فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران: آمادگی کامل در هفتههای بعد از تعطیلات بسیار ضروری است
کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی در کنار عوامل دیگری همچون بازگشت مسافران نوروزی به شهرهای مبدا، میتواند رنگبندی نقشه کرونایی کشور را تغییر دهد و شاهد افزایش تعداد شهرهای نارنجی و قرمز باشیم.
به گزارش «وطنامروز»، هرچند تعداد فوتیهای روزانه کرونا طی هفتههای اخیر در کشور رو به کاهش بوده اما این نگرانی وجود دارد که در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی بار دیگر شاهد افزایش موارد ابتلا و فوت باشیم.
از سوی دیگر، بازگشت مسافران نوروزی به شهرهای مبدا همچنان ادامه دارد و همین موضوع میتواند در روزها و هفتههای آتی شرایط نقشه کرونایی کشور را دستخوش تغییرات کند.
تازهترین رنگبندی شهرهای کرونایی کشور نشان میدهد ۲۹۵ شهر زردرنگ در مرز نارنجی شدن قرار دارند که این اتفاق میتواند زنگ خطری برای افزایش شهرهای قرمز باشد.
تهران در حالی هماکنون در شرایط زرد قرار دارد که در ۲ هفته تعطیلات نوروزی خلوت بود و کسبوکارها و ادارات تقریبا نیمهتعطیل بودند اما حالا با بازگشایی مدارس و دانشگاهها و همچنین شروع به کار ادارات و...، شاهد افزایش سفرهای درونشهری خواهیم بود و اگر قرار باشد پروتکلهای بهداشتی بدرستی رعایت نشود، این امر میتواند به گسترش زنجیره انتقال ویروس بینجامد.
مطابق اظهارات علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در هفتههای سوم و چهارم فروردین که مسافران نوروزی از سفر بازمیگردند، ممکن است شرایط متفاوتی را تجربه کنیم. از این رو آمادگی کامل در هفتههای بعد از تعطیلات بسیار ضروری و مستلزم اجرای پکیجها و برنامههای مدیریتی برای مقابله با بیماری است.
* آخرین آمار ابتلا و فوت
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به 14 فروردین بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هزار و ۲۷۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که 215 نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۶۴۶ نفر رسید.
همچنین در طول 24 ساعت ذکر شده، متاسفانه ۳۸ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۰ هزار و ۳۱۵ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۸۸۶ هزار و ۹۴۲ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که یکهزار و ۶۶۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۴۹ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۱۹۳ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
گفتنی است در حال حاضر ۳۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۵۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۹۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۳ میلیون و ۹۴۶ هزار و ۸۵۴ نفر دوز اول، ۵۶ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۴۰۲ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۸۵۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۱۱۱ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز اخیر، ۵۵ هزار و ۸۳۰ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.