printlogo


کد خبر: 246992تاریخ: 1400/12/24 00:00
واشنگتن‌پست: حملات موشکی ایران به اربیل شامل خانه‌هایی می‌شده که گمان می‌رود موساد در آنها فعالیت داشته است
تار و مار صهیونیست‌ها
اسکای نیوز: موشک‌های ایران تأسیسات زیرزمینی در حال ساخت را هم مورد اصابت قرار دادند

گروه سیاسی: ضربه غافلگیر‌کننده بامداد یکشنبه ایران به لانه جاسوسی و عملیاتی صهیونیست‌ها در اقلیم کردستان عراق در عین واکنش به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی، گامی امنیت‌ساز و دارای پیام به کشورهای منطقه بود. به گزارش «وطن‌امروز»، فتنه آمریکایی عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس در کنار رویه ننگ‌آمیز اردوغان در افزایش مراودات با تل‌آویو و رابطه نزدیک جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی، نشان‌دهنده نقشه تل‌آویو برای نزدیک کردن خود به مرزهای ایران است. در چنین فضایی هدف قرار دادن مواضع صهیونیست‌ها در اربیل عراق از جهات مختلف می‌تواند به عنوان یک ابتکار اقتدارآفرین و امنیت‌ساز از سوی کشورمان فهم شود. 
با این حال واکنش دولت عراق و برخی چهره‌های سیاسی و پرنفوذ این کشور به اقدام ایران در حمله به پایگاه‌های رژیم صهیونیستی نشان از عدم جدیت همسایه غربی کشورمان در مقابله با حضور صهیونیست‌ها در اقلیم کردستان دارد. در همین زمینه سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات برخی مقامات عراق گفت: به هیچ‌وجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی با ما دارد و در سطوح مختلف با ما تعامل دارد، تبدیل به یک کانون ایجاد تهدید برای جمهوری اسلامی ایران باشد. وی اضافه کرد: متأسفانه بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد و برخی تجمعات ضد‌انقلاب و گروه‌های تروریستی در اقلیم کردستان برگزار شده و از این تریبون در یک سال گذشته چندین بار به دولت مرکزی عراق تذکر داده شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در خفا نیز بارها به آنها گفته شده است اجازه ندهید عراق تبدیل به منطقه‌ ناامن برای همسایه شما شود. خطیب‌زاده افزود: طبیعی است ایران تحمل نمی‌کند که کانونی در نزدیکی مرزهای کشورش تبدیل به محلی برای دسیسه، توطئه، خرابکاری و اعزام گروه‌های تروریستی به داخل ایران شود. وی تصریح کرد: انتظار ما از دولت مرکزی عراق این است که یک بار برای همیشه به این وضعیت پایان دهد و اجازه ندهد مرزهایش مورد سوءاستفاده قرار گیرد؛ بویژه با توجه به بحث‌هایی که برای ارتقای روابط ۲ کشور وجود دارد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: رژیم اشغالگر قدس باید بداند ما اشراف اطلاعاتی به «تک‌تک» نقاطی که آنها حضور دارند داریم. اگر امروز به صورت آشکار اعلام می‌شود برای این است که یک پیام دقیق‌تر دریافت کنند و البته در موارد قبلی نیز خودشان کاملا آگاه هستند. 
 
* خانه‌های ناامن صهیونیست‌ها در اربیل
به رغم موضع ایران مبنی بر هدف گرفتن مواضع صهیونیست‌ها در اربیل عراق، مقامات رژیم اشغالگر قدس سعی کردند با سکوتی معنادار نسبت به ضربه‌ای که از ایران دریافت کرده‌اند، فعلا از خود واکنشی نشان ندهند. با این حال روز گذشته روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست با استناد به گفت‌وگوی یکی از مقامات آمریکایی با همتای عراقی خود نوشت حملات موشکی ایران به اربیل در اقلیم کردستان عراق شامل خانه‌هایی می‌شده که گمان می‌رود موساد در آنها فعالیت داشته است. این روزنامه این حمله موشکی را با استفاده از «موشک‌های قدرتمند» توصیف کرده و به نقل از رسانه‌های ایرانی اعلام کرده این حمله «در پاسخ به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی» بوده است. همچنین خبرنگار اسکای نیوز هم در گزارشی در این باره اعلام کرد: موشک‌های ایران تأسیسات زیر‌زمینی در حال ساخت را هم مورد اصابت قرار دادند.
در این میان یک منبع آگاه هم به شبکه العالم گفت: این عملیات در واکنش به تعرض پهپادی چندی پیش رژیم صهیونیستی به منطقه «ماهیدشت» انجام شده است. این منبع تاکید کرد: مدت‌هاست برای پاسخگویی به این تعرض رژیم صهیونیستی برنامه‌ریزی شده بود اما مترصد شرایطی بودیم که به شکل دقیق و توأم با حساسیت صرفا رژیم صهیونیستی هدف قرار گیرد و پاسخ مناسب دریافت کند. وی در پاسخ به این سوال که چرا اربیل عراق برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی انتخاب شده است، تاکید کرد: تعرض رژیم به ماهیدشت از اقلیم انجام شده بود، لذا باید از همان منطقه پاسخ دریافت می‌کرد. این منبع آگاه خاطرنشان کرد: به فاصله ساعاتی محدود کشته‌شدگان و مجروحان عملیات سپاه در مقر صهیونیست‌ها در اربیل با آمبولانس هوایی از محل منتقل شدند،  این در حالی است که حال برخی مجروحان بسیار وخیم گزارش شده است. مبتنی بر گفته‌های این مقام آگاه ۲ ساختمان مورد هدف قرار گرفته به شکلی کاملا مقاوم و با کاربری خاص و از پیش تعیین شده ساخته شده است که محل تجمیع و تفریح نیروهای رژیم در اقلیم بوده و به شکلی مخصوص و با نیروهایی ویژه محافظت می‌شده است. 
 
* اقلیم و لزوم پاکسازی لانه‌های صهیونیستی
زنگ خطر گسترش نفوذ صهیونیست‌ها در اقلیم کردستان عراق البته از مدت‌ها پیش به صدا درآمده است. شهریور سال جاری بود که فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به تحرکات گروهک‌های تروریستی در اقلیم کردستان عراق گفت: سال‌هاست گروه‌های تروریستی و ضد انقلاب وابسته به استکبار جهانی و سرویس‌های جاسوسی بیگانه از جغرافیای اقلیم شمال عراق برای بر هم زدن امنیت و آرامش مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد اذیت و آزار برای مردم ساکن در این مناطق استفاده می‌کنند و در این باره به دولت عراق و مسؤولان اقلیم شمال این کشور تذکرات لازم داده شده است. سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور با تاکید بر اینکه دولت عراق و اقلیم کردستان نباید به تروریست‌ها اجازه جولان و برپایی مقر در این سرزمین برای تهدید و ایجاد ناامنی علیه ایران را بدهند، گفت: با توجه به وضعیت منطقه و احتمال پاسخ قاطع، کوبنده و پشیمان‌کننده جمهوری اسلامی ایران به گروهک‌های تروریست وابسته به دشمنان قسم خورده انقلاب و نظام اسلامی که در اقلیم شمال عراق لانه کرده‌اند، از ساکنان این مناطق درخواست می‌کنیم از مقرهای تروریست‌ها فاصله بگیرند تا آسیبی متوجه آنها نشود. 
در نهایت چند روز پس از هشدار فرمانده نیروی زمینی سپاه، مناطقی در اقلیم کردستان عراق از جمله سیده‌‌کان، چومان و حاجی‌‌عمران هدف حمله قرار گرفت و خسارات سنگینی به عقبه تروریست‌ها وارد شد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم 28 شهریور پس از عملیات موفق سپاه پاسداران در موضعی با بیان اینکه زندگی در سایه امنیت و آرامش، حق ملت ایران و مردم مرزنشین سرزمین ما است، گفت: کشور عراق و اقلیم شمال عراق نباید اجازه دهند مزدوران آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروه‌های ضدانقلاب مسلح در آن منطقه پادگان آموزشی، مقرهای رادیو و تلویزیونی و اردوگاه داشته باشند، کنگره برگزار کنند، آموزش نظامی بدهند، به مرزها و مناطق ما حمله کنند و افرادی را از ما ترور کنند؛ اینها برای ما قابل پذیرش نیست. سردار سرلشکر محمد باقری ادامه داد: به سران اقلیم شمال عراق و مسؤولان دولت عراق توصیه کرده‌ایم بساط این گروه‌های تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت اینها شوند، البته این اخطار، توصیه و درخواست، چند سال است مطرح شده اما متأسفانه عمل نشده است، لذا چنانچه حضور اینها و شیطنت‌های‌شان ادامه داشته باشد، با تکرار و توسعه عملیات‌های خود، آنها را منهدم خواهیم کرد تا کاملا بساط‌شان را جمع کنند و بروند. 
همچنین در کنار این مواضع، فروردین و تیر سال جاری بود که اخباری مبنی بر حمله گروه‌های ناشناس به یک مرکز جاسوسی متعلق به دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی منتشر شد که در هر ۲ حمله تعدادی از مزدوران صهیونیست کشته شده بودند. «جبار المعموری» رئیس اتحادیه «علماء المسلمین» در استان دیالی عراق هم روز گذشته در واکنش به حمله موشکی ایران به مقرهای موساد در اربیل گفت: ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می‌دهد مقرهای مخفی موساد تنها در اربیل نیست، بلکه در 5 استان دیگر نیز وجود دارد و کار آن‌ بر 5 هدف اصلی متمرکز شده است که برجسته‌ترین آنها فتنه‌انگیزی، ایجاد منازعات قومی و فرقه‌ای، نفرت‌پراکنی، ترور، فساد اخلاقی مردم، اشاعه مواد مخدر در سطح وسیع و هرزگی در بین جوانان است. وی تصریح کرد: مردم عراق تلاش مقامات اربیل در انکار وجود مقر‌های موساد را باور نمی‌کنند، زیرا آنها متوجه شده‌اند چنین مقرهایی سال‌هاست وجود دارد و فروش نفت به اسرائیل بهترین گواه آن است.
 
* خط قرمزی که مورد مماشات قرار نمی‌گیرد
هر چند موضع مقامات عراقی و برخی چهره‌های سیاسی این کشور در مواجهه با اقدام ایران در هدف قرار دادن مواضع صهیونیست‌ها را نمی‌توان مواضعی سازنده به حساب آورد اما یقینا مقابله بدون مماشات با پایگاه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در منطقه به عنوان یک سیاست اصولی و امنیتی باید پی گرفته شود؛ سیاستی که علاوه بر جنبه مقطعی در نابود کردن مواضع صهیونیست‌ها، هزینه همکاری کشورهای منطقه با رژیم اشغالگر قدس را نیز افزایش می‌دهد. نزدیکی انکار‌ناپذیر رژیم باکو با صهیونیست‌ها و رفتار تامل‌برانگیز اردوغان در دعوت از رئیس‌ رژیم صهیونیستی به ترکیه بخوبی نشان از خطر دومینوی گسترش پایگاه‌های صهیونیست‌ها در نزدیکی مرزهای ایران دارد. انداختن نگاهی به بحران‌های امنیتی و فعالیت‌های تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان در سال‌های اخیر کافی است تا بیش از پیش به لزوم برخورد سخت و مبتکرانه با استقرار عناصر این رژیم در منطقه پی ببریم. مقابله با این مواضع در خاک هر کشوری که باشد، گامی امنیت‌ساز و بازدارنده برای ایران است، از این رو موضع مقامات ایرانی در مواجهه با آنچه عراقی‌ها تهدید حاکمیت ملی خود خوانده‌اند، باید برای تمام همسایگان ایران و کشورهای منطقه نیز تثبیت شود. 
 
* اختلال بزرگ در سایت‌های رسمی رژیم صهیونیستی
شب گذشته رسانه‌های عبری‌زبان خبر دادند دسترسی کاربران رسمی و دولتی رژیم اشغالگر قدس به بسیاری از سایت‌ها قطع شده و حتی وزرا نیز قادر به ورود به این سایت‌ها نیستند. این رسانه‌ها از اختلال در تمام سایت‌های مربوط به وزارتخانه‌های مختلف اسرائیلی سخن می‌گویند، در حالی که مسؤولان این رژیم تاکنون در این رابطه سکوت اختیار کرده و رسانه‌ها هم علتی برای آن اعلام نکرده‌اند.
***
    سفیر ایران در عراق: اسرائیل در اقلیم کردستان مشغول توطئه علیه ایران بود   
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق درباره حمله اخیر به پایگاه موساد در اربیل تأکید کرد اسرائیلی‌ها در کردستان عراق پایگاه دارند. شبکه خبری السومریه به نقل از مسجدی گزارش داد صهیونیست‌ها از کردستان، در حال توطئه و عملیات علیه امنیت ایران هستند «ولی ما نسبت به امنیت اراضی خود، کوتاهی نخواهیم کرد. بارها به مسؤولان منطقه کردستان هشدار دادیم اما گوش نکردند». وی ادامه داد: «به همین دلیل، جمهوری اسلامی، علیه این پایگاه وارد عمل شد؛ نه با هدف ضربه زدن به حاکمیت عراق یا اهانت به عراق و ملت آن، بلکه به خاطر دفاع از امنیت ایران». مسجدی خطاب به مسؤولان کردستان گفت: «از شما انتظار داریم اسرائیلی‌ها را از خاک عراق خارج کنید تا از شرشان خلاص شوید ولی اگر اخراج نشوند، آیا ما دست بسته خواهیم بود تا علیه امنیت ما، عملیات انجام دهند؟ قطعا نه!» سفیر ایران با بیان اینکه این حملات علیه صهیونیست‌ها بوده است، نه آمریکا یا دولت عراق، خاطرنشان کرد: «برخی رسانه‌ها گفتند ما کنسولگری آمریکا را هدف قرار دادیم. من از این اظهارات تعجب می‌کنم. درست است که از 40 سال پیش، بین ما و آمریکا درگیری وجود دارد ولی این عملیات علیه آنان نبود. این عملیات علیه پایگاه امنیتی اسرائیل بود که قصد داشت علیه امنیت ما، عملیات کند».

 


Page Generated in 0/0066 sec