افزایش صادرات نفت عراق به بالاترین رقم طی ۵۰ سال گذشته
وزارت نفت عراق اعلام کرد این کشور بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در ماه مارس صادر کرده که 11.07 میلیارد دلار درآمد برای آن داشته است یعنی بالاترین رقم از سال ۱۹۷۲ میلادی. وزارت نفت عراق اعلام کرد این کشور 11.07 میلیارد دلار نفت در ماه مارس صادر کرده که بالاترین رقم طی 50 سال گذشته را نشان میدهد. قیمت نفت خام در بحبوحه حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است. افزایش صادرات نفت عراق که 90 درصد از درآمد این کشور را تشکیل میدهد، باعث تقویت ذخایر ارزی دولت عراق شده است. وزارت نفت عراق اعلام کرد این کشور 100 میلیون و 563 هزار و ۹۹۹ بشکه نفت صادر کرده که 11.07 میلیارد دلار درآمد برای آن داشته است، یعنی بالاترین رقم از سال 1972 میلادی. این ارقام که دوشنبه گذشته اعلامشد، اطلاعات اولیه است اما طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت عراق، تفاوت چندانی با اطلاعات نهایی ندارد. درآمد نفتی عراق در ماه فوریه به 8.5 میلیارد دلار رسیده بود که بالاترین رقم طی 8 سال گذشته را نشان میداد. عراق در آن ماه روزانه 3.3 میلیون بشکه نفت صادر میکرد.
***
ثبت بالاترین رشد صادرات برای ایران
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت میان کشورهای نوظهور و در حال توسعه پرداخته که نشان از عبور کشورها از بحران کرونا دارد. بعد از مهار نسبی کرونا در اکثر کشورهای جهان، رونق تجاری در بسیاری از کشورها قابل رصد است و آمارهایی که از سال ۲۰۲۱ منتشر شده نشان از رشد نسبی در میان کشورهای در حال توسعه دارد. با این وجود همچنان فاصله قابل توجهی میان میزان تجارت و میزان رشد تجاری کشورها وجود دارد. آمارها نشان میدهد در میان کشورهای نوظهور، بیشترین افزایش تجارت در قاره آمریکا مربوط به برزیل با افزایش ۳۴ درصدی میشود. این کشور آمریکای جنوبی در سال گذشته میلادی ۲۷۹ میلیارد دلار صادرات داشته است. در آسیا هم هندوستان توانسته رشد تجاری ۴۲ درصدی را به ثبت برساند و این کشور ۳۹۲ میلیارد دلار صادرات داشته است. در اروپا بیشترین افزایش صادرات به روسیه اختصاص دارد. پیش از بحران اوکراین، روسیه توانست با یک افزایش ۴۷ درصدی، میزان صادرات خود را به ۴۹۰ میلیارد دلار افزایش دهد. ترکیه نیز با افزایش ۳۴ درصدی، صادرات خود را به ۲۲۶ میلیارد دلار رسانده است. در میان کشورهای آفریقایی نیز آفریقای جنوبی صادرات ۱۲۴ میلیارد دلاری را ثبت کرده و رشدی ۴۵ درصدی داشته است.در میان این کشورها صادرات ایران نیز مورد بررسی قرار گرفته است. ایران سال ۱۴۰۰ در کالاهای نفتی و غیرنفتی، صادرات ۸۲ میلیارد دلاری را ثبت کرده که در حوزه نفتی، رشد ۹۰ درصدی را شاهد بوده است. رشد کالایی صادرات ایران نیز ۶۴درصد بوده که باز هم از دیگر کشورها بالاتر بوده است.
***
فاطمیامین خبر داد
آغاز طرح مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی لوازم یدکی خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح وزارت صمت برای مقابله با کالاهای قاچاق و تقلبی گفت: از فردا (امروز) طرح جمعآوری باتری و کمک فنرهای قاچاق، تقلبی، بیکیفیت و غیراستاندارد آغاز میشود. سیدرضا فاطمیامین دیروز در حاشیه دومین جلسه از سلسله نشستهای ستاد مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی با محوریت لوازم یدکی خودرو در جمع خبرنگاران گفت: کار جدیدی را وزارت صمت با همکاری ستاد مبارزه با کالاهای قاچاق و ارز برای مقابله با کالاهای قاچاق، تقلبی، بیکیفیت و غیراستاندارد آغاز کرده و همه دستگاههای از جمله وزارت دادگستری، سازمان تعزیرات، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، اصناف، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان برای به ثمر رسیدن مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی با وزارت صمت همکاری میکنند. وی افزود: در نخستین مرحله این طرح مبارزه با کالاهای قاچاق، تقلبی، بیکیفیت و غیراستاندارد لوازم یدکی خودرو آغاز شده که برای این منظور ۳ اقدام در دستور کار قرار گرفته است. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در اقدام اول بر اساس اینکه از قبل اعلام شده بود باتری و کمک فنر خودرو باید دارای کد رهگیری باشد و اگر این کالاها قاچاق یا تقلبی باشند از سطح عرضه جمعآوری میشوند، بنابراین از فردا(امروز) عملیات جمعآوری کمک فنر و باتری قاچاق و تقلبی در چند استان آغاز خواهد شد و بتدریج در تمام استانها این کار جلو خواهد رفت.
***
ایران بالاترین رشد تولید را بین بزرگان فولاد کسب کرد
ایران طی ۲ ماه ابتدایی سال 2022 بیشترین میزان رشد در تولید فولاد را بین 10 تولیدکننده برتر جهان کسب کرد. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، در این مدت تولید فولاد ایران رشد 11.8 درصدی را تجربه کرد. در ماههای ژانویه و فوریه سال جاری میلادی مجموع تولید فولاد خام ایران به 5.3 میلیون تن رسید. همچنین طبق تخمین این انجمن، تولید فولاد کشورمان طی ماه فوریه نیز به 2.5 میلیون تن رسید که 3.7 درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال گذشته میلادی بوده است. از سوی دیگر مجموع تولید 64 عضو انجمن جهانی فولاد به 299.4 میلیون تن رسید که 5.5 درصد کمتر از عملکرد مدت مشابه سال 2021 بوده است. در مدت مورد اشاره چین با منفی 10 درصد، برزیل با منفی 5.8 درصد، ترکیه با منفی 5.7 درصد، کرهجنوبی با منفی 2.6 درصد و ژاپن با منفی 2.4 درصد در تولید فولاد مواجه شدند. از سوی دیگر هند پس از ایران با افزایش 6.6 درصدی بیشترین رشد را کسب کرد و آلمان با 1.1 درصد، روسیه با یک درصد و آمریکا با 6 دهم درصد در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سویی میزان تولید چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان در ۲ ماه نخست 2022 به 158 میلیون تن رسید. همچنین تولید فولاد آمریکا به 13.4 میلیون، ژاپن 15.1 میلیون، هند 20.9 میلیون، کرهجنوبی 11.2 میلیون، آلمان 6.5 میلیون، ترکیه 6.1 میلیون، برزیل 5.6 میلیون و روسیه به 12.4 میلیون تن رسید.