printlogo


کد خبر: 247195تاریخ: 1401/1/16 00:00
اختلافات هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال مانع تقویت تیم ملی در جام جهانی می شود
وقتی برای کشتن!

هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال که در برکناری رئیس این فدراسیون متحد نشان می‌داد حالا برای حفظ یا برکناری سرمربی تیم ‌ملی دچار چنددستگی شده و مشخص نیست چه کسی برای تیم‌ ملی تصمیم خواهد گرفت. 
قرعه‌کشی رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر، دوازدهم فروردین‌ماه انجام شد تا تیم ملی فوتبال ایران در گروه B با انگلیس، آمریکا و برنده پلی‌آف قاره اروپا (بین تیم‌های ولز و برنده دیدار تیم‌های اسکاتلند- اوکراین) هم‌گروه شود. 
مهم‌ترین پرسش پس از قرعه‌کشی جام‌جهانی درباره تیم ملی ایران اینگونه مطرح شد که آیا این تیم با دراگان اسکوچیچ می‌تواند در قطر موفق شود یا تیم ملی ایران به مربی بزرگ‌تری نیاز دارد؟
در شرایطی که تعداد زیادی از مسؤولان فدراسیون فوتبال راهی قطر شده بودند تا در مراسم قرعه‌کشی شرکت کنند، برخی اعضای هیات‌رئیسه هم با توئیت‌های خود زمزمه‌های اختلاف در فدراسیون فوتبال را پررنگ‌تر مطرح کرده و حتی کار را تا جایی پیش بردند که جانشین اسکوچیچ را هم انتخاب کردند!
هیات‌رئیسه‌ای که برای برکناری عزیزی‌خادم متحد و یکدست به نظر می‌رسید، با اختلافات شدیدی مواجه شده‌ که این اتفاق کار را برای تصمیم‌گیری درباره آینده تیم ملی و سرمربی آن سخت کرده است. احمدرضا براتی یکی از اعضای هیات‌رئیسه که علی دایی را گزینه مناسبی برای هدایت تیم ملی دانسته بود و توئیتی جنجالی در این زمینه منتشر کرد، از اتفاقات و تصمیمات هیات‌رئیسه بی‌خبر است و ظاهرا به بازی گرفته نمی‌شود!
توئیت احمدرضا براتی درباره انتخاب علی دایی به عنوان جانشین دراگان اسکوچیچ تبدیل به جنجالی بزرگ در نوروز ۱۴۰۱ شد تا عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال مجبور به حذف نوشته خود از توئیتر شود. براتی که پیش از این نیز عدم تمایل خود مبنی بر حفظ اسکوچیچ در قامت سرمربی تیم ملی ایران را بروز داده بود، در روزهای نخست سال با واکنش تند حمید استیلی، مدیر تیم ملی ایران روبه‌رو شد. 
با این حال اتفاقات حاشیه‌ای مربوط به برخورد با زنان در جریان دیدار تیم ملی ایران مقابل لبنان در مشهد باعث شد
بار دیگر آتش اختلاف بین اعضای هیأت‌رئیسه شعله‌ور شود تا جایی که نزدیک به ۴۰ نفر از اعضای مجمع عمومی فدراسیون خواستار برکناری احسان اصولی از هیأت‌رئیسه هم شدند. 
اصولی که پس از عزل موقت عزیزی‌خادم به عنوان سخنگو تبدیل به چهره‌ای پرحاشیه در فدراسیون شده است حالا دیگر کمتر صحبت می‌کند تا کمتر در کانون توجهات قرار بگیرد. با این حال بسیاری از اهالی فوتبال وی را به عنوان یکی از مقصران اصلی اتفاقات مشهد می‌دانند و خواستار کنار گذاشتن وی هستند. 
مهرداد سراجی دیگر عضو هیات‌رئیسه نیز با انتشار چند توئیت نگرانی‌هایش از اتفاقات پیش روی فوتبال ایران را مطرح کرد و از وزارت ورزش به عنوان مقصر اصلی اتفاقات مشهد نام برد و خواستار ارائه توضیحات آنها شد. 
اختلافات در هیأت رئیسه در حالی اوج گرفته است که پس از تعیین حریفان ایران در جام‌جهانی بار دیگر شائبه‌هایی درباره ماندن یا رفتن اسکوچیچ مطرح شده است. پیگیری‌ها از ۲ مقام مسؤول در فدراسیون فوتبال نشان از همراهی ۴ تن از اعضای ۸ نفره فعلی هیأت‌رئیسه درباره اخراج اسکوچیچ دارد. 
سرمربی کروات که در صورت ادامه فعالیت شهاب‌الدین عزیزی‌خادم شانس کمی برای ماندن روی نیمکت تیم ملی ایران داشت حالا با ۴ مخالف جدی در هیأت‌رئیسه روبه‌رو است. 
با این حال همچنان نگاه ۴ موافق اسکوچیچ در هیأت‌رئیسه به مخالفان او چربیده است. مشکلات مالی فراوان در فدراسیون فوتبال مانع هر گونه گفت‌وگو با گزینه‌های احتمالی خارجی برای جایگزینی اسکوچیچ شده است. 
از سوی دیگر مدت زمان اندک باقیمانده تا شروع رقابت‌های جام‌جهانی قطر یکی دیگر از عواملی است که مخالفان اخراج اسکوچیچ مطرح کرده‌اند اما موافقان طرح برکناری سرمربی معتقدند با توجه به گروه فعلی می‌توان شانس صعود را با مربی دیگری افزایش داد. 
اسکوچیچ که در رختکن تیم ملی ایران نیز مخالفان و موافقانی دارد باید منتظر تصمیم نهایی هیأت‌رئیسه درباره بقای خود برای به دست گرفتن سکان هدایت تیم ملی ایران در جام‌جهانی ۲۰۲۲ باشد؛ حضوری که می‌تواند علاوه بر نتیجه مجمع عمومی فدراسیون در دهم خردادماه مبنی بر ماندن یا رفتن عزیزی‌خادم از مقام ریاست فدراسیون، به پول‌هایی که قرار است در اختیار این نهاد قرار بگیرد ارتباط مستقیم داشته باشد. 
***
بلاتکلیفی فدراسیون در سال جام جهانی
در فاصله 5/7 ماه تا آغاز جام‌جهانی و نخستین بازی تیم ‌ملی با انگلیس، فدراسیون فوتبال کشورمان در بلاتکلیفی به سر می‌برد. 
30 آبان امسال تیم ‌ملی فوتبال کشورمان در نخستین مسابقه خود در جام‌جهانی باید به مصاف انگلیس برود، این در حالی است که متاسفانه فدراسیون فوتبال کشورمان به دلایل مختلف در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد؛ هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال 28 بهمن سال گذشته عزیزی‌خادم، رئیس فدراسیون را برکنار کرد. به هیچ عنوان در این نوشته قصد دفاع از عزیزی‌خادم را نداریم و به تصمیم قانونی هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال احترام می‌گذاریم اما متاسفانه عملکرد اعضای هیات‌رئیسه و در رأس آنها میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون در این ۲ ماه قابل دفاع نیست. حتی اخباری که از هیات‌رئیسه در محافل فوتبالی به گوش می‌رسد کاملا مایوس‌کننده است؛ اینکه در جلسات هیات‌رئیسه فدراسیون مدام بحث و چالش‌های بیهوده صورت می‌گیرد و اختلاف نظر اعضا نه برای اعتلای فوتبال، بلکه به خاطر منافع فردی است. 
به طور مثال، مصوبات آخرین جلسه هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال در مشهد مقدس که اسفند سال گذشته برگزار شد چه بود؟ سایت فدراسیون فوتبال درباره این جلسه چالشی این طور اطلاع‌رسانی کرده بود: «در این نشست اعضاى هیات‌رئیسه پیرامون آخرین تحولات و فعالیت‌هاى فدراسیون، قرارداد مربیان تیم‌‌هاى ملى، برنامه آماده‌سازى تیم ملى و ۲ مسابقه پیش رو برابر کره‌جنوبى و لبنان، تامین بودجه و اعتبارات مورد نیاز سال آینده، سفر به سئول و برگزارى آخرین مسابقه مرحله انتخابى در مشهد مقدس گفت‌و‌گو کردند و در این باره تصمیمات لازم اتخاذ شد».
اگر همین مسائل مصوب در این خبر ۳ خطی سایت فدراسیون به درستی اجرا می‌شد حال و روز فوتبال کشورمان امروز بهتر بود. هنوز وضعیت ادامه همکاری دراگان اسکوچیچ مورد بحث است. براتی یکی از اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال از انتخاب علی دایی به عنوان سرمربی تیم ‌ملی حمایت می‌کند، احسان اصولی در مصاحبه‌های متعددش از حمایت قاطع از اسکوچیچ سخن می‌گوید و مهرداد سراجی دیگر عضو هیات‌رئیسه توئیت‌نویس هم از اصولی و عملکردش انتقاد و حتی در لفافه صحبت از دلالی می‌کند! و خیلی علاقه‌مند است وزیر ورزش را به مجلس بکشاند. برخی اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال هم با امضای نامه‌ای خواهان برکناری یکی از اعضای هیات‌رئیسه می‌شوند. 
این شرایط مدیریت کلان فوتبال کشور در کمتر از 8 ماه مانده به جام‌جهانی است؛ فدراسیونی که حتی در برگزاری یک مسابقه تشریفاتی با لبنان عاجز است و آن را تبدیل به بحرانی ملی و بین‌المللی برای فوتبال و ورزش کشور می‌کند. اگرچه گفته می‌شود اختلاف نظر و بحث در هیات‌رئیسه می‌تواند باعث ایجاد شرایط بهتری در فوتبال کشور شود اما متاسفانه اعضای هیات‌رئیسه نه در پشت درهای بسته، بلکه در رسانه‌ها از خجالت هم درمی‌آیند و اختلاف‌های‌شان را علنی می‌کنند، در حالی ‌که به صورت طبیعی اعضا باید در جلسات با یکدیگر بحث و گفت‌و‌گو کنند و در رسانه‌ها از همدیگر حمایت!
در چنین بلبشوی مدیریتی در فوتبال کشور است که تیم ‌ملی و برنامه‌های آماده‌سازی آن برای حضور قدرتمندانه در جام‌جهانی بیشتر شبیه لطیفه‌ و جوک است. نهایت این برنامه‌ریزی تماشای مسابقات لیگ از سوی اسکوچیچ است! آن هم در حالی ‌که اسکوچیچ در این اواخر از کیفیت لیگ و بازیکنانش انتقاد کرد! به‌راستی چه کسی مطمئن است اسکوچیچ با این شیوه مدیریتی فوتبال تا جام‌جهانی روی نیمکت تیم ‌ملی باقی خواهد ماند. 20 تیر 1400 زمانی که عزیزی‌خادم، رئیس فدراسیون فوتبال بود یکی از مصوبات هیات‌رئیسه این بود: «مصوب شد آقای دراگان اسکوچیچ تا پایان مسابقات مقدماتی جام‌جهانی به عنوان سرمربی تیم ‌ملی فوتبال بزرگسالان ابقا و مورد حمایت حداکثری قرار بگیرد»! 
اگر قرار است اسکوچیچ بماند یا برود باید زودتر این تصمیم رسمی شود اما چه کسی باید این تصمیم را بگیرد؟ هیات‌رئیسه‌ای که مثل خروس جنگی مدام به هم می‌پرند و از هم انتقاد می‌کنند؟! میرشاد ماجدی که یکی از معدود چهره‌های فوتبالی هیات‌رئیسه است باید نقش پررنگ‌تر و بهتری در اداره فدراسیون بر عهده بگیرد نه اینکه فقط تماشاگر جدل‌های بی‌حاصل اعضای هیات‌رئیسه باشد. 
طبق اعلام سایت رسمی فدراسیون فوتبال باید 10 خرداد مجمع عمومی فدراسیون برگزار شود و سوال اصلی و مهم این است که با توجه به شرایط مدیریتی فوتبال کشور چقدر می‌توان به برنامه آماده‌سازی مناسب برای تیم ‌ملی امیدوار بود؟ چقدر می‌توان به جای رجزخوانی‌های بی‌ارزش برای حریفان فوتبال مثل انگلیس در عمل تیم ‌ملی را مهیای آوردگاه بزرگ جام‌جهانی کرد؟ آیا می‌دانیم تیم ‌ملی قرار است با چه حریفانی بازی تدارکاتی داشته باشد؟ آیا اصلا پول لازم برای تدارک یک برنامه مناسب تیم ‌ملی خواهیم داشت؟ فدراسیونی که درگیر حاشیه‌های خودساخته اتفاقات مشهد و بازی با لبنان شد، چقدر می‌تواند در عمل به تیم ‌ملی فوتبال کشورمان کمک کند. امیدواریم دعوا‌های هیات‌رئیسه واقعا به‌خاطر منافع ملی و حضور قدرتمندانه در جام‌جهانی باشد نه منافع فردی و واقعا اعضای هیات‌رئیسه مثل میلیون‌ها هوادار تیم ‌ملی دل‌شان برای موفقیت تیم ‌ملی بتپد و اقدامی عملی و موثر در جهت تقویت تیم ‌ملی و حضور مقتدرانه در جام‌جهانی انجام دهند، زیرا اگر تیم ‌ملی با ناآمادگی وارد جام‌جهانی شود و در قطر کیسه بوکس حریفان شویم آن وقت دیگر هیچکس نامی از این اعضای هیات‌رئیسه نمی‌برد، بلکه هجمه‌ها به سوی فوتبال ملی کشور و نام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. 

Page Generated in 0/0070 sec