رئیس سازمان سینمایی بیان کرد که مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از این پس به عنوان متولی اکران فیلمهای هنری و تجربی معرفی میشود.
به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی گفت: در برنامههای کلان پیش رو در سازمان سینمایی ما در پی برنامهریزی و طراحی شیوههایی هستیم که مجاری اکران آثار هنری و تجربی سینمای ایران را تسهیل کرده و گسترش دهد.
وی ادامه داد: سازمان سینمایی قصد دارد در راستای رشد دانش سینمایی مخاطبان و ارتقای کیفیت هنری سینما، فصل نوینی را برای حمایت از فیلمهای هنری و تجربی در کشور آغاز کند. در این مسیر ضمن بهرهگیری و استفاده از تجارب و دستاوردهای ارزشمند فعالان این عرصه در سالهای گذشته بر این باور هستیم که حوزه پخش و اکران اینگونه محصولات سینمای ایران به گسترش بسترها و ظرفیتها بیش از گذشته نیازمند است.
رئیس سازمان سینمایی گفت: اگر چه موسسه هنر و تجربه ایرانیان طی 8 سال گذشته، در این زمینه فرصتهای ارزشمندی را بهعنوان تنها بازوی معین و فضای کمکی برای چرخه اکران این گونه آثار در کشور مهیا کرده ولی کافی نبوده است.
به گفته وی، کارگروهی متشکل از کارشناسان، متخصصان و فعالان مجرب این حوزه پس از مطالعه، ارزیابی و آسیبشناسی این عرصه و بازشناسی ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این بخش به بازتعریف و بازطراحی مدلها و ساختار اجرایی برای این بخش اقدام کردهاند. این تغییرات با هدف گسترش حوزه پخش این فیلمها در گستره مراکز و موسسات حقیقی و حقوقی بیشتر، نیاز جدی این عرصه است.
خزاعی ضمن تشکر از تلاشها و اقدامات اثرگذار «موسسه هنر و تجربه ایرانیان» گفت: ما در سازمان سینمایی ضمن دعوت و استقبال از تداوم فعالیتهای موسسه هنر و تجربه ایرانیان، برای پویایی بیشتر و بالندگی این بخش در نظر داریم از ظرفیتها، امکانات و همیاریهای بیشتر بخشهای خصوصی و دولتی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از این پس به عنوان متولی این بخش معرفی میشود، گفت: مرکز گسترش از این پس مدیریت، هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای این حوزه، همچنین وظیفه حمایت و کمک به چرخه اکران فیلمهای هنری و تجربی را بر عهده خواهد داشت.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: در فصل جدید حمایت از اکران آثار هنری و تجربی، در کنار مؤسسه هنر و تجربه ایرانیان، همه مؤسسات و دفاتر پخش و اشخاص حقیقی و حقوقی علاقهمند هم میتوانند در این عرصه حضور پیدا کنند و هیچ مجموعهای به صورت انحصاری در این زمینه فعالیت نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه سینمای تجربی و هنری بدون تردید، خاستگاه و رویشگاه نسل جدید فیلمسازان و آیندهسازان سینمای ایران تلقی میشود، گفت: با تغییر مدل اجرایی و ساختار عملیاتی عرصه پخش و اکران فیلمهای هنر و تجربه، اکران این فیلمها میتواند به جایگاه شایسته و درخور سازندگان آنها برسد.
خزاعی با اشاره به اینکه احیای سینمای هنری و تجربی به ایجاد تغییرات بنیادین در زنجیره اکران و پخش در سینماها و اکران آنلاین و پلتفرمها وابسته است، گفت: برای ایجاد این اتفاق به سرمایهگذاری گستردهتر و ایجاد بسترها و فضاهای نمایشی بیشتر نیاز داریم تا وضعیت آثار هنری و تجربی و فیلمهای کوتاه، مستند و انیمیشن از شرایط مهجور فعلی دستخوش تغییر و تحول شود.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه نگرش ما به این نوع سینما، نگاهی از سر رفع تکلیف و نمادین و نمایشی نیست، تصریح کرد: اهتمام به ظرفیتها و کارکردهای سینمای هنری و تجربی در کیفیت آینده سینمای ایران تاثیرگذار و مکمل سینمای بدنه و اکران است. قطعا اگر گونههای مختلف سینمایی هر کدام در جای خود برنامهریزی شوند برای رشد و اعتلای سینمای ملی مهم و ضروری هستند.