغههای فرهنگی و اقتصادی آنان بیان کردند.
***
از مهمترین کارها در انقلاب ترسیم چشمانداز است
همزمان با برگزاری همایش «گام دوم از نگاه قرآن و حدیث»، بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران این همایش منتشر شد. متن بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای در دیدار اعضای همایش گام دوم از نگاه قرآن و حدیث بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین.
کاری که [شما] دوستان در مورد گام دوم و نگاه به برنامهریزی چهلساله دوم انقلاب کردید، کار باارزشی است، کار بسیار مهمی است. از اساس هم هدف همین بود که ما بتوانیم یک چشمانداز ترسیم کنیم. یکی از مهمترین کارها در انقلاب اسلامی و نظام اسلامی ترسیم چشمانداز است، تا معلوم بشود که ما کجا میخواهیم برویم. یک وقت است که در مقام فکر و تئوری و این قبیل چیزها حرف میزنیم، خب انسان خیلی حرفها دارد و دستمان پر است الحمدلله، اما ما الان در وسط میدانیم؛ بحث ما از بحث تئوری و بیان ذهنی و فکری گذشته؛ عبور کردهایم. ما الان داریم وسط میدان حرکت میکنیم؛ باید مشخص کنیم که چه کار داریم میکنیم، کجا داریم میرویم، هدفمان چیست؛ این یک مساله مهمی است.شماها دارید به این کمک میکنید؛ این بسیار خوب است. یعنی یکی از فواید مهم این گردهمایی و این کاری که شما انجام میدهید، همین است که چشمانداز را تثبیت میکنید، تصویر میکنید، روشن میکنید که ما کجا داریم میرویم و استنادمان چیست.یک نکته دیگری که در باب نگاه به 40 ساله دوم مطرح است، این است که ما اگر در اول انقلاب - البته در واقع فرض نشدنی است- این فرصت را می داشتیم که بنشینیم یک نگاه گام اول برای 40 سال ترسیم بکنیم، قطعا وضعمان از وضع فعلی بهتر بود، علیالظاهر جلوتر بود. البته اراده الهی و کمک الهی و مانند اینها مسائلی است که همیشه وجود دارد، لکن به حسب موازین، از حالا جلوتر بودیم. اگر میتوانستیم فکر کنیم و مثلا فرض کنید که تهاجم نظامی یک همسایه ناباب [مثلا] صدام را، پیشبینی کنیم ـ [چون] پیشبینی نمیکردیم؛ یعنی آن وقت، گاهی بعضیها میگفتند که ممکن است حملهای، تهاجمی [بشود، اما] غالب دستاندرکارها که خود ماها آنجا آن زمان فعال بودیم، استبعاد میکردیم، میگفتیم چنین چیزی نمیشود؛ اصلا این به ذهنمان نمیرسید، یا مساله تحریم که از همان روزهای اول شروع شد، یا مساله تجزیهطلبی که از همان روزهای اول شروع شد، چنانچه [پیشبینی] اینها انجام میگرفت، میتوانست بر اساس آن برنامهریزی بشود؛ و اگر برنامهریزی میشد، آن وقت کارها بهتر پیش میرفت. بنابراین خود این نگاه به یک فرصت 40 ساله، نگاه به این آینده 40 ساله، در واقع میتواند یک پایهای بشود برای برنامهریزی، برای پیشآگهی، تا بدانیم چه اتفاقاتی ممکن است برای ما بیفتد؛ پیشبینیها و آمادهسازیها؛ هم پیشآگهی است برای اینکه بدانیم چه اتفاق میافتد، هم آمادهسازی است برای اینکه بتوانیم برنامهریزی کنیم و کار را انجام بدهیم؛ که البته این کار را امروز حتما باید انجام بدهیم و این حرکت شما کمک بزرگی میکند به مسؤولان کشور که در این زمینه فعال بشوند. البته این نگاه حتما بایستی علمی باشد، حتما بایستی مستند به معارف اسلامی باشد یعنی دینی باشد، و حتما بایستی دلسوزانه باشد یعنی از طرف کسانی باشد که دلسوز باشند، و حتما بایستی از طرف کسانی باشد که به هدف انقلاب و هدف نظام اسلامی ایمان کامل داشته باشند؛ والا الان شما در مطبوعات و در نوشتهها و در این قبیل چیزها میبینید که گاهی اوقات کسانی که مثلا از بعضی از منابع نامطمئن و غیردلسوز الهام میگیرند و به آن منابع تکیه میکنند، آینده را جور دیگری تصویر میکنند؛ در حالی که شما چنانچه یک جمع دانای عاقل علاقهمند مؤمن اهلفکر متکی به مبانی دینی را بگمارید به اینکه آینده را تصویر کنند، آینده روشن و خوبی را تصویر خواهند کرد؛ مشکلاتش را فکر خواهند کرد، پیشبینی خواهند کرد، و پیشآگهی خواهند داد به مسؤولان و کارگزاران کشور.
خیلی ممنونیم از اینکه شما برادران عزیز به این فکر افتادید، و خدا را شکر میکنیم که الحمدلله این مایههای قوی در حوزه علمیه قم وجود دارد و شماها حقیقتا فعالید، کار میکنید، تلاش میکنید. آرزوی ما در مورد قم همیشه این بود که بتواند کارهای عمقی و کارهای بهروز و متناسب با نیازهای روز انجام بدهد، که امروز بحمدالله انسان تا حدود زیادی این را مشاهده میکند.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته