امیررضا احمدی: تیم ملی فوتبال ایران نسبت به دیگر تیمهای آسیایی، در گروه مناسبی قرار گرفت و میتواند شرایط بهتری نسبت به دیگر تیمهای قاره کهن داشته باشد. تیم ملی در جامجهانی گذشته، با اسپانیا، پرتغال و مراکش همگروه بود که به نوعی گروه مرگ برای ایران محسوب میشد. ایران در آن دوره عملکرد خوبی داشت و یک نفس تا نخستین صعود تاریخ خود از مرحله گروهی فاصله داشت که این امر محقق نشد. با این اوصاف، تیم ملی ایران در جامجهانی پیش رو، رویاهایی بزرگتر را دنبال میکند و قطعا با توجه به قرعه تیم ملی، شاگردان اسکوچیچ فقط به حضور در جامجهانی فکر نمیکنند و در تکاپوی صعود از گروه خود خواهند بود. در ادامه به بررسی رقبای ایران میپردازیم تا اطلاعات کاملی نسبت به رقبایمان پیدا کنید.
انگلیس؛ همیشه ناکام در جامجهانی
تیم ملی انگلیس شاید در نگاه اول رقیب سختی به نظر برسد اما مطمئنا همچون اسپانیا و پرتغال در دوره قبلی جامجهانی، میتواند یک رقیب هیجانانگیز برای تیم ملی به شمار برود. تیمی که در جامجهانی روسیه ۲۰۱۸ با هدایت ساوت گیت موفق شد به نیمه نهایی جامجهانی برسد و پس از سالها، به جمع ۴ تیم پایانی این مسابقات راه یابد. این در حالی است که سهشیرها سالها بود با نسلهای طلایی و مملو از ستارههای مختلف، به موفقیتی در جامجهانی نرسیده بودند و در سرزمین تزارها به جمع ۴ تیم پایانی رسیدند اما در بزنگاه آخر، کم آوردند و نهایتا به رده چهارم جامجهانی رسیدند. انگلیس که در این سالها سعی کرده روند خوب و باثبات خود را با ستارگانی مانند هری کین و رحیم استرلینگ ادامه دهد، در گروه I انتخابی جام جهانی، با لهستان، آلبانی، مجارستان، آندورا و سن مارینو همگروه بود. شاگردان ساوت گیت در این گروه با ۸ برد، ۲ تساوی و بدون شکست، با ۲۶ امتیاز قاطعانه سوار بر هواپیمای قطر شدند تا به عنوان یکی از تیمهای سید اول، در گروه B جامجهانی قرار بگیرند. مطمئنا عملکرد خوب انگلیس در انتخابی و انگیزه بالای ستارههای ایران برای رویارویی با بازیکنان سهشیرها مانند کین، استرلینگ و... میتواند این بازی را به یک رقابت خاطرهانگیز در تاریخ فوتبال ایران تبدیل کند.
آمریکا، به یاد نبرد قرن
اولین خاطرهای که با شنیدن نام تیم ملی فوتبال آمریکا در ذهن تداعی میشود، بازی ایران - آمریکا در جامجهانی ۱۹۹۸ است؛ جایی که ایران با برتری ۲ بر یک از زمین خارج شد و در آن بازی، حمید استیلی و مهدی مهدویکیا برای ایران گلزنی کردند که اتفاقا هر دو پیشکسوت فوتبال ایران، در مراسم قرعهکشی در سالن حضور داشتند. یاران پولیشیچ، در مرحله گروهی مسابقات انتخابی جامجهانی در آمریکای شمالی، با ۷ برد، ۴ تساوی و ۳ باخت، با ۲۵ امتیاز به عنوان تیم سوم از گروه خود صعود کردند. آنها در این مسیر، با کانادا، مکزیک، کاستاریکا و پاناما همگروه بودند. دیدار ایران و آمریکا، در حالی به عنوان سومین بازی گروه B برگزار میشود که تاریخ برگزاری آن با یک بازی خاطرهانگیز مصادف است. ایران باید در آخرین بازی مرحله گروهی خود، روز سهشنبه ۸ آذر به مصاف آمریکا برود.
۸ آذر سالروز حماسه ملبورن است؛ روزی که ایران موفق شد با تساوی ۲ - ۲ مقابل استرالیا به جامجهانی ۱۹۹۸ صعود کند و در ادامه آمریکا را شکست دهد. آمریکا تنها ۲ بار با تیمهای آسیایی در جامجهانی دیدار داشته و هرگز موفق به کسب پیروزی نشده است تا آسیا تنها قارهای باشد که آمریکا بهرغم بازی مقابل نمایندگان این قاره، موفق به کسب پیروزی نمیشود. آنها در جامجهانی ۲۰۰۲ هم مقابل کره تن به شکست دادند.
تیم سوم؛ برنده پلیآف ولز، اسکاتلند و اوکراین
سومین رقیب ایران که از سید چهارم خارج شد، برنده پلیآف میان ولز، با برنده دیدار اسکاتلند - اوکراین است. ابتدا بازی تیمهای اسکاتلند و اوکراین برگزار خواهد شد و سپس برنده آنها، به مصاف ولز خواهد رفت تا تیم چهارم گروه B مشخص شود. اوکراین، در گروه D انتخابی با تیمهای فرانسه، فنلاند، بوسنی و قزاقستان همگروه بود که با ۱۲ امتیاز، به عنوان تیم دوم گروه خود راهی پلیآف شد. اسکاتلند، رقیب اوکراین در پلیآف هم در گروه F با دانمارک، اتریش، جزایر فارو و مولداوی همگروه بود که با ۲۳ امتیاز به عنوان تیم دوم گروه پس از دانمارک قرار گرفت و به پلیآف رسید. برنده این دو تیم در پلیآف نهایی مقابل ولز قرار خواهد گرفت. یاران گرت بیل در گروه E انتخابی با بلژیک، جمهوری چک، استونی و بلاروس همگروه بودند که با ۱۵ امتیاز به عنوان تیم دوم به پلیآف رسیدند. حالا باید منتظر ماند و دید کدام یک از این ۳ تیم همگروه ایران میشود؛ گروهی هیجانانگیز که میتواند بازیهای جذابی برای ایران در بر داشته باشد و به تاریخسازی یوزهای سپیدپوش منجر شود.